Welcome @Bucharest in Music Festival 2023

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Dead line for registration May 15th, 2023

We opened the registrations

Sign up for Bucharest in Music Festival 2023

Our Project

presentation

THE PROJECT

BUCHAREST in MUSIC presents itself as a Festival with the objective of selecting young musical talents from all over the international territory. Bucharest in Music wants to discover young singer artists who are looking for a reality willing to invest in their talents. from cultures – by the presence of songwriters, musicians, record producers, international artists, guest.

BUCHAREST in MUSIC Festival International is a pop contest that comes to put the capital of Romania on the map of the great international festivals of the song. In a Europe where festivals of this kind proliferate, existing, of course, those with greater or lesser projection, to let us have the ambition to want us to start with the higher league. we understand that the effort required to raise such an initiative certainly justifies our desire to give the project a great professional rigor, in which at the same time, the quality of the artistic content as well as the playful side that can not miss from an event intended essentially to children and young people.

BUCHAREST in MUSIC International Festival is performed under the auspices of WAPA – World Association of Promoters and Artists. The festival is organized with the aim of promoting and stimulating artistic creativity, in a healthy competition atmosphere; also to create the possibility to discover and launch new values; to stimulate the creation of the musical repertoire for children and young people; to promote friendship between children of different nationalities and to create the possibility of exchange of experience including in the field of technique and musical interpretation.

BUCHAREST in MUSIC International Festival is performed under the Patronage of the AFI ASCOCIAZIONE FONOGRAFI ITALIANI and under the auspices of WAPA – World Association of Promoters and Artists

Organizer – DIVAS MUSIC PRODUCTION
Festival Director – GABRIELA SERBAN
Musical Artistic Director – M° DANILO RICCARDI

Partners

Bine ati venit @Bucharest in Music Festival 2023

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Ultima zi pentru inscrieri 15 Mai 2023

Am deschis inscrierile

Inscrieri la Bucharest in Music Festival 2023

Proiectul nostru

prezentare

PROIECTUL

BUCHAREST in MUSIC se prezinta ca un Festival avand ca obiectiv selectionarea tinerelor talente muzicale de pe intreg teritoriul international. Bucharest in Music doreste sa descopere tineri artisti cantareti care sunt in cautarea unei realitati dispuse sa investeasca in talentul lor.Oferta pedagogica pe care o propunem se indreapta atat catre valorizarea aspectelor legate de disciplina studiata -canto-prin organizarea de masterclass cat si spre importanta intalnirii dintre culturi -prin prezenta maestrilor de canto,muzicienilor ,producatorilor discografici,artistilor internationali,guest.

BUCHAREST in MUSIC  Festival International este un pop contest care vine să pună capitala Romaniei pe harta marilor festivalurilor internaţionale ale cântecului.Într-o Europa în care proliferează festivalurile de acest gen, existând, fireşte, cele cu proiecţie mai mare sau mai mică, să ne fie permisă ambiţia de a ne dori să începem cu liga superioară. înţelegem că efortul pe care îl impune ridicarea unei astfel de iniţiative cu siguranţă justifică dorinţa noastră de a conferi proiectului o mare rigoare profesională, în care se încapă în acelaşi timp, calitatea continutului artistic cat şi latura ludică ce nu poate lipsi dintr-un eveniment destinat în mod esenţial copiilor şi tinerilor.

BUCHAREST in MUSIC International Festival se realizeaza sub auspiciile WAPA – Asociaţia Mondială a Promotorilor şi Artiştilor .Festivalul este organizat cu scopul de a promova şi a stimula creativitatea artistică, într-o atmosfera de concurenţă sănătoasă; deasemenea pentru a crea posibilitatea de a descoperi şi lansa noi valori; pentru a stimula crearea repertoriului muzical destinat copiilor şi tinerilor; pentru a promova prietenia între copii de diferite naţionalităţi şi pentru a crea posibilitatea schimbului de experienţă inclusiv în materie de tehnica si interpretare muzicală.

BUCHAREST in MUSIC International Festival se realizeaza sub Patronajul AFI ASOCIATIA FONOGRAFILOR ITALIENI si sub auspiciile WAPA – Asociaţia Mondială a Promotorilor şi Artiştilor

Organizator – DIVAS MUSIC PRODUCTION 
Director Festival –
GABRIELA SERBAN
Director Artistic – M° DANILO RICCARDI

PASUL 1

descarca fisa de incriere

PASUL 2

plateste online taxa de inscriere sau participare

Parteneri

Special Guest

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

Simone Zani – Italia
s-a născut la Varese pe 13 martie 1981.
Critic muzical apreciat, a arătat întotdeauna pasiune pentru scris și poezie. A participat la multe evenimente sportive și muzicale, cum ar fi 23 de ediții ale Festivalului de la Sanremo și Eurovision Song Contest, unde se află la fața locului din 2014.
Este un cititor apreciat și observă lumea cu ochi curioși, surprinzând diversele ei aspecte cu acel suflet artistic al adevăratului povestitor.
În timpul pandemiei, a scris cărțile „La festa di Don Martello” publicate în toamna anului 2020 și „Galeotto fu il Chinotto”, lansate în ianuarie 2022. Apoi a lansat „Al primo colpo non cade la quercia” în decembrie 2022.

EKI CAHAYA – INDONEZIA
Sunt compozitor, animator, dansator, artist de stradă.
M-am născut și am crescut în Jakarta, capitala Indoneziei, am început să cânt și să cânt de la vârsta de 8 ani participând la diverse concursuri locale de canto, unde am câștigat mereu.
După absolvire, pasiunea mea pentru cântat a devenit în curând o slujbă cu normă întreagă.
În vara lui 2019 m-am mutat în Italia în orașul Milano în care locuiesc, în scurt timp pasiunea mea pentru cântat m-a determinat să devin artist stradal, în timpul liber am concertat în Piazza Duomo în speranța de a obține vizibilitate și oportunități de angajare. Această experiență mi-a dat ocazia să mă angajez pentru unele evenimente milaneze, dar mai ales din stradă m-au remarcat și s-au oferit să particip ca concurent la programul de televiziune difuzat pe Canale 5 „Toți Împreună Acum” ediția 2020 pe care l-am câștigat.
PERFORMANȚĂ OBLIGATĂ în Jakarta
TELEVIZIUNEA ROMANIA:
Semifinalista The Voice Romania 2022
EVENIMENTE ÎN ALTE ȚĂRI:
– Kuala Lumpur, Malaezia, cântând pentru King Of Malaysia 2015 și 2017
– Performance Indonezia Jakarta în fața președintelui Indoneziei Joko Widodo 21.10.2022
– Indonezia Jakarta Expoziție pentru evenimentul Ferrari Club 22.10.2022
– Expoziția Indonesia Bali la G20 15.11.2022
– Concert live Kupang în Indonesia pe stadionul Kupang 26.10.2022

COLABORĂRI CU ALȚI ARTIȚI CUNOSCUT:
– Cântăreață de rezervă a cântărețului internațional Shane Westlife pentru festivalul Java soul nation 2014
– Susține cântăreața celebru rapper indonezian Iwa K din 2015-2019
– Actul de deschidere pentru concertul Snoop Dog din Jakarta 2013
– Performance cu Rita Pavone și J-ax în interpretarea hitului Heart, ATN 2020.
– Performance de la Roma cu Max Fichi D’India 2022

CAROL MAG – Italia – special-guest
Vocal coach născuta la Roma pe 12 august 1993.
Pasiunea pentru muzică și artă a determinat-o încă de la o vârstă fragedă să abordeze studiul diferitelor expresii artistice.
STUDII MUZICALE
· Master în interpretare contemporană (concentrare în producție), Berklee College of Music
· Licențiat în scriere de cântece și scriere și producție contemporană, Berklee College of Music
· International Writers Camp, Haarlem, a fost aleasă să reprezinte Berklee College of Music ca scriitor
· Lecții de canto la Sonus Factory, unde a evoluat în spectacole organizate de școală
· Diploma de absolvire inferioară în Compoziție clasică la Conservatorul Santa Cecilia, Roma
· Diploma în Teorie și Solfegiu la Conservatorul de Muzică, Potenza, Italia
· Lecții private de pian, de la vârsta de șase ani, mai întâi cu maestrul Franco Testa, apoi cu celebra pianistă concertist Olga Zdorenko, iar în final cu maestrul Luca Salerno. De asemenea, a studiat pianul modern cu Feliciano Zacchia la Fabrica Sonus.
STUDII DE DANS
· Diploma în Jazz Modern (după 15 ani de cursuri de dans la Baletul de la Roma, atât clasic cât și modern). A studiat cu profesori precum Silvia Martiradonna, Marina Domaschi, Raffaella Appià și Flaminia Buccellato. A interpretat un solo la Teatro Olimpico din Roma pentru diploma ei.
Lecții de hip hop cu Skooj Core-o la Jeannette Neill Dance Studio din Boston și mai târziu la Show Dance Studio din Valencia
STUDII DE ACTORIE
· Dicție și actorie, curs privat cu Daniela Tosco
PERFORMANŢĂ
La Night de Berklee (Concertul de început la Berklee Valencia), Lago Norte del Hemisfèric Ea a cântat cori în melodii originale scrise de alți studenți Berklee și a fost unul dintre soliştii din numărul final, care a fost acompaniat de o trupă simfonică de 110 elemente.
SOCIAL MEDIA
· TikTok, 132.000 de urmăritori
· Instagram, 52.000 de urmăritori
· StarMaker, BandLab Testimonial

Juriul Festivalului

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

Gabriela Serban- Romania
Talent scout și proprietar al casei de discuri Divas Music Production împreună cu maestrul Danilo Riccardi, se laudă cu prezența la cea de-a 70-a ediție a Festival della Canzone Italiana di Sanremo, reprezentând artistul său Marco Sentieri clasificat pe locul al treilea categoria Sanremo Giovani.
Anul 2021 aduce pentru Divas Music Production victoria XFactor Romania reprezentand un artist italian Nick Casciaro, un altul dintre artiștii aflati in management, Andrea Stocchin concurează pentru a reprezenta România la Eurovision Torino 2022. Divas Music Production distribuie și promovează artiști emergenti, dar și consacrați, organizează concerte și festivaluri printre care Bucharest in Music, Roma Incantevole, concurs care recompensează și lansează artiști de nivel înalt.

Pianist, compozitor, aranjator si dirijor născut la Torino și rezident la Roma, a absolvit pianul și compoziția la Universitatea „A. Casella ”din Aquila.Assolvent în compoziții de pian și jazz la Berklee School din Boston și a studiat în privat cu profesori de jazz distinși: E. Pieranunzi, Lyle Mays, Jerry Bergonzi, F. D’Andrea, A. Beneventano, David Kikosky et al. A colaborat în studioul de înregistrare cu nume importante în scena muzicală (Renato Zero, Massimo Ranieri, Milva, Iva Zanicchi, Enzo Jannacci etc.) Activ în turneu în Italia și în străinătate cu Renato Zero, Milva, Alice, Enzo Jannacci, Grazia Di Michele, pe lângă colaborarea în diferite grupuri de Jazz și Funk-Fusion, în special la Milano și Roma. În calitate de compozitor, împreună cu Renato Zero, a scris muzică pentru treisprezece piese ale aceluiași artist, printre care „Nei giardini che nessuno sa” (înregistrat și de Laura Pausini), „Dimmi chi dorme accanto a me”, „Felici e perdenti” , „La grande assente”, prezentat în cinci albume, colaborează cu Maestro Natale Massara și Pino Donaggio ca coloane sonore pentru cinema și televiziune, cu numeroase orchestre în diferite emisiuni Rai, Mediaset cu maeștrii R. Serio, P. Vessicchio, V. Tempera, D. Morselli, P. Pirazzoli, D. Vaona și cu Orchestra Festivalului Sanremo.

FRAGILE NICOLE – Italia – Presedinte juriu
Producatorul lui Eros Ramazzotti Și-a început cariera la sfârșitul anilor ’80 ca aranjor și de-a lungul anilor a colaborat cu artiști italieni precum Mina, Irene Grandi, Renato Zero, Vasco Rossi, Gianluca Grignani, Mario Venuti, Stadio, Alex Baroni, Adriano Celentano, Ornella. Vanoni.
S-a mutat cu familia la Milano la vârsta de câteva luni, a debutat ca pianist jazz/rock și la scurt timp după mijlocul anilor optzeci a început să cânte ca session man, înregistrând pentru Roberto Vecchioni, Loredana Bertè, Riccardo Fogli, lucrează și ca inginer de sunet.
Începută în 1998 cu albumul Leggera, colaborarea cu Mina continuă cu albumul Mina Celentano din 1998 și Bula Bula (2005), unde Fragile este autorul și compozitorul pieselor Vai e vai e vai și Dove sei.
Din 2005 până în 2011 a fost clavipierul Gotthard, o trupă rock elvețiană; a lui este piesa Tears to Cry, de pe albumul din 2009 Need to Believe, scrisă împreună cu cântărețul Steve Lee.
Din 2002 este aranjatorul și producătorul pentru Stadio și după Occhi negli occhi a realizat înregistrările ulterioare ale grupului; în Parole nel vento (2007) este coautor al piesei Falling in love again.
În 2003 a început să colaboreze cu Irene Grandi ca producător și aranjor; împreună cu Vasco Rossi și Gaetano Curreri a realizat albumul Înainte de a pleca, apoi Indelebile 2005 și Irenegrandi.hits.
De la prima ediție Amici di Maria De Filippi, Fragile a urmat crearea single-urilor pentru băieți (Immobile de Alessandra Amoroso, Domani de Valerio Scanu, Vai de Luca Napolitano) și albumul Scialla din 2009. A produs toate albumele solo. de Luca Napolitano, Vai (disc de aur 2009) și L’infinito, tot din 2009, și Di me, lansat în octombrie 2010.
Din 2004 este producătorul lui Mario Lavezzi, pentru care a aranjat și produs albumele Passionalità în 2004 și A più voci în 2009.
În 2007 a fost chemat de Mara Maionchi să colaboreze ca antrenor vocal la categoria 16-24 ani, la prima ediție a formatului de televiziune X Factor. Urmărește realizarea diferitelor proiecte de înregistrare ale programului în sine, inclusiv producția artistică și realizarea aranjamentelor pentru compilația X Factor – Albumul de Crăciun din 2009.
În 2008 Fragile a colaborat cu Jacob Samuel, solistul trupei Poodles (formație suedeză de heavy metal formată în 2006) la redactarea pieselor pentru noul album, iar în 2015 a ocupat funcția de director artistic al Școlii de Muzică Pop, proiect care îi revine lui Paolo Meneguzzi.

Marco Sentieri
pe nume real Pasquale Mennillo, s-a născut la Napoli pe 11 iunie 1985.
La 16 ani s-a mutat la Roma unde a fondat prima sa trupă „Il Quarto Sense”, cvartet cu care va împărtăși emoția de a fi clasat în fruntea „tinereții rock din Sanremo”. După doi ani, părăsește „Il Quarto Sense” pentru a se aventura într-o carieră solo. În anii 2000 s-a alăturat unei agenții de performanță, care l-a inclus în colaborări artistice care l-au ajutat să-și dezvolte verva ca interpret.
Se mândrește cu deschideri de concerte în Clementino, Gemelli Diversi, Rocco Hunt, Moreno, Neri per Caso, Gianni Nazzaro, Tony Tammaro, Mario Trevi.
Marco revine de la victoriile a două festivaluri internaționale din România: „George Grigoriu” (mai 2016) și „Dan Spataru” (septembrie-octombrie 2016), între participarea la „X Factor România”, care vede sosirea lui Marco. la bootcamp-uri în cei 10 finaliști pe categorie.
În septembrie 2015, Marco, în căutare de noi stimuli, părăsește trupa cu care colaborează de aproximativ 10 ani, și se catapultează într-o nouă aventură. Un proiect solo cu piese inedite care il implica pe prietenul/colegul sau Paolo, care este si el entuziasmat de noua aventura. Astfel a luat naștere colaborarea cu „Pilla”, Nicola și Alessandro, care împreună cu Paolo vor forma „Due Quarti”, muzicienii lui Marco Sentieri. Colaborarea lor îi vede implicați în doi ani pentru aproximativ 200 de spectacole live în cluburi și piețe din centrul sudului.În 2016 participă, cu ineditul „The new generation”, la concursul național „Tour Music Fest” calificându-se pe locul șase, la un pas. departe de finale, printre mii de trupe.
În 2017 au accesat semifinalele naționale ale „Festival Show”. Ei nu ajung în finală, dar feedback-ul dintre public și trupele concurente este mai mult decât pozitiv. Tot în 2017, videoclipul „Noua generație” a fost printre cele cinci clipuri sociale finaliste ale competiției internaționale pentru scurtmetrajul „Lalele negre de mătase”.
În 2018 Marco s-a dedicat alături de trupa sa doar concertelor live, făcând turnee în toată Italia și atingând diverse scene europene, precum Germania, Elveția și România, bucurându-se de succes, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare.
La sfârșitul anului 2018 a compus imnul pentru echipa sa de fotbal Albanova, care va fi lansat apoi în ianuarie 2019. În vară noul single intitulat „Avvolgimi” și multe concerte live în toată Italia.
În 2020 participă la Sanremo Italian Song Festival prin casa de discuri Diva’s Music Production a Gabrielei Serban și Danilo Riccardi cu piesa Billy Blu și ocupă locul trei la categoria Sanremo Giovani

Giancarlo Ruta – regizor de scena
Roman, fiu de artă, a studiat canto și pianul cu părinții încă din copilărie (M° Franco Ruta și M° Rossana Corsi).. Multiinstrumentist, se dedică și studiului chitarei și percuției. Aranjator, producător și Director artistic de concerte și evenimente muzicale. Recent și-a lansat CD-ul „yo soy latino” în care au colaborat: Natalio Mangalavite , Luca Trolli , Lello Panico , Enrico Cresci , Javier Girotto , Mike Applebaum , Juan Carlos Albeno , Giuseppe Tortora , Kimen Farias , Daniela Loi , Lorenzo Cappelli , Pasquale Lancuba , L.Lorusso,J.C.Albelo,N.Ciricugno. A împărtășit concertele sale cu artiști importanți ai scenei jazz și latină precum Paolo Juric, Danilo Riccardi, Alfredo Bochicchio, Adamo De Santis, Max Filosi, Irina Arozarena, Kara Jonsthad, Stefano Zaccagnini, Claudia Mars, Ettore Gentile, Massimo Carrano, Clive Riche, Fabrizio Pigliucci. A condus corul parohiei SS. Elisabetta și Zaccaria ai Romei cu ocazia vizitei PAPA FRANCIS De curând a fost lansat un nou CD „SO BIG SO BAND”, produs și cântat de acesta în colaborare cu big band ul ORCHESTRA LAKE JAZZ.

Felix Goldbach – Romania
Profesor universitar dr. Felix-Constantin Goldbach, muzician, s-a născut în judeţul Botoşani, 3 aprilie 1977, la 10 ani a plecat la Iaşi, la Colegiul „Octav Băncilă” unde, în clasele V-VIII, a studiat clarinetul principal cu prof. a devenit primul clarinetist cu maestrul Costel Druţu.
În 1995 a fost admis la Universitatea „Transilvania” din Braşov, Facultatea de Muzică, specializarea Interpretare muzicală, unde a studiat clarinetul principal, având doi mentori: prof. Daniel Theodoru, clarinetistul principal al Orchestrei Naţionale Radio, şi prof. Iulian Rusu, clarinetistul principal al Filarmonicii din Braşov. În 2000 a absolvit clarinet și muzică de cameră.
În anul 2000 şi-a început cariera în învăţământ ca profesor principal de clarinet la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, până în 2008, iar în 2003-2008 a devenit şef de catedră.
Din 2001, Felix Constantin Goldbach a devenit lector la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Muzică, în 2006, devenind asistent titular la Catedra de Arte.. Din acest an este director al programului este lector universitar la Universitatea „Valahia”, Profesor asociat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov.
În 2005 s-a înscris la Școala Doctorală a Universității Naționale de Muzică din București, în 2010 a intrat la Școala Doctorală de la Facultatea de Studii Economice a Universității „Valahia” din Târgoviște, specializarea Management. În 2012, Departamentul de Management al Cadrul Universității de Arte din Viena, cu prof. univ. dr. Franz Hofer. În anul 2014, un concert susţinut cu muzicieni ca :Gheorghe Zamfir, Fiorangelo Orsini, Marin Cazacu, Dan Avramovici, Verona Maier, Sabin Păuţa, Iulian Rusu, Nicolae Brânduş.
A creat prima stagiune simfonică din Târgovişte, înfiinţând Orchestra de Cameră „Camerata Valahia”. În 2007 s-a născut unul dintre fondatorii Filarmonicii „Muntenia” Târgovişte.
A fost invitat la: Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „George Georgescu” (Tulcea), Concursul Național de Interpretare Instrumentală „Orpheus” (Târgu Jiu), Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia” (Iași), Festivalul Național „Dinu Lipatti” (Piteşti), Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”
În anul 2015 începe în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti funcţia de inspector şcolar pentru minorităţi, din 2017 devine inspector şcolar pentru învăţământul particular şi alternative educaţionale, where this in present dar si profesor de clarinet la Colegiul Naţional “Colegiul GeorgeEnescu”

Daniela Ciampitti
Câștigătoarea emisiunii de talente Canale5 The Winner este găzduit de Gerry Scotti.
Nominalizat oficial de Akademia Music Award din Los Angeles „Outstanding Legacy Awards”.
Certificat în performanță vocală populară, gradul 8 la Rock School London – RSL
A absolvit London College of Music in Popular Music Theory.
A absolvit Universitatea de Vest din Londra în Predarea Muzicii Vocale Populare – LLCM NIVEL 6
A absolvit Universitatea de Vest din Londra în Performanță FLCM MASTER NIVEL 7
Master în Metoda propioceptivă elastică pentru tratamentul problemelor vocale la Universidad Internacional Menèndez Pelayo.
Antrenor vocal și compozitor profesionist certificat.

Rossana Rita Tedeschi – Italia/ Romania
Rossana Rita Tedeschi, soprană de coloratură, și-a început studiile muzicale la “Accademia Delle Arti“ din Castrovillari (ITALIA) sub îndrumarea profesorului Leonardo Saraceni, continuând cinci ani mai târziu cu studiile de canto clasic, sub îndrumarea profesoarei Hyo Soon Lee (KOREA).
In 2014 este admisă la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, la clasa Prof. Mariana Sarba și Mariete Grebenisan și susține concerte pe scene importante, precum Filarmonica Banatul, Opera Națională din Timișoara, Muzeul de Artă din Timișoara sau Teatrul German de Stat.
In prezent este masterandă la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Prof. Claudia Codreanu.
În anii de perfecționare, Rossana Tedeschi câștigă mai multe premii naționale și internaționale, printre care amintim “Premio Internazionale città di Castrovillari- Pollino” (ITALIA), Concurs Young Artist – Timișoara (ROMANIA) și Music in the World Internațional Prize ținut la Roma, unde obține marele premiu.
A concertat in Italia, România, Serbia, Bulgaria și Germania.
Rossana îmbină activitatea artistică cu cea pedagogică, contribuind cu pasiune și implicare la formarea și cizelarea a zeci de copii. În prezent colaborează atât cu instituția “Scuola Italiana Internazionale di Bucarest”, cât și cu “Școala Drumul Artelor”.

Andreea Andrei (Andreea Tudor)

s-a născut în București, la data de 21 ianuarie1959.
Este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi si Literaturi Străine, în anul 1980
Este membră a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România ( UCMR )
Scrie texte de muzică usoară încă din liceu, debutând la vârsta de 17 ani, alături de tatăl său,compozitorul George Grigoriu,
pe scena Festivalului “Mamaia”, obținând Premiul I la sectiunea “creatie”.
Sute și sute de texte îi poartă semnătura.A colaborat cu mulți dintre cei mai importanți compozitori si interpreți români.
Cea mai lungă colaborare a avut-o cu Ionel Tudor si Dan Iagnov.A contribuit la lansarea multor slagăre ale muzicii ușoare romănești,
ale caror texte poartă semnatura Andreea Andrei:
– “Te astept să vii”( “Fotoliul”)(Ionel Tudor-Mirabela Dauer)
– “Noapte albastră” (Ionel Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Stele perechi” (Ionel Tudor – Marina Florea)
-“Ultimul tramvai” (Ionel Tudor-Angela Similea)
-“Domnișoară, nu pleca” (I.Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Uneori”-(I.Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Poate că da, poate că nu”(I.Tudor- Gabriel Cotabiță)
-“Prizonier” (Bogdan Cristinoiu- Gabriel Cotabiță)
-“Un actor grăbit” (B.Cristinoiu-Laura Stoica)
-“Când vine seara” (Dan Iagnov-Sanda Ladosi)
-“Vino, vino” (I.Tudor-Monica Anghel)
-“Șansa e de partea mea”(I.Tudor-Luminita Anghel)
-“Un ceas sau două sau trei”(I.Tudor-Monica Anghel)
-“Cât de frumoasă esti”(Andrei Tudor-Mihai Traistariu)
-“Pe o margine de lume”(Andrei Tudor-Nico si Vlad Mirita)
-“Te vreau lângă mine”( Marcel Pavel)
-“Azi vii, mâine pleci” (Keo)
-“Nu te mai am” (Andrei Tudor – Marcel Pavel)
-“Magazinul de vise” (Dan Iagnov-Stefan Iordache)
– “Iarna spune povești” (Andrei Tudor)
-“Vis de iarnă” (Andrei Tudor – Andra)
– “Din ceruri ninge alb” (Andrei Tudor – Andra)
și multe altele.
A colaborat mult cu regretatul actor Ștefan Iordache scriind versurile melodiilor interpretate de actor, atât singur cât și în duetele cu Sanda Ladoși.
De asemenea a avut o frumoasă colaborare cu actorul Florin Piersic, lansând împreuna CD-ul “Hoinărind printre amintiri”.
De-a lungul anilor, a obținut zeci si zeci de premii la festivalurile și concursurile de gen din țară.
În ultimii ani a fost deseori solicitată ca membru de juriu la concursuri de creație sau de interpretare din țara.
De menționat și numeroasele apariții discografice, multe CD-uri purtand titlul preluat din textele semnate Andreea Andrei,
pe altele semnand majoritatea textelor, dar si apariții pe diferite compilații, colecții de slagăre, antologii, discuri de colecție sau CD-uri ale diverșilor soliști.

IONEL TUDOR – Romania
-nascut la data de 22 oct. 1955, in Bucuresti
-absolvent (in anul 1980 )al Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, la clasa de pian.
-dirijor al Big Band-ului Radio ( al S.R.R.) din anul 1994
– Compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ( UCMR)
– membru al biroului de conducere a sectiei de muzica pop si jazz a UCMR.
– membru in consiliul UCMR
– membru al Consiliului Director al Asociatiei Dreptului de Autor din Romania ( UCMR-ADA).
– membru al Comisiei Profesionale a UCMR-ADA
– Ca profesor, a pregatit si lansat numerosi solisti ce au ajuns nume de notorietate, printre care Monica Anghel, Gabriel Cotabita, Adrian Enache, Nicola,Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir,Manuela Fedorca, MadalinaManole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian, Micky(de la “Capital”) si altii.
– membru de juriu si presedinte de juriu la numeroase concursuri si festivaluri nationale de muzica pop si jazz.
– a compus muzica pentru 5 filme artistice de lung metraj, 5 musicaluri si a reorchestrat musicalul”Buna seara, domnule Wild” de H.Malineanu
– a sustinut nenumarate recitaluri si gale si a dirijat pe scenele prestigioase ale Festivalului International “Bucuresti”,Festivalul International “Cerbul de Aur”-Brasov,Festivalul”Mamaia”,Festivalul”G. Enescu”, Festivalul Artelor-Bucuresti, Festivalul International de Teatru (Sibiu), Festivalul International de Jazz (Bucuresti),Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul International RadiRo, Festivalul International “George Grigoriu”, Festivalul International de Jazz “Johnny Raducanu”, Galele Proms of Delight precum si multe alte festivaluri si gale de jazz, blues si pop-rock atat in tara cat si in strainatate.
In calitate de compozitor si orchestrator a obtinut aproximativ 60 de premii, dintre care:
-Trofeul “Slagare in devenire”-1981
-Premiul Publicului- “Slagare in devenire”-1982
-Premiul juriului- “Slagare in devenire” 1981
-Diploma pentru merite in activitatea cultural-artistica-decernata de Comitetul de Cultura- Bucuresti-1984
-Premiul Publicului-Festivalul National “Melodii ’81”
-Premiul de orchestratie-“Melodii ’82”
-Premiul Juriului – “Melodii ’82”
-Premiul Organizatorilor – “Melodii ’82”
-Premiul Publicului – Mamaia ’83
-Premiul III – Festivalul “Bucuresti ’84”
-Diploma pentru contributia adusa la reusita concursului-“Melodii ’83”
-Diploma pentru contributia adusa la reusita concursului- “Mamaia ’84”
-Premiul Ansamblului Tineretului- 1985
-Premiul Juriului- “Melodii ’85”
-Premiul de popularitate- “Melodii ’85”
-Premiul III- “Mamaia ’85”
-Premiul I – ”Mamaia ’86”-
-Diploma pentru contributia adusa la reusita concursului-“Mamaia ’86”
-Doua Premii ale Organizatorilor- “Melodii ’86”
-Diploma si Titlul de Laureat al festivalului- “Melodii ’87”
-Premiul I -“Mamaia ’88”
-Diploma si Titlul de Laureat – “Mamaia ’89”
-Premiul I si Trofeul – “Mamaia ’91 ”
-Premiul de creatie al UCMR- 1991
-Premiul I si Trofeul – “Mamaia ’93”
-Premiul III -“Mamaia ’95”
-Premiul III – “Mamaia ’96”
-Premiul II -sectiunea slagare- “Mamaia ’97”
-Premiul II-sectiunea creatie- “Mamaia ’97”
-Trofeul Festivalului “Cantecul de dragoste “- 1997
-Premiul de creatie al UCMR – 1997
-Premiul Special al Juriului- Festivalul “Cantecul de dragoste” -1998
-Premiul I – “Mamaia ’99”
-Premiul de creatie al UCMR – 2000
-Premiul Juriului- Festivalul “Cantecul de dragoste “-2002-
-Locul III si Diploma la Concursul TV “Un veac de dragoste -Melodia secolului”
-Premiul “Bravo-Bravissimo” pentru promovarea imaginii Romaniei in lume -2002
-Locul 8-9 – Eurovision 2002
-Premiul Special pentru cea mai buna reprezentare a Romaniei la Festivalul Eurovision, in cadrul Premiilor muzicale RadioRomania editia a III-a,
-Premiul “Traditie si Profesionalism in muzica”, decernat de revista
“ActualitateaMuzicala” pe anul 2003(22 aprilie 2004)
-Trofeul Festivalului International “Golden Star” – Buc. oct. 2004
– Premiul UCMR pentru Muzical – 2003
-Diploma Aniversara cu prilejul a 75 de ani de Radiofonie Romaneasca – 2003
-Premiul I -sectiunea creatie – Mamaia 2006
-Premiul presei – Mamaia 2006
-Trofeul – “Duminica in familie – 10 ani”-1998-2008
-Diploma de Onoare in semn de recunoastere si pretuire pentru contributia la promovarea cantecului romanesc– decernata de Ministerul Culturii si Cultelor – 2002
– Diploma in Honoris acordata de Primaria Municipiului Bucuresti ( sept.2009 )
-Premiul de excelenta – Mamaia – 2010
-Trofeul Primariei Capitalei pentru Excelenta in domeniul artelor – 2017
-Premiul UCMR pentru muzica instrumentala -pe anul 2019- decernat in martie, 2020 – pentru lucrarea “Evening Waltz”
-Diploma “Ambasador Emerit al Spiritualitatii Romanesti Contemporane”, Honorary Award of Excellence, decernata de Eco-Europa
– Romanian Official Premium Board – iunie, 2022
-Diploma cu “Titlul onorific Tezaur Contemporan, Simbol Inspirational-MoTivational al Comunitatii Cultural-Muzicale din Romania”
– Ambasador al Excelentei in Virtute Civica” – aprilie 2023
Ca dirijor si sef de orchestra a obtinut alte premii, printre care:
-Diploma pentru formatia orchestrala Ionel Tudor – “Mamaia ’84”
-Diploma dirijorului Ionel Tudor pentru merite in activitatea cultural-artistica – decernata de Comitetul de Cultura -Bucuresti
-Diploma formatiei Ionel Tudor – “Melodii ’85”
-Diploma formatiei Ionel Tudor – “Mamaia ’85”
-Diploma orchestrei Ionel Tudor – “Mamaia ’86”
-Diploma formatiei Ionel Tudor -“Melodii ’87”
-Diploma formatiei Ionel Tudor – “Mamaia ’87”
-Diploma formatiei orchestrale Ionel Tudor – “Mamaia ’88”
-Diploma formatiei instrumentale Ionel Tudor – “Mamaia ’98”
-Diploma si Premiul de Excelenta pentru Big Band-ul Radiodifuziunii Romane- dirijor Ionel Tudor- pentru intreaga activitate profesionala – “Mamaia 2001”
-Premiul I Pentru recitalul Big Band-ului Radio la concursul Caselor de productie muzicala din Romania- “Mamaia 1998”
-Trofeul Jazz 2002- la Gala Premiilor Radio-Bucuresti- pentru Big Band-ul Radio- 31 ian. 2003
– Premiul Criticii de Jazz pentru CD-ul “Big Band Blues”pe anul 2002
-Diploma de onoare – pentru Big Band-ul Radio- decernata de TVR cu ocazia festivalului international”Cerbul de Aur”
-Diploma Aniversara, domnului Ionel Tudor cu prilejul a 75 de ani de Radiofonie Romaneasca – 2003
– Trofeul TVR 50 si Diploma de excelenta pentru rolul avut in istoria Televiziunii Romane ( 2006 )
-Premiul pentru Jazz – decernat de revista Actualitatea Muzicala, pe anul 2007, dirijorului si pianistului Ionel Tudor
-Diploma Aniversara Radio Romania 80 – ( nov. 2008 )
-Trofeul “Duminica in familie” 1998-2008 (decernat la 15 martie 2009).
-Diploma in Honoris acordata de Primaria Municipiului Bucuresti ( sept.2009 )
-Premiul revistei Actualitatea Muzicala” pe anul 2016 pentru cea mai buna trupa de acompaniament
-Trofeul de Excelenta in domeniul artelor – acordat de Primaria Municipiului Bucuresti – 2018
-Diploma de Excelenta – acordata de Consiliul Judetean Braila

Special Guest

details about the people who make up the Jury

Simone Zani
was born in Varese on March 13th 1981.
Valued music critic, he always showed passion over writing and poetry. He took part in many sports and musical events, such as 23 editions of the Sanremo Festival and the Eurovision Song Contest, where he’s on site since 2014.
He’s an appreciated reader and observes the world with curious eyes, catching its various aspects with that artistic soul of the true storyteller.
During the pandemic, he wrote the books “La festa di Don Martello” published in autumn 2020 and “Galeotto fu il Chinotto”, released in January 2022. He then released “Al primo colpo non cade la quercia” in December 2022.

EKI CAHAYA – INDONESIA
I am a songwriter, entertainer, dancer, street artist.
I was born and raised in Jakarta the capital of Indonesia, I started performing and singing from the age of 8 participating in various local singing competitions, where I always won.
After graduating my passion for singing soon became a full time job.
In the summer of 2019 I moved to Italy in the city of Milan where I live, soon my passion for singing led me to become a street artist, in my spare time I performed in Piazza Duomo hoping to get visibility and job opportunities . This experience gave me the opportunity to get work for some Milanese events, but mainly from the street they noticed me and offered to participate as a competitor in the television program broadcast on Canale 5 “All Together Now” 2020 edition which I won.
REGULAR PERFORMANCE in Jakarta
ROMANIA TELEVISION:
Semi-finalist of The Voice Romania 2022
EVENTS IN OTHER COUNTRIES:
– Kuala Lumpur, Malaysia, performing for King Of Malaysia 2015 and 2017
– Indonesia Jakarta Performance in front of the President of Indonesia Joko Widodo 21/10/2022
– Indonesia Jakarta Exhibition for the Ferrari Club event 22/10/2022
– Indonesia Bali Exhibition at the G20 15/11/2022
– Indonesia Kupang Live Concert in Kupang Stadium 26/10/2022

COLLABORATIONS WITH OTHER KNOWN ARTISTS:
– Back up singer of International singer Shane Westlife for Java soul nation festival 2014
– Back up singer Indonesian Famous Rapper Iwa K from 2015-2019
– Opening Act for Snoop Dog concert in Jakarta 2013
– Performance with Rita Pavone and J-ax in the interpretation of the hit Heart, ATN 2020.
– Rome Performance with Max Fichi D’India 2022

CAROL MAG -Italia
vocal coach was born in Rome on August 12, 1993.
Her passion for music and art led her from an early age to study different artistic expressions.
MUSICAL STUDIES
· MA in Contemporary Performance (Concentration in Production), Berklee College of Music
· BA in Songwriting and Contemporary Writing and Production, Berklee College of Music
· International Writers Camp, Haarlem, she was chosen to represent Berklee College of Music as a writer
· Singing lessons at Sonus Factory, where he performed in shows organized by the school
· Lower Graduation Diploma in Classical Composition at the Santa Cecilia Conservatory, Rome
· Diploma in Theory and Solfeggio at the Conservatory of Music, Potenza, Italy
· Private piano lessons, from the age of six, first with maestro Franco Testa, then with the famous concert pianist Olga Zdorenko, and finally with maestro Luca Salerno. He also studied modern piano with Feliciano Zacchia at the Sonus Factory.
DANCE STUDIES
· Diploma in Modern Jazz (after 15 years of dance classes at the Rome Ballet, both classical and modern). He studied with teachers such as Silvia Martiradonna, Marina Domaschi, Raffaella Appià and Flaminia Buccellato. She performed a solo at the Teatro Olimpico in Rome for her diploma.
Hip hop lessons with Skooj Core-o at Jeannette Neill Dance Studio in Boston and later at Show Dance Studio in Valencia
ACTING STUDIES
· Diction and acting, private course with Daniela Tosco
PERFORMANCE
At Night de Berklee (Commencement Concert at Berklee Valencia), Lago Norte del Hemisfèric She sang backing vocals on original songs written by other Berklee students and was one of the soloists in the final number, which was accompanied by a 110-piece symphonic band .
SOCIAL MEDIA
· TikTok, 132,000 followers
· Instagram, 52,000 followers
· StarMaker, BandLab Testimonial

Festival jury

details about the people who make up the Jury

Gabriela Serban – Romania
Talent scout and owner of the record label Divas Music Production together with maestro Danilo Riccardi, boasts the presence of the 70th edition of the Festival della Canzone Italiana di Sanremo, representing his artist Marco Sentieri ranked third in the Sanremo category Giovani.
The year 2021 brings for Divas Music Production the victory of XFactor Romania representing an Italian artist Nick Casciaro, another of the artists under management, Andrea Stocchino competes to represent Romania at Eurovision Turin 2022. Divas Music Production distributes and promotes emerging but also established artists, organizes concerts and festivals including Bucharest in Music, Roma Incantevole, a competition that rewards and launches high-level artists.

Pianist, composer and arranger, conductor, born in Turin and resident in Rome, graduated the piano and composition at the “A. Casella ”from Aquila.Assolvent in piano and jazz compositions at Berklee School in Boston and has studied privately with distinguished jazz teachers: E. Pieranunzi, Lyle Mays, Jerry Bergonzi, F. D’Andrea, A. Beneventano, David Kikosky et al. He collaborated in the recording studio with important names in the music scene (Renato Zero, Massimo Ranieri, Milva, Iva Zanicchi, Enzo Jannacci etc.) Active in tour in Italy and abroad with Renato Zero, Milva, Alice, Enzo Jannacci, Grazia Di Michele, in addition to collaborating in different Jazz and Funk-Fusion groups, especially in Milan and Rome. As a composer, along with Renato Zero, he wrote music for thirteen songs by the same artist, including “Nei giardini che nessuno sa” (also recorded by Laura Pausini), “Dimmi chi dorme accanto a me”, “Felici e perdenti “,” La grande assente “, presented in five albums, collaborates with Maestro Natale Massara and Pino Donaggio as soundtracks for cinema and television, with many orchestras in different broadcasts Rai, Mediaset with masters R. Serio, P. Vessicchio, V. Tempera, D. Morselli, P. Pirazzoli, D. Vaona and with the Sanremo Festival Orchestra.

NICOLO FRAGILE – Italia – President jury
Eros Ramazzotti’s producer , He began his career in the late eighties as an arranger and over the years he collaborated with Italian artists including Mina, Irene Grandi, Renato Zero, Vasco Rossi, Gianluca Grignani, Mario Venuti, Stadio, Alex Baroni, Adriano Celentano, Ornella Vanoni.
He moved to Milan with his family at a few months of age, he made his debut as a jazz/rock pianist and shortly after the mid-eighties he began playing as a session man, recording for Roberto Vecchioni, Loredana Bertè, Riccardo Fogli, also working as a sound engineer .
Begun in 1998 with the album Leggera, the collaboration with Mina continues with the album Mina Celentano from 1998 and Bula Bula (2005), where Fragile is the author and composer of the songs Vai e vai e vai and Dove sei.
From 2005 to 2011 he was the keyboardist of Gotthard, a Swiss rock band; his is the song Tears to Cry, from the 2009 album Need to Believe, written with singer Steve Lee.
Since 2002 he has been the arranger and producer for the Stadio and after Occhi negli occhi he made the group’s subsequent recordings; in Parole nel vento (2007) he is co-author of the song Falling in love again.
In 2003 he began collaborating with Irene Grandi as producer and arranger; together with Vasco Rossi and Gaetano Curreri, he made the album Before leaving, then Indelebile 2005 and Irenegrandi.hits.
Since the first edition of Amici di Maria De Filippi, Fragile has followed the creation of the boys’ singles (Immobile by Alessandra Amoroso, Domani by Valerio Scanu, Vai by Luca Napolitano) and the 2009 album Scialla. He has produced all the solo albums by Luca Napolitano, Vai (gold disc 2009) and L’infinito, also from 2009, and Di me, released in October 2010.
Since 2004 he has been the producer of Mario Lavezzi, for whom he arranged and produced the albums Passionalità in 2004 and A più voci in 2009.
In 2007 he was called by Mara Maionchi to collaborate as vocal coach of the 16-24 category, in the first edition of the X Factor television format. Follows the realization of various recording projects of the program itself, including the artistic production and the realization of the arrangements for the compilation X Factor – The Christmas Album of 2009.
In 2008 Fragile collaborated with Jacob Samuel, lead singer of the Poodles (Swedish heavy metal band formed in 2006) in drafting the songs for the new album. In 2015 he held the position of artistic director of the Pop Music School, a project that belongs to Paolo Meneguzzi.

Marco Sentieri, real name Pasquale Mennillo, was born in Naples on 11 June 1985.
At the age of 16 he moved to Rome where he founded his first band “Il Quarto Sense”, a quartet with which he will share the emotion of being classified at the top of the “Sanremo rock youth”. After two years he leaves “Il Quarto Sense” to venture into a solo career. In the 2000s he joined a performance agency, which included him in artistic collaborations that helped him to develop his verve as a performer.
It boasts concert openings in Clementino, Gemelli Diversi, Rocco Hunt, Moreno, Neri per Caso, Gianni Nazzaro, Tony Tammaro, Mario Trevi.
Marco is back from the victories of two international festivals in Romania: “George Grigoriu” (May 2016) and “Dan Spataru” (September-October 2016), in between the participation in “X Factor Romania”, which sees the arrival of Marco at bootcamps in the 10 finalists per category.
In September 2015, Marco, in search of new stimuli, leaves the band with which he has collaborated for about 10 years, and catapults himself into a new adventure. A solo project with unreleased songs that involves his friend/colleague Paolo, who is also enthusiastic about the new adventure. Thus was born the collaboration with the “Pilla”, Nicola and Alessandro, who together with Paolo will form the “Due Quarti”, the musicians of Marco Sentieri. Their collaboration sees them involved in two years for about 200 live shows in clubs and squares in the central south. In 2016 they participate, with the unpublished “The new generation”, in the national contest “Tour Music Fest” qualifying sixth, one step away from finals, among thousands of bands.
In 2017 they accessed the national semi-finals of the “Festival Show”. They don’t make the final but the feedback between the public and the competing bands is more than positive. Also in 2017, the video clip of “The new generation” was among the five finalist social clips of the international competition for the short film “Black silk tulips”.
In 2018 Marco dedicated himself with his band only to live concerts, touring all of Italy and touching various European stages, such as Germany, Switzerland and Romania, enjoying success, also through social networks.
At the end of 2018 he composed the anthem for his Albanova football team, which will then be released in January 2019. In the summer the new single entitled “Avvolgimi” and many live concerts throughout Italy
In 2020 he participates in the Sanremo Italian Song Festival through the record label Diva’s Music Production by Gabriela Serban and Danilo Riccardi with the song Billy Blu and ranks third in the Sanremo Giovani category.

Giancarlo Ruta – stage director
Roman, son of art, he studied singing and piano with his parents since childhood (M° Franco Ruta and M° Rossana Corsi).. A multi-instrumentalist, he also dedicates himself to the study of guitar and percussion. Arranger, producer and Artistic Director of concerts and musical events. He recently released his CD “yo soy latino” in which collaborated: Natalio Mangalavite , Luca trolli , Lello Panico , Enrico Cresci , Javier Girotto , Mike Applebaum , Juan Carlos Albeno , Giuseppe Tortora , Kimen Farias , Daniela Loi , Lorenzo Cappelli , Pasquale Lancuba, L.Lorusso,J.C.Albelo,N.Ciricugno. He shared his concerts with important artists of the jazz and Latin scene such as Paolo Juric, Danilo Riccardi, Alfredo Bochicchio, Adamo De Santis, Max Filosi, Irina Arozarena, Kara Jonsthad, Stefano Zaccagnini, Claudia Mars, Ettore Gentile, Massimo Carrano, Clive Riche, Fabrizio Pigliucci. He directed the choir of the parish of SS. Elisabetta and Zaccaria of Rome on the occasion of the visit of the HOLY FATHER POPE FRANCIS. A new CD “SO BIG SO BAND” has recently been released, produced and sung by him with the collaboration of the LAKE JAZZ ORCHESTRA, a 20-piece big band

Felix Goldbach – Romania
University teacher Dr. Felix-Constantin Goldbach, musician, was born in Botoşani County, April 3, 1977,
at the age of 10 he went to Iasi, to the College “Octav Băncilă” where, in grades V-VIII, he studied principal clarinet with prof. became the first clarinetist with maestro Costel Druţu.
In 1995 he was admitted to the “Transilvania” University of Braşov, Faculty of Music, specializing in Musical Interpretation, where he studied principal clarinet, having two mentors: Prof. Daniel Theodoru, principal clarinetist of the National Radio Orchestra, and the Prof. Iulian Rusu, principal clarinetist of the Braşov Philharmonic. In 2000 he graduated in clarinet and chamber music.
In 2000, he started his career in education as principal clarinet teacher at “Bălaşa Doamna” High School of Arts in Târgovişte, until 2008, and in 2003-2008 he became head of department.
Since 2001, Felix Constantin Goldbach became a lecturer at the “Valahia” University of Târgovişte, Faculty of Music, in 2006, becoming a tenured assistant professor at the Department of Arts.Since this year, he is the director of the program, he is a university lecturer at “Valahia” University, Associate Professor at the Faculty of Music at “Transilvania” University in Brașov.
In 2005 he enrolled at the Doctoral School of the National University of Music in Bucharest, in 2010 he entered the Doctoral School at the Faculty of Economic Studies of the “Valahia” University in Târgoviște, majoring in Management. In 2012, the Management Department of the Vienna University of Arts Framework, with prof. Dr. Franz Hofer. In 2014, a concert with musicians such as: Gheorghe Zamfir, Fiorangelo Orsini, Marin Cazacu, Dan Avramovici, Verona Maier, Sabin Păuţa, Iulian Rusu, Nicolae Brânduş.
He created the first symphonic season in Târgovişte, establishing the “Camerata Valahia” Chamber Orchestra. In 2007, one of the founders of the Târgovişte “Muntenia” Philharmonic was born.
He was invited to: “George Georgescu” International Musical Interpretation Competition (Tulcea), “Orpheus” National Instrumental Interpretation Competition (Târgu Jiu), “Ioan Goia” International Instrumental Interpretation Competition (Iași), “Dinu Lipatti” National Festival (Pitesti), “Maria Lătărețu” Romanian Folk Song Festival
In 2015, within the School Inspectorate of the Municipality of Bucharest, he started the position of school inspector for minorities, from 2017 he became a school inspector for private education and educational alternatives, where this in present, but also a clarinet teacher at the National College “GeorgeEnescu College

Daniela Ciampitti
Winner of the Canale5 Talent Show The Winner Is hosted by Gerry Scotti.
Officially nominated by the Akademia Music Award of Los Angeles “Outstanding Legacy Awards”.
Certified in Popular Vocals Performance Grade 8 at Rock School London – RSL
Graduated from the London College of Music in Popular Music Theory.
Graduated from the University of West London in Popular Vocals Music Teaching – LLCM LEVEL 6
Graduated from the University of West London in Performance FLCM MASTER LEVEL 7
Master in Elastic Proprioceptive Method for the treatment of voice problems at the Universidad Internaciónal Menèndez Pelayo.
Vocal Coach and Certified Professional Songwriter.

ANDREEA ANDREI – Romania
Andreea Andrei (Andreea Tudor) was born in Bucharest on January 21, 1959.
She graduated from the University of Bucharest, Faculty of Foreign Languages ​​and Literatures, in 1980
She is a member of the Union of Composers and Musicologists from Romania (UCMR)
He writes light music texts since high school, debuting at the age of 17, alongside his father, the composer George Grigoriu,
on the stage of the “Mamaia” Festival, winning the First Prize in the “creation” section.
Hundreds and hundreds of texts bear his signature. He collaborated with many of the most important Romanian composers and performers.
He had the longest collaboration with Ionel Tudor and Dan Iagnov. He contributed to the release of many hits of Romanian light music,
whose texts bear the signature of Andreea Andrei:
– “I’m waiting for you to come” (“Armchair”) (Ionel Tudor-Mirabela Dauer)
– “Blue night” (Ionel Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Paired stars” (Ionel Tudor – Marina Florea)
-“The last tram” (Ionel Tudor-Angela Similea)
– “Miss, don’t go away” (I. Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Sometimes”-(I. Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Maybe yes, maybe not”(I. Tudor- Gabriel Cotabiță)
-“Prisoner” (Bogdan Cristinoiu- Gabriel Cotabiță)
-“An actor in a hurry” (B. Cristinoiu-Laura Stoica)
-“When the evening comes” (Dan Iagnov-Sanda Ladosi)
-“Come, come” (I. Tudor-Monica Anghel)
-“Come, come” (I. Tudor-Monica Anghel)
– “Il caso è dalla mia parte” (I. Tudor-Luminita Anghel)
-“Un’ora o due o tre” (I. Tudor-Monica Anghel)
-“Quanto sei bella” (Andrei Tudor-Mihai Traistariu)
-“Ai confini del mondo” (Andrei Tudor-Nico and Vlad Mirita)
-“Ti voglio accanto a me” (Marcel Pavel)
-“Oggi come, tomorrow you’ll see us” (Keo)
-“Non ti ho più” (Andrei Tudor – Marcel Pavel)
-“Negozio dei sogni” (Dan Iagnov-Stefan Iordache)
– “L’inverno racconta storie” (Andrei Tudor)
-“Sogno d’inverno” (Andrei Tudor – Andra)
– “Bianca neve dal cielo” (Andrei Tudor – Andra)
e altro ancora.
He collaborated a lot with his fellow actor Ștefan Iordache, writing the tests of songs performed by the actor, both solo and in duet with Sanda Ladoși.
He also had a beautiful collaboration with the actor Florin Piersic, publishing together the CD “Hoinărind entre amintiri”.
Nel corso degli anni has won dozens and dozens of awards in festivals and gender competitions in the country.
Negli ultimi anni è stata spesso richescia com membro di juria in concorsi di creazione o interpretazione nel paese.
Vanno ricordate also the numerous record appearances, many CD recanti il ​​​​titolo tratto dai tests signed by Andreea Andrei,
su altri, signing the majority of tests, comparing me also on various compilations, raccolte di successi, anthologie, dischi da collezione o cd di various soloists.

IONEL TUDOR – Romania
– born on 22 Oct. 1955, in Bucharest
-graduate (in 1980) of the “Ciprian” Conservatory Porumbescu” from Bucharest, in piano class.
-conductor of the Radio Big Band (of S.R.R.) since 1994
– Composer, member of the Union of Composers and Musicians colleagues from Romania (UCMR)
– member of the management office of the pop music section and jazz of UCMR.
– member of the UCMR council
– member of the Board of Directors of the Law Association Author from Romania (UCMR-ADA).
– member of the Professional Commission of UCMR-ADA
– As a teacher, he prepared and launched numerous soloists who have become household names,
includingMonica Anghel, Gabriel Cotabita, Adrian Enache, Nicola, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir,
Manuela Fedorca, Madalina Manole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian, Micky (from “Capital”) and others.
– jury member and jury president named-national pop and jazz music competitions and festivals.
– he composed the music for 5 feature films footage, 5 musicals and re-orchestrated the musical
“Good evening, Mr. Wild” by H. Malineanu
– gave countless recitals and galas and conducted on the prestigious stages of the International Festival “Bucuresti”,
the “Golden Stag” International Festival
– Brasov, the “Mamaia” Festival,
“G. Enescu” Festival, Bucharest Arts Festival,
International Theater Festival (Sibiu),
International Jazz Festival (Bucharest), Sibiu Jazz Festival, RadiRo International Festival, “George Grigoriu” International Festival,
“Johnny Raducanu” International Jazz Festival, Proms of Delight Gala and many other festivals and jazz, blues and pop-rock
galas both in the country and abroad.
As a composer and orchestrator he obtained
approximately 60 prizes, of which:
-Trophy “Slagare in devenire”-1981
-Public Award- “Slagare in devenire”-1982
– Jury prize- “Slagare in devenire” 1981
-Diploma for merits in the cultural-artistic activity-awarded by the Culture Committee – Bucharest-1984
– Audience Award – National Festival “Melodii ’81”
-Orchestration Award-“Melodii ’82”
– Jury Prize – “Songs ’82”
– Organizers’ Award – “Songs ’82”
– Audience Award – Mamaia ’83
– Third Prize – “Bucharest ’84” Festival
-Diploma for the contribution brought to the success of the contest-“Songs ’83”
-Diploma for the contribution brought to the success of the contest- “Mamaia ’84”
– Youth Ensemble Award- 1985
-Jury Prize- “Songs ’85”
-Popularity Award- “Songs ’85”
-Prize III- “Mamaia ’85”
-First Prize – “Mamaia ’86”-
-Diploma for the contribution brought to the success of the competition-“Mamaia ’86”
-Two Prizes of the Organizers – “Songs ’86”
-Diploma and Laureate Title of the festival- “Songs ’87”
-First Prize -“Mamaia ’88”
-Diploma and Laureate Title – “Mamaia ’89”
– First Prize and Trophy – “Mamaia ’91”
-Creation Award of UCMR- 1991
– First Prize and Trophy – “Mamaia ’93”
– Third Prize – “Mamaia ’95”
– Third Prize – “Mamaia ’96”
– Second prize – hit section – “Mamaia ’97”
– Second Prize – creative section – “Mamaia ’97”
-Trophy of the “Love Song” Festival – 1997
-Creation Award of UCMR – 1997
– Special Jury Prize – “Love Song” Festival – 1998
-First Prize – “Mamaia ’99”
-Creation Award of UCMR – 2000
-Jury Award- “Love Song” Festival -2002-
– Third place and Diploma at the TV Contest “A century of love – Melody of the century”
-The “Bravo-Bravissimo” award for image promotion Romania in the world -2002
– 8th-9th place – Eurovision 2002
-Special Award for the best representation of Romania at The Eurovision Festival, within the Radio Music Awards Romania, 3rd edition, February 16, 2003
-The “Tradition and Professionalism in Music” Award, awarded by the magazine”ActualitateaMuzicala” for the year 2003 (April 22, 2004)
-Trophy of the “Golden Star” International Festival – Piece. Oct. 2004
– UCMR Prize for Musical – 2003
– Anniversary Diploma on the occasion of 75 years of Radiophony Romanian – 2003
– First prize – creative section – Mamaia 2006
– Media Award – Mamaia 2006
-Trophy – “Sunday in the family – 10 years”-1998-2008
– Diploma of Honor as a sign of recognition and appreciation for the contribution to the promotion of the Romanian song–
awarded by Ministry of Culture and Religion – 2002
– Diploma in Honoris awarded by the Bucharest City Hall ( Sept. 2009 )
– Excellence Award – Mamaia – 2010
-Trophy of the Capital City Hall for Excellence in the field of arts – 2017
– UCMR prize for instrumental music – for the year 2019 – awarded in March, 2020 – for the work “Evening Waltz”
-Diploma “Ambassador Emeritus of Contemporary Romanian Spirituality”, Honorary Award of Excellence,
awarded by Eco-Europa – Romanian Official Premium Board – June, 2022
-Diploma with “Honorary Title Contemporary Treasure, Inspirational-Motivational Symbol of the Cultural-Musical Community in Romania”
– Ambassador of Excellence in Civic Virtue” – April 2023
As a conductor and orchestra leader he obtained other awards, among which :
-Diploma for the Ionel Tudor orchestral group – “Mamaia ’84”
-Conductor Ionel Tudor’s diploma for merits in the activity
cultural-artistic – awarded by the Culture Committee – Bucharest
-Diploma of the Ionel Tudor band – “Melodii ’85”
-Diploma of the Ionel Tudor band – “Mamaia ’85”
-Diploma of the Ionel Tudor orchestra – “Mamaia ’86”
-Diploma of the Ionel Tudor band -“Melodii ’87”
-Diploma of the Ionel Tudor band – “Mamaia ’87”
-Diploma of the Ionel Tudor orchestra group – “Mamaia ’88”
-Diploma of the Ionel Tudor instrumental band – “Mamaia ’98”
-Diploma and Excellence Award for the Big Band
Romanian Broadcasting – conductor Ionel Tudor – for the whole professional activity – “Mamaia 2001”
-First prize for the Radio Big Band’s recital at the competition Music production houses from Romania – “Mamaia 1998”
-Jazz Trophy 2002- at the Radio-Bucharesti Awards Gala- for Big Band Radio – 31 Jan. 2003
– Jazz Critics Award for the “Big Band Blues” CD on the year 2002
-Diploma of honor – for the Radio Big Band – awarded byTVR on the occasion of the “Golden Stag” international festival
– Anniversary Diploma, to Mr. Ionel Tudor on the occasion of his 75th birthday by Romanian Radio – 2003
– TVR 50 Trophy and Diploma of Excellence for the role played inthe history of Romanian Television ( 2006 )
-The Prize for Jazz – awarded by the magazine Actualitatea Muzicala, in 2007, to the conductor and pianist Ionel Tudor
– Radio Romania 80th Anniversary Diploma – ( Nov. 2008 )
-Trophy “Sunday in the family” 1998-2008 (awarded on March 15, 2009).
-Diploma in Honoris awarded by the City HallBucharest ( Sept. 2009 )
-2016 “Actualityat Muzicala” magazine award for the best backing band
–Trophy of Excellence in the field of arts – awarded by Bucharest City Hall – 2018
-Diploma of Excellence – awarded by the Braila County Council

Special Guest

dettagli sulle persone che compongono la giuria

Simone Zani
è nato a Varese il 15 marzo 1981. Apprezzato critico musicale, da sempre nutre la passione per la scrittura e la poesia.
Ha preso parte a numerose manifestazioni musicali e sportive.
Tra queste il Festival di Sanremo, di cui ha seguito come inviato 23 edizioni, e l’Eurovision Song Contest in cui è presente in sala stampa e nelle varie arene europee dal 2014.
È un apprezzato lettore e osserva il mondo con lo sguardo di chi ama coglierne le sfumature con l’animo artistico di chi ama raccontare e raccontarsi.
Durante il lockdown ha scritto i romanzi “La Festa di Don Martello”, pubblicato nell’autunno 2020 e “Galeotto fu il chinotto”, uscito a gennaio 2022. A dicembre 2022 ha reso disponibile il terzo romanzo “Al primo colpo non cade la quercia”.

EKI CAHAYA – INDONESIA
Sono un cantautore, intrattenitore, ballerino, artista di strada.
Sono nato e cresciuto a Giacarta la capitale dell’Indonesia, ho iniziato ad esibirmi ed a cantare dall’età di 8 anni partecipando a diverse gare di canto locali, dove ho sempre vinto.
Dopo il conseguimento del diploma la mia passione per il canto ben presto è diventato un lavoro a tempo pieno.
Nell’estate del 2019 mi sono trasferito in Italia nella città di Milano dove vivo, ben presto la mia passione per il canto mi ha portato a diventare un artista di strada, nel tempo libero mi esibivo in piazza Duomo sperando di ottenere visibilità e opportunità lavorative. Questa esperienza mi ha dato la possibilità di ottenere lavoro per alcuni eventi milanesi, ma principalmente dalla strada mi hanno notato e offerto di partecipare come concorrente al programma televisivo in onda su Canale 5 “All Together Now” edizione 2020 che ho vinto.
REGULAR PERFORMANCE in Jakarta
TELEVISIONE ROMANIA:
Semifinalista di The Voice Romania 2022
EVENTI IN ALTRI PAESI:
– Kuala Lumpur, Malaysia, performing for King Of Malaysia 2015 and 2017
– Indonesia Jakarta Esibizione di fronte al Presidente dell’Indonesia Joko Widodo 21/10/2022
– Indonesia Jakarta Esibizione per l’evento Ferrari Club 22/10/2022
– Indonesia Bali Esibizione in occasione del G20 15/11/2022
– Indonesia Kupang Concerto dal vivo nello Stadio di Kupang 26/10/2022

COLLABORAZIONI CON ALTRI ARTISTI NOTI:
– Back up singer of International singer Shane Westlife for Java soul nation festival 2014
– Back up singer Indonesian Famous Rapper Iwa K dal 2015-2019
– Opening Act for Snoop Dog concert in Jakarta 2013
– Esibizione con Rita Pavone e J-ax nell’interpretazione della hit Cuore, ATN 2020.
– Roma Performance con Max Fichi D’India 2022

CAROL MAG -Italia
vocal coach nasce a Roma il 12 agosto 1993.
La sua passione per la musica e l’arte l’ha portata fin da piccola a studiare diverse espressioni artistiche.
STUDI MUSICALI
· Master in performance contemporanea (concentrazione nella produzione), Berklee College of Music
· Laurea in scrittura di canzoni e scrittura e produzione contemporanea, Berklee College of Music
· International Writers Camp, Haarlem, è stata scelta per rappresentare il Berklee College of Music come scrittrice
· Lezioni di canto presso la Sonus Factory, dove si è esibito negli spettacoli organizzati dalla scuola
· Diploma di maturità classica in Composizione classica presso il Conservatorio Santa Cecilia di Roma
· Diploma in Teoria e Solfeggio presso il Conservatorio di Musica di Potenza, Italia
· Lezioni private di pianoforte, dall’età di sei anni, prima con il maestro Franco Testa, poi con la famosa concertista Olga Zdorenko, ed infine con il maestro Luca Salerno. Ha inoltre studiato pianoforte moderno con Feliciano Zacchia presso la Sonus Factory.
STUDI DI DANZA
· Diploma in Modern Jazz (dopo 15 anni di corsi di danza al Balletto di Roma, sia classica che moderna). Ha studiato con insegnanti come Silvia Martiradonna, Marina Domaschi, Raffaella Appià e Flaminia Buccellato. Si è esibita in un assolo al Teatro Olimpico di Roma per il diploma.
Lezioni di hip hop con Skooj Core-o al Jeannette Neill Dance Studio di Boston e successivamente allo Show Dance Studio di Valencia
STUDI DI RECITAZIONE
· Dizione e recitazione, corso privato con Daniela Tosco
PERFORMANCE
At Night de Berklee (Concerto di inizio al Berklee Valencia), Lago Norte del Hemisfèric Ha cantato come cori su canzoni originali scritte da altri studenti del Berklee ed è stata una delle soliste nel numero finale, accompagnato da una band sinfonica di 110 elementi .
SOCIAL MEDIA
· TikTok, 132.000 follower
· Instagram, 52.000 follower
· StarMaker, testimonial di BandLab

Giuria del Festival

dettagli sulle persone che compongono la giuria

Gabriela Serban – Romania
Talent scout e titolare dell’etichetta discografica Divas Music Production insieme al maestro Danilo Riccardi, vanta la presenza alla 70esima edizione del Festival della Canzone Italiana di Sanremo, rappresentando il suo artista Marco Sentieri classificato terzo nella categoria Sanremo Giovani.
L’anno 2021 porta per Divas Music Production la vittoria di XFactor Romania in rappresentanza di un artista italiano Nick Casciaro, un altro degli artisti in gestione, Andrea Stocchino concorre a rappresentare la Romania all’Eurovision Torino 2022. Divas Music Production distribuisce e promuove artisti emergenti ma anche affermati, organizza concerti e festival tra cui Bucarest in Musica, Roma Incantevole, concorso che premia e lancia artisti di alto livello.

Pianista, tastierista, compositore e arrangiatore, nato a Torino e residente a Roma, è diplomato in Pianoforte e Composizione al Conservatorio “A. Casella” de L’Aquila e ha frequentato vari corsi di direzione d’orchestra. E’ anche diplomato in Pianoforte e Composizione Jazz alla Berklee School di Boston ed ha studiato privatamente con illustri insegnanti jazz: E. Pieranunzi, Lyle Mays, Jerry Bergonzi, F. D’Andrea, A. Beneventano, David Kikosky ed altri. Ha collaborato in studio di registrazione con nomi importanti del panorama musicale (Renato Zero, Massimo Ranieri, Milva, Iva Zanicchi, Enzo Jannacci ed altri. Attivo in tournèe in Italia e all’estero con Renato Zero, Milva, Alice, Enzo Jannacci, Grazia Di Michele, oltre a suonare in vari gruppi Jazz e Funk-Fusion soprattutto a Milano e Roma. Come compositore, insieme a Renato zero, ha scritto la musica di tredici brani cantati dallo stesso artista, tra i quali “Nei giardini che nessuno sa” (incisa anche da Laura Pausini), “Dimmi chi dorme accanto a me”, “Felici e perdenti”, “La grande assente”, presenti in cinque album. Collabora con il M° Natale Massara e Pino Donaggio in qualità di autore di colonne sonore per il cinema e per la televisione (Commesse, Italian restaurant, Un prete tra noi, Mio figlio ha 70 anni, Il piccolo Lord, Secrets, Delitti privati, Mai storie d’amore in cucina,…). Ha inoltre suonato con molte orchestre in varie trasmissioni Rai, Mediaset con i maestri R. Serio, P. Vessicchio, V. Tempera, D. Morselli, P. Pirazzoli, D. Vaona e con l’Orchestra del Festival di Sanremo nel 1992.

NICOLO FRAGILE – Italia – Presidente giuria
Il produttore di Eros Ramazzotti Inizia la sua carriera alla fine degli anni ottanta come arrangiatore e nel corso degli anni collabora con artisti italiani fra cui Mina, Irene Grandi, Renato Zero, Vasco Rossi, Gianluca Grignani, Mario Venuti, Stadio, Alex Baroni, Adriano Celentano, Ornella Vanoni.
Trasferitosi a Milano con la famiglia a pochi mesi di età, esordisce come pianista jazz/rock e poco dopo la metà degli anni ottanta inizia a suonare come session man, registrando per Roberto Vecchioni, Loredana Bertè, Riccardo Fogli, operando anche come ingegnere del suono.
Iniziata nel 1998 con l’album Leggera, la collaborazione con Mina prosegue con il disco Mina Celentano del 1998 e Bula Bula (2005), dove Fragile è autore e compositore dei brani Vai e vai e vai e Dove sarai.
Dal 2005 al 2011 è tastierista dei Gotthard, rock band svizzera; sua è la canzone Tears to Cry, dell’album Need to Believe del 2009, scritta con il cantante Steve Lee.
Dal 2002 è arrangiatore e produttore per gli Stadio e dopo Occhi negli occhi ha realizzato i successivi lavori discografici del gruppo; in Parole nel vento (2007) è coautore del brano Innamorarsi ancora.
Nel 2003 inizia la collaborazione con Irene Grandi come produttore e arrangiatore; insieme a Vasco Rossi e Gaetano Curreri, realizza l’album Prima di partire, poi Indelebile 2005 e Irenegrandi.hits.
Fin dalla prima edizione di Amici di Maria De Filippi, Fragile segue la realizzazione dei singoli dei ragazzi (Immobile di Alessandra Amoroso, Domani di Valerio Scanu, Vai di Luca Napolitano) e dell’album Scialla del 2009. Ha prodotto tutti gli album solisti di Luca Napolitano, Vai (disco d’oro 2009) e L’infinito, sempre del 2009, e Di me, uscito ad ottobre 2010.
Dal 2004 è produttore di Mario Lavezzi, per il quale ha arrangiato e prodotto gli album Passionalità del 2004 e A più voci del 2009.
Nel 2007 viene chiamato da Mara Maionchi a collaborare in qualità di vocal coach della categoria 16-24, alla prima edizione del format televisivo X Factor. Segue la realizzazione di diversi progetti discografici del programma stesso, fra cui la produzione artistica e la realizzazione degli arrangiamenti per la compilation X Factor – The Christmas Album del 2009.
Nel 2008 Fragile collabora con Jacob Samuel, cantante dei Poodles (band heavy metal svedese formatasi nel 2006) alla stesura dei brani per il nuovo album.Nel 2015 ricopre la posizione di direttore artistico della Pop Music School, progetto che appartiene a Paolo Meneguzzi.

Marco Sentieri
al secolo Pasquale Mennillo, nasce a Napoli l’11 giugno 1985.
All’età di 16 anni si trasferisce a Roma dove fonda la sua prima band “Il Quarto senso”, un quartetto con cui dividerà l’emozione di classificarsi ai primi posti del “Sanremo rock giovani”. Dopo due anni lascia “Il Quarto senso” per avventurarsi nella carriera da solista. Negli anni duemila entra a far parte di un’ agenzia di spettacoli, che lo inserisce in collaborazioni artistiche che lo aiutano a maturare la sua verve da performer.
Vanta aperture concerti a Clementino, Gemelli Diversi, Rocco Hunt, Moreno, Neri per Caso, Gianni Nazzaro, Tony Tammaro, Mario Trevi.
Marco è reduce dalle vittorie di due festival internazionali in Romania: “George Grigoriu” (maggio 2016) e “Dan Spataru” (settembre-ottobre 2016), nel mezzo la partecipazione ad “X Factor Romania”, che vede l’arrivo di Marco ai bootcamp nei 10 finalisti per categoria.
A settembre 2015, Marco, alla ricerca di nuovi stimoli, lascia la band con la quale ha collaborato per circa 10 anni, e si catapulta in una nuova avventura. Un progetto da solista con brani inediti che vede coinvolto l’amico/collega Paolo, anche lui entusiasta della nuova avventura. In questo modo nasce la collaborazione con i “Pilla”, Nicola ed Alessandro, che insieme a Paolo formeranno i “Due Quarti”, i musicisti di Marco Sentieri. La loro collaborazione li vede coinvolti in due anni per circa 200 live tra locali e piazze del centro Sud. Nel 2016 partecipano, con l’inedito “La nuova generazione”, al contest nazionale “Tour Music Fest” qualificandosi sesti, ad un passo dalle finali, tra migliaia di band.
Nel 2017 accedono alle semifinali nazionali del “Festival Show”. Non centrano la finale ma il riscontro tra il pubblico e le band concorrenti è più che positivo. Sempre nel 2017 il videoclip de “La nuova generazione” è tra i cinque social clip finalisti del concorso internazionale del cortometraggio “Tulipani di seta nera”.
Nel 2018 Marco si dedica con la sua band solo ai concerti live, girando tutta l’Italia e toccando varie tappe europee, come Germania, Svizzera e Romania, riscuotendo successo, anche attraverso i social.
A fine 2018 compone l’inno per la propria squadra di calcio dell’Albanova, che verrà poi pubblicato a gennaio 2019. In estate il nuovo singolo dal titolo “Avvolgimi” e tantissimi concerti live in tutta Italia.
Nel 2020 partecipa al Festival della Canzone Italiana di Sanremo tramite l’etichetta discografica Diva’s Music Production di Gabriela Serban e Danilo Riccardi con il brano Billy Blu e si classifica terzo per categoria Sanremo Giovani.

Giancarlo Ruta – direttore di palco
Romano , figlio d’arte studia canto e Pianoforte con i suoi genitori fin dall’infanzia (M° Franco Ruta e M°Rossana Corsi ).. Polistrumentista di dedica anche allo studio della chitarra e delle percussioni. Arrangiatore , produttore e Direttore Artistico di Concerti ed eventi musicali. Recentemente pubblica il suo CD “yo soy latino” nel quale hanno collaborato: Natalio Mangalavite , Luca trolli , Lello Panico , Enrico Cresci , Javier Girotto , Mike Applebaum , Juan Carlos Albeno , Giuseppe Tortora , Kimen Farias , Daniela Loi , Lorenzo Cappelli , Pasquale Lancuba, L.Lorusso,J.C.Albelo,N.Ciricugno.Ha condiviso i suoi concerti con Artisti importanti del panorama jazz e latin come Paolo Juric, Danilo Riccardi,Alfredo Bochicchio, Adamo De Santis , Max Filosi , Irina Arozarena , Kara Jonsthad, Stefano Zaccagnini , Claudia Mars ,Ettore Gentile,Massimo Carrano , Clive Riche , Fabrizio Pigliucci . Ha diretto il coro della Parrocchia SS. Elisabetta e Zaccaria di Roma in occasaione della Visita del SANTO PADRE PAPA FRANCESCO.E’ uscito recentemente nuovo CD “SO BIG SO BAND” prodotto e cantato da lui con la collaborazione della LAKE JAZZ ORCHESTRA , big band di 20 elementi

Felix Goldbach – Romania
Docente universitario Dr. Felix-Constantin Goldbach, musicista, è nato nella contea di Botoşani, il 3 aprile 1977,
all’età di 10 anni andò a Iasi, al Collegio “Octav Băncilă” dove, nei gradi V-VIII, studiò clarinetto principale con la prof. divenne il primo clarinettista con il maestro Costel Druţu.
Nel 1995 è stato ammesso all’Università “Transilvania” di Braşov, Facoltà di Musica, specializzandosi in Interpretazione Musicale, dove ha studiato clarinetto principale, avendo due mentori: il Prof. Daniel Theodoru, primo clarinettista dell’Orchestra della Radio Nazionale, e il Prof. Iulian Rusu, primo clarinettista della Filarmonica di Braşov. Nel 2000 si diploma in clarinetto e musica da camera.
Nel 2000, ha iniziato la sua carriera nel campo dell’istruzione come principale insegnante di clarinetto presso la Scuola Superiore d’Arte “Bălaşa Doamna” di Târgovişte, fino al 2008, e nel periodo 2003-2008 è diventato capo del dipartimento.
Dal 2001, Felix Constantin Goldbach è diventato docente universitario presso l’Università “Valahia” di Târgovişte, Facoltà di Musica, nel 2006, diventando assistente universitario di ruolo presso il Dipartimento di Arti.Da quest’anno è il direttore del programma, è docente universitario presso l’Università “Valahia”, Professore Associato presso la Facoltà di Musica dell’Università “Transilvania” di Brașov.
Nel 2005 si è iscritto alla Scuola di Dottorato dell’Università Nazionale della Musica di Bucarest, nel 2010 è entrato nella Scuola di Dottorato presso la Facoltà di Studi Economici dell’Università “Valahia” di Târgoviște, specializzandosi in Management. Nel 2012, il Dipartimento di Management della Vienna University of Arts Framework, con il prof. Dott. Franz Hofer. Nel 2014 concerto con musicisti quali: Gheorghe Zamfir, Fiorangelo Orsini, Marin Cazacu, Dan Avramovici, Verona Maier, Sabin Păuţa, Iulian Rusu, Nicolae Brânduş.
Ha creato la prima stagione sinfonica a Târgovişte, fondando l’Orchestra da Camera “Camerata Valahia”. Nel 2007 è nato uno dei fondatori della Filarmonica “Muntenia” di Târgovişte.
È stato invitato a: Concorso Internazionale di Interpretazione Musicale “George Georgescu” (Tulcea), Concorso Nazionale di Interpretazione Strumentale “Orpheus” (Târgu Jiu), Concorso Internazionale di Interpretazione Strumentale “Ioan Goia” (Iași), Festival Nazionale “Dinu Lipatti” (Pitesti) , Festival della canzone popolare rumena “Maria Lătărețu”.
Nel 2015, all’interno dell’Ispettorato scolastico del Comune di Bucarest, ha iniziato la posizione di ispettore scolastico per le minoranze, dal 2017 è diventato ispettore scolastico per l’istruzione privata e le alternative educative, dove è presente, ma anche insegnante di clarinetto presso il National Collegio “George Enescu College

Daniela Ciampitti
Vincitrice del Talent Show di canale5 The Winner Is condotto da Gerry Scotti.
Ufficialmente nominata dall’Akademia Music Award di Los Angeles “Outstanding Legacy Awards”.
Certificata in Popular Vocals Performance Grade 8 alla Rock School di Londra – RSL
Diplomata al London College of Music in Popular Music Theory.
Laureata alla University of West London in Popular Vocals Music Teaching – LLCM LEVEL 6
Laureata alla University of West London in Performance FLCM MASTER LEVEL 7
Master in Metodo Propriocettivo elastico per il trattamento dei problemi della voce alla Universidad Internaciónal Menèndez Pelayo.
Vocal Coach e cantautrice professionista certificata.

Rossana Rita Tedeschi, soprano di coloratura, ha iniziato gli studi musicali presso l’Accademia Delle Arti di Castrovillari (ITALIA) sotto la guida del Professor Leonardo Saraceni, proseguendo cinque anni dopo con gli studi di canto classico sotto la guida del Professor Hyo Soon Lee (COREA) .
Nel 2014 è stata ammessa alla Facoltà di Musica e Teatro di Timișoara, nella classe della Prof.ssa Mariana Sarba e Mariete Grebenisan e si è esibita in concerti su palcoscenici importanti come la Banat Philharmonic, l’Opera Nazionale di Timișoara, il Museo d’Arte di Timișoara o il Teatro di Stato tedesco.
Attualmente è studentessa di master presso l’Università Nazionale della Musica di Bucarest, nella classe della Prof.ssa Claudia Codreanu.
Durante gli anni di perfezionamento, Rossana Tedeschi ha vinto diversi premi nazionali e internazionali, tra i quali ricordiamo il “Premio Internazionale città di Castrovillari-Pollino” (ITALIA), Young Artist Competition – Timișoara (ROMANIA) e Music in the World International Prize tenutosi a Roma, dove ottiene il grande premio.
Si è esibito in Italia, Romania, Serbia, Bulgaria e Germania.
Rossana affianca all’attività artistica quella pedagogica, contribuendo con passione e coinvolgimento alla formazione e formazione di decine di bambini. Attualmente collabora sia con l’istituzione “Scuola Italiana Internazionale di Bucarest” che con la “Scuola delle Arti”.

ANDREEA ANDREI – Romania
Andreea Andrei (Andreea Tudor) è nata a Bucarest il 21 gennaio 1959.
Si è laureata presso l’Università di Bucarest, Facoltà di Lingue e Letterature Straniere, nel 1980
È membro dell’Unione dei compositori e musicologi della Romania (UCMR)
Scrive testi di musica leggera fin dal liceo, debuttando a 17 anni, al fianco del padre, il compositore George Grigoriu,
sul palco del Festival “Mamaia”, vincendo il Primo Premio nella sezione “creazione”.
Centinaia e centinaia di testi portano la sua firma e ha collaborato con molti dei più importanti compositori e interpreti rumeni.
Ha avuto la collaborazione più lunga con Ionel Tudor e Dan Iagnov e ha contribuito all’uscita di molti successi della musica leggera rumena, i cui testi portano la firma di Andreea Andrei:
– “Sto aspettando che tu venga” (“Poltrona”) (Ionel Tudor-Mirabela Dauer)
– “Notte blu” (Ionel Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Stelle accoppiate” (Ionel Tudor – Marina Florea)
-“L’ultimo tram” (Ionel Tudor-Angela Similea)
– “Signorina, non se ne vada” (I. Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“A volte”-(I. Tudor – Gabriel Cotabiță)
-“Forse sì, forse no” (I. Tudor- Gabriel Cotabiță)
-“Prigioniero” (Bogdan Cristinoiu- Gabriel Cotabiță)
-“Un attore che ha fretta” (B. Cristinoiu-Laura Stoica)
-“Quando viene la sera” (Dan Iagnov-Sanda Ladosi)
-“Vieni, vieni” (I. Tudor-Monica Anghel)
– “Il caso è dalla mia parte” (I. Tudor-Luminita Anghel)
-“Un’ora o due o tre” (I. Tudor-Monica Anghel)
-“Quanto sei bella”(Andrei Tudor-Mihai Traistariu)
-“Ai confini del mondo” (Andrei Tudor-Nico e Vlad Mirita)
-“Ti voglio accanto a me” (Marcel Pavel)
-“Oggi vieni, domani te ne vai” (Keo)
-“Non ti ho più” (Andrei Tudor – Marcel Pavel)
-“Negozio dei sogni” (Dan Iagnov-Stefan Iordache)
– “L’inverno racconta storie” (Andrei Tudor)
-“Sogno d’inverno” (Andrei Tudor – Andra)
– “Bianca neve dal cielo” (Andrei Tudor – Andra)
e altro ancora.
Ha collaborato molto con il compianto attore Ștefan Iordache, scrivendo i testi delle canzoni eseguite dall’attore, sia da solo che in duetto con Sanda Ladoși.
Ha avuto anche una bellissima collaborazione con l’attore Florin Piersic, pubblicando insieme il CD “Hoinărind entre amintiri”.
Nel corso degli anni ha vinto dozzine e dozzine di premi in festival e concorsi di genere nel paese.
Negli ultimi anni è stata spesso richiesta come membro di giuria in concorsi di creazione o interpretazione nel paese.
Vanno ricordate anche le numerose presenze discografiche, molti CD recanti il ​​titolo tratto dai testi firmati da Andreea Andrei,
su altri, firmando la maggior parte dei testi, ma comparendo anche su varie compilation, raccolte di successi, antologie, dischi da collezione o cd di vari solisti

IONEL TUDOR – Romania
– nato il 22 ott. 1955, a Bucarest
-diplomato (nel 1980) al Conservatorio “Ciprian Porumbescu” di Bucarest, nella classe di pianoforte.
-direttore della Radio Big Band (di S.R.R.) dal 1994
– Compositore, membro dell’Unione dei compositori e musicologi della Romania (UCMR)
– membro dell’ufficio di direzione della sezione pop e jazz dell’UCMR.
– membro del consiglio dell’UCMR
– membro del consiglio di amministrazione dell’Associazione rumena dei diritti d’autore (UCMR-ADA).
– membro della Commissione Professionale dell’UCMR-ADA
– Come insegnante, ha formato e lanciato numerosi solisti che sono diventati nomi noti, tra cui
Monica Anghel, Gabriel Cotabita, Adrian Enache, Nicola, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Manuela Fedorca,
MadalinaManole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian, Micky (da “Capital”) e altri.
– membro di giuria e presidente di giuria in numerosi concorsi e festival nazionali di musica pop e jazz.
– ha composto le musiche di 5 lungometraggi, 5 musical e ha riorchestrato il musical “Buona sera, Mr. Wild” di H. Malineanu
– ha tenuto innumerevoli recital e serate di gala e diretto sui prestigiosi palcoscenici del Festival Internazionale “Bucarest”, del Festival Internazionale “Cervo d’Oro”-Brasov, del Festival “Mamaia”, del Festival “G. Enescu”, del Festival delle Arti-Bucarest, il Festival Internazionale del Teatro (Sibiu),
International Jazz Festival (Bucarest), Sibiu Jazz Festival, RadiRo International Festival, “George Grigoriu” International Festival, “Johnny Raducanu” International Jazz Festival, Proms of Delight Gala così come molti altri festival e gala jazz e blues e pop-rock entrambi nel paese e all’estero
Come compositore e orchestratore ha vinto circa 60 premi, tra cui:
-Trofeo “Slagare in devenire”-1981
-Premio del Pubblico- “Slagare in devenire”-1982
-Premio della giuria- “Slagare in devenire” 1981
-Diploma per meriti in attività artistico-culturale-rilasciato dalla Commissione Cultura- Bucarest-1984
– Premio del Pubblico – Festival Nazionale “Melodii ’81”
-Premio Orchestrazione-“Melodii ’82”
– Premio della Giuria – “Canzoni ’82”
– Premio Organizzatori – “Songs ’82”
– Premio del Pubblico – Mamaia ’83
– Terzo Premio – Festival “Bucarest ’84”.
-Diploma per il contributo apportato alla riuscita del concorso-“Canzoni ’83”
-Diploma per il contributo apportato alla riuscita del concorso- “Mamaia ’84”
– Premio Youth Ensemble – 1985
-Premio della Giuria- “Canzoni ’85”
-Premio di Popolarità- “Canzoni ’85”
-III Premio- “Mamaia ’85”
-Primo Premio – “Mamaia ’86”
-Diploma per il contributo apportato alla riuscita del concorso-“Mamaia ’86”
-Due Premi degli Organizzatori – “Canzoni ’86”
-Diploma e Titolo Laureato del festival- “Songs ’87”
-Primo Premio -“Mamaia ’88”
-Diploma e titolo di laurea – “Mamaia ’89”
– Primo Premio e Trofeo – “Mamaia ’91”
-Premio per la creazione dell’UCMR- 1991
– Primo Premio e Trofeo – “Mamaia ’93”
– Terzo Premio – “Mamaia ’95”
– Terzo Premio – “Mamaia ’96”
– Secondo premio – sezione hit – “Mamaia ’97”
– Secondo Premio – sezione creativa – “Mamaia ’97”
-Trofeo del Festival “Love Song” – 1997
-Premio per la creazione dell’UCMR – 1997
– Premio Speciale della Giuria – Festival “Love Song” – 1998
-Primo Premio – “Mamaia ’99”
-Premio per la creazione dell’UCMR – 2000
-Premio della Giuria- Festival “Love Song” -2002-
– Terzo posto e Diploma al Concorso televisivo “Un secolo d’amore – Melodia del secolo”
-Il premio “Bravo-Bravissimo” per la promozione dell’immagine della Romania nel mondo -2002
– 8°-9° posto – Eurovision 2002
-Premio speciale per la migliore rappresentazione della Romania all’Eurovision Festival, nell’ambito dei RadioRomania Music Awards, 3a edizione,
-Il Premio “Tradizione e Professionalità in Musica”, assegnato dalla rivista
“ActualitateaMuzicala” per l’anno 2003 (22 aprile 2004)
-Trofeo del Festival Internazionale “Golden Star” – Brano. ottobre. 2004
– Premio UCMR per il Musical – 2003
-Diploma di anniversario in occasione del 75° anniversario della Radio rumena – 2003
– Primo premio – sezione creativa – Mamaia 2006
– Premio Media – Mamaia 2006
-Trofeo – “Domenica in famiglia – 10 anni”-1998-2008
– Diploma d’Onore in segno di riconoscimento e apprezzamento per
il contributo alla promozione della canzone rumena– assegnato da
Ministero della Cultura e della Religione – 2002
– Diploma in Honoris rilasciato dal Comune di Bucarest (settembre 2009)
– Premio Eccellenza – Mamaia – 2010
-Trofeo del Municipio della Capitale per l’eccellenza nel campo delle arti – 2017
– Premio UCMR per la musica strumentale – per l’anno 2019 – assegnato a marzo 2020 – per l’opera “Evening Waltz”
-Diploma “Ambasciatore Emerito della Spiritualità Rumena Contemporanea”, Premio Onorario di Eccellenza, assegnato da Eco-Europa
– Consiglio Premium ufficiale rumeno – giugno 2022
-Diploma con il “Titolo onorifico Tesoro contemporaneo, simbolo ispiratore-motivazionale della comunità culturale-musicale in Romania”
– Ambasciatore di Eccellenza nella Virtù Civica” – Aprile 2023
Come direttore d’orchestra e direttore d’orchestra, ha ottenuto altri riconoscimenti, tra cui:
-Diploma per il gruppo orchestrale Ionel Tudor – “Mamaia ’84”
– Diploma di direttore d’orchestra Ionel Tudor per meriti in attività artistico-culturali – rilasciato dal Comitato Cultura – Bucarest
-Diploma della banda Ionel Tudor – “Melodii ’85”
-Diploma della banda Ionel Tudor – “Mamaia ’85”
-Diploma dell’orchestra Ionel Tudor – “Mamaia ’86”
-Diploma della banda Ionel Tudor -“Melodii ’87”
-Diploma della banda Ionel Tudor – “Mamaia ’87”
-Diploma del gruppo orchestrale Ionel Tudor – “Mamaia ’88”
-Diploma della banda strumentale Ionel Tudor – “Mamaia ’98”
-Diploma e Premio di Eccellenza per la Big Band Radiodiffusione Rumena – direttore Ionel Tudor – per l’intera attività professionale – “Mamaia 2001”
-1° premio per il recital di Radio Big Band al concorso delle case di produzione musicale rumena – “Mamaia 1998”
-Jazz Trophy 2002- al Gala di Bucarest Radio Awards- per la Radio Big Band- 31 Gen. 2003
– Il Premio della Critica Jazz per il CD “Big Band Blues” nel 2002
-Diploma d’onore – per la Radio Big Band – conferito da TVR in occasione del festival internazionale “Cervo d’Oro”
-Diploma di anniversario, al sig. Ionel Tudor in occasione del 75° anniversario della radio rumena – 2003
– Trofeo TVR 50 e Diploma di Eccellenza per il ruolo svolto nella storia della televisione rumena (2006)
-Il Premio per il Jazz – assegnato dalla rivista Actualitatea Muzicala, nel 2007, al direttore d’orchestra e pianista Ionel Tudor
– Diploma per l’80° Anniversario di Radio Romania – (novembre 2008)
-Trofeo “Domenica in famiglia” 1998-2008 (assegnato il 15 marzo 2009).
-Diploma in Honoris rilasciato dal Comune di Bucarest (settembre 2009)
-2016 Premio della rivista “Actualityat Muzicala” per la migliore band di supporto
–Trophy of Excellence in the field of arts – assegnato dal Municipio di Bucarest – 2018
-Diploma di Eccellenza – rilasciato dal Consiglio Provinciale di Braila

Giuria del Festival

dettagli sulle persone che compongono la giuria

Kalon Rae, cantante e cantautore londinese di origini italiane si presenta con uno stile contemporaneo unico, che unisce il pop epico con influenze cinematiche, indie ed urbane.

La lunga lista di artisti con cui Kalon ha lavorato include: Rita Ora, Andrea Bocelli, Paloma Faith, Sigma, Labrinth, Lionel Richie, George Michael, Gary Barlow, The Who, Coldplay, Muse, Take That, David Arnold, Tim Rice, Elbow, Sarah Jane Morris.

L’EP “The Day That I Was Killed” gli ha fruttato una nomination come Unsigned Songwriter of the Year e una menzione speciale nell’International Songwriting Contest 2018.

Ha partecipato a The Voice UK 2018 nel team di Tom Jones e sta lavorando al suo nuovo album Songs of Babel.

Video:

California Dreamin’ – The Voice UK https://www.youtube.com/watch?v=DU_VjK6ijQ8

Grace (Jeff Buckley) https://www.youtube.com/watch?v=nav_yXY-q2Q

Love is a Losing Game – Live Studio Session: https://www.youtube.com/watch?v=oE2UG7GdQoQ

Artista internazionale, compositore ed esecutore, residente LIO IBIZA, finalista VOZ DE ESPANA 2017

alias GIO BERMEJO

ESTUDIOS ARTE DRAMATICO 2016-actualmente Curso regular con Iñaki Aierra EXTRA • Cantante profesional • Ingles Fluido • Guitarra y Piano PRODUCTIONS 2013-Actualidad Cantante principal/actor para las producciones – “Rock of Ages” (QuickStep) – Tour Suecia, Finlandia, Estonia y Letonia – “Alice In Wonderland” (QuickStep) – Tour Suecia, Finlandia, Estonia y Letonia – “Cinderella” (QuickStep) – (QuickStep) – Tour Suecia, Finlandia, Estonia y Letonia -“Insomnia” (QuickStep) – Tour Suecia, Finlandia, Estonia y Letonia – “Bohemia” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Ages of Rock” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Vocé” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Concerto” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Wickedly” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “West 54” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Legends of Rock” (TED) – Reino Unido y Tenerife. – “Jersey Boys” – (Romantic) – “LIO Ibiza 2018” – (Pacha Group) – “Flower Power 2018” – (Pacha Group) – “Ninety Nights” – (Pacha Group) – “LIO London 2019” – (Pacha Group) – “LIO Ibiza 2019” – (Pacha Group) – “ToyRoom Ibiza 2019” TV – “El Numero Uno” – 5º finalist – “The Voice Spain”- Semifinals

https://giobermejo.com/

Juriul Extern

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

Pino Iodice, chitarist acustic și electric, cântă de mai mulți ani ca un muzician polifacetic. Pe lângă faptul că este protagonistul ca om de ședință în studio și live, el a avut de fapt propriul său studio de producții muzicale, început acum de ani de zile,
unde colaborează cu diverși artiști în calitate de producător și aranjator. În plus, în calitate de producător, este autorul multor single-uri și a mai multor melodii folosite pentru ficțiune, scurtmetraje și reclame de televiziune.

promoter, producer , MEI – Meeting Degli Indipendenti
Comitato Direttivo presso AudioCoop
A&R manager – Publishing presso Materiali Musicali Edizioni
Talent scout presso Musicraiser
A&R manager – Publishing presso Riserva Sonora Music Records

GIOVANNI GERMANELLI

Productii, promoter radio, web, media,tv – www.germanelli.com

JOHANNA PEZONE

vocal coach, dirijor cor gospel, interpret – www.cuoreinmusica.com

Giuria Esterna

dettagli sulle persone che compongono la Giuria

Pino Iodice, chitarrista acustico ed elettrico, svolge da molti anni la sua attività di musicista in modo poliedrico. Oltre ad essere protagonista in qualità di session-man in studio e live, ha infatti un proprio studio di produzioni musicali, ormai avviato da anni,
dove collabora con diversi artisti in veste di produttore ed arrangiatore. Inoltre, come produttore, è autore di molti singoli e di diversi brani usati per fiction, cortometraggi e spot televisivi.

promoter ,producer , MEI – Meeting Degli Indipendenti
Comitato Direttivo presso AudioCoop
A&R manager – Publishing presso Materiali Musicali Edizioni
Talent scout presso Musicraiser
A&R manager – Publishing presso Riserva Sonora Music Records

GIOVANNI GERMANELLI

produzioni , promoter, radio, web, stampa, tv – www.germanelli.com

JOHANNA PEZONE

vocal coach, direttore coro gospel, performer – www.cuoreinmusica.com

External Jury

details about the people who make up the Jury

Pino Iodice, acoustic and electric guitarist, has been performing as a multifaceted musician for many years. In addition to being the protagonist as a session-man in the studio and live, he has in fact his own studio of musical productions, now started for years,
where he collaborates with various artists as producer and arranger. In addition, as a producer, he is the author of many singles and several songs used for fiction, short films and television commercials.

promoter ,producer , MEI – Meeting Degli Indipendenti
Comitato Direttivo presso AudioCoop
A&R manager – Publishing presso Materiali Musicali Edizioni
Talent scout presso Musicraiser
A&R manager – Publishing presso Riserva Sonora Music Records

GIOVANNI GERMANELLI

producer, promoter, radio, web, media, tv – www.germanelli.com

JOHANNA PEZONE

vocal coach, gospel conductor, performer – www.cuoreinmusica.com

FESTIVAL INTERNATIONAL DE CANTO POP

BUCHAREST IN MUSIC 1 - 4 IUNIE 2023

Programul Festivalului

ziua 1 Iunie 2023

 • 19:00 GALA INAUGURARE – HOTEL CARO
 • Cina festiva dress code : ELEGANT
 • Prezentare juriu, oaspeti, open microphone

ziua 2 Iunie2023

 • 08:00 – 10:00 MIC DEJUN
 • 11:00 – 13:00 MASTERCLASS – SALA CONFERINTE HOTEL CARO
 • 13:00 – 14:00 PRANZ
 • 18:00 – SOUNDCHECK
 • 18:30 – SEARA CANTECELOR IN LIMBA NATIVA – SALA CONFERINTE HOTEL CARO
 • 21:30 – CINA

ziua 3 Iunie 2023

 • 08:00 – 10:00 – MIC DEJUN
 • 11:00 – 13:00 – MASTERCLASS – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 13:30 – 14.30 – PRANZ
 • 14:30 – 16.30 – INREGISTRARE PIESA COR – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 19:00 – SEARA CANTECELOR IN LIMBA STRAINA – TEATRUL SALA AULA – MINISTERUL DE CULTURA
 • 22:00 -CINA

ziua 4 Iunie 2023

 • 08:00 – 10:00 MIC DEJUN
 • 18:00 – SOUNDCHECK
 • 18:30 – CONCERT ITALIAN NIGHT
 • 19:00 – PREMIERE GALA LAUREATILOR – TEATRUL SALA AULA – MINISTERUL DE CULTURA
 • 22:00 – CINA PARTY AFTER FESTIVAL – HOTEL CARO

ziua 5 Iunie 2023

 • 8:00 – ANTENA1- Blv.ION MIHALACHE 174 – Prezentare piesa cor la emisiunea Neata cu Razvan si Dani

FESTIVAL INTERNAZIONALE DI CANTO

BUCHAREST IN MUSIC 1-4 GIUGNO 2023

Programma del Festival

giorno 1 jugno 2023

 • 19:00 – GALA DI APERTURA – HOTEL CARO
 • Codice di abbigliamento per la cena festiva: ELEGANTE
 • Presentazione della giuria, ospiti, microfono aperto

giorno 2 jugno 2023

 • 08:00 – 10:00 – COLAZIONE
 • 11:00 – 13:00 – MASTERCLASS – SALA CONFERENZE HOTEL CARO
 • 13:00 – 14:00 – PRANZO
 • 18.00 – CONTROLLO SONORE
 • 18:30 – SERATA DI CANZONI IN LINGUA MADRE – SALA CONFERENZE DELL’HOTEL CARO
 • 21:30 – CENA

giorno 3 jugno 2023

 • 08:00 – 10:00 – COLAZIONE
 • 11:00 – 13:00 – MASTERCLASS – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 13:30 – 14.30 – PRANZO
 • 14:30 – 16.30 – REGISTRAZIONE BRANO CORALE – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 19:00 – SERATA DI CANZONI IN LINGUA STRANIERA – TEATRO SALA AULA – MINISTERO DELLA CULTURA
 • 22:00 – CENA

giorno 4 jugno 2023

 • 08:00 – 10:00 – COLAZIONE
 • 18:00 – CONTROLLO SONORE
 • 18:30 – CONCERTO NOTTURNO ITALIANO
 • 19:00 – PREMIERE DI GALA DEL LAUREATO – TEATRO SALA AULA – MINISTERO DELLA CULTURA
 • 22:00 – CENA DOPO FESTIVAL – HOTEL CARO

giorno 5 jugno 2023

 • 8:00 – ANTENA 1- Bld. ION MIHALACHE 174 – Presentazione del brano corale nello spettacolo Neata con Razvan e Dani

INTERNATIONAL POP CONTEST FESTIVAL

BUCHAREST IN MUSIC 1-4 JUNE 2023

Festival Program

day June 1, 2023

 • 19:00 – OPENING GALA – HOTEL CARO
 • Festive dinner dress code: ELEGANT
 • Jury presentation, guests, open microphone

day June 2, 2023

 • 08:00 – 10:00 – BREAKFAST
 • 11:00 – 13:00 – MASTERCLASS – HOTEL CARO CONFERENCE ROOM
 • 13:00 – 14:00 – LUNCH
 • 18:00 – SOUNDCHECK
 • 18:30 – NATIVE LANGUAGE SONGS EVENING – CARO HOTEL CONFERENCE ROOM
 • 21:30 – DINNER

day June 3, 2023

 • 08:00 – 10:00 – BREAKFAST
 • 11:00 – 13:00 -MASTERCLASS – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 13:30 – 14.30 – LUNCH
 • 14:30 – 16.30 – REGISTRATION OF CHOIR PIECE – STUDIO STARTREC – Ion Brezoianu 23
 • 19:00 – EVENING OF SONGS IN FOREIGN LANGUAGES – SALA AULA THEATER – MINISTRY OF CULTURE
 • 22:00 – DINNER

day June 4, 2023

 • 08:00 – 10:00 – BREAKFAST
 • 18:00 – SOUNDCHECK
 • 18:30 – ITALIAN NIGHT CONCERT
 • 19:00 – LAUREATE GALA PREMIERE – SALA AULA THEATER – MINISTRY OF CULTURE/li>
 • 22:00 – DINNER PARTY AFTER FESTIVAL – HOTEL CARO

day June 5, 2023

 • 8:00 – ANTENA 1- Bld. ION MIHALACHE 174 – Presentation of the choir piece on the show Neata with Razvan and Dani

Prezentatorii festivalului

YASSMIN PUCCI – Italia
Yassmin Pucci, actress of Persian origin born in Rome,
studied Acting in New York, where she lived for a long time.
She starts her career as a theater actress, and then moves on to screen acting.
She soon develops a keen interest in writing that leads her to write numerous scripts and direct social feature short films, one of them addressing violence against women, competing in the “Action for Woman” Festival.
She mainly works with foreign film production companies, making films in English, as leading actress, in countries such as Germany, the USA and Italy.
In Rome, she meets film director Emilio Ferrera, with whom a new artistic collaboration starts, not only as an actress, but also as co-screenwriter.
In 2019, they write and produce a Western called “Oro & Piombo”, after creating the “Old Type Production” film production company, with her colleagues Tiziano Carnevale and Piero Olivieri.
Though her biggest commitment involves the cinema industry, she is now in the process of writing a book about the Princess Ashraf Pahlavi, her maternal grandmother, twin sister of the Persian Shah.
Due to her family history, many articles were written on how the actress perceives the situation in her country of origin, the suffering caused by her inability to go back, as well as her relationship with the Princess, with whom she has lived closely for 5 years, in New York.

 

Her film “Oro E Piombo” wins the “Best Debut Film” award at the AlmeriaWestern Film
“Vincenzo Crocitti Award ” as Successful International Actress Festival.
“Most watched and voted filmin 2020 at the Valdarno Film Festival, in collaboration withthe MyMovies platform”
“Best Actress 2020” and the “Costume Design” awards at the Vesuvious International Film Festival
She hosts the first edition of the“Primo Premio Cinema degli Annid’Oro”, with the artistic direction of CarlottaBolognini
“Best Movie” award atthe IntercontinentalFilm Festival 2021.

PAOLO MAURO – Italia
s-a născut la Cosenza la 13 iunie 1967. Și-a început activitatea artistică/teatrală în 1987 prin înființarea unui grup de teatru numit „Teatro dell’Oasi”. În 1996, a câștigat premiul ETI „Vetrine” cu emisiunea „S.I.D.A. și omul cu floarea”, regia Lindo Nudo. În 1995 a început colaborarea – încă în curs – cu Centro R.A.T. Teatrul Acvariului. În 1998 a fost membru fondator al companiei „Rossosimona”. Din 1996 până în 1999 a lucrat cu diverși regizori, printre care Riccardo Caporossi, Lello Serao, Francesco Gigliotti și Gianfranco Quero, iar în 2000, cu Max Mazzotta (care a și regizat), a participat la un spectacol intitulat „Prove Aperte. În același an a început să se ocupe și de regie, realizând diverse spectacole, precum „l’Orso” de Cecov, „Zufrin” (o fabulă de Giuseppe Fanciulli), „Boccaperta” (comedie muzicală), „NDExperience” de Ciro. Lenti (câștigător al premiului Fersen), „Spari și Dispari”, acesta din urmă împreună cu Francesco Aiello. Din 2012 până în 2013 a fost în producția teatrului pentru copii a teatrului Quirino din Roma cu „Cuore” (bazat pe romanul lui De Amicis), „Le Avventure di Giamburrasca” și „I Promessi Sposi”. În 2014, cu compania Teatro Rossosimona, a pus în scenă „La Lezione di Tennis”, un monolog în regia lui Paolo Mauro și Francesco Aiello și în același an „But I Love them”, de și cu Paolo Mauro. În 2015 cu Compania de Teatru L’Arciere – „Cunatul meu Mastrovaknich” – de Ciro Lenti; regia A. Toman – „Francisc și regele” regia A. Toman. În 2018 cu compania Libero Teatro „Commedia all’Italiana” în regia lui Max Mazzotta. În 2019, câștigător al premiului „Dacă râzi vine mai bine” la teatrul Antigone din Roma cu „Cuplu dublu”. În 2020 „Nunti fericite” trei acte unice de Aldo Nicolaj în regia lui Lindo Nudo. În 2021, „But I Love her” regizat de Paolo Mauro. În 2022 „Shakespeare’s Folly” regizat de Max Mazzotta
Secțiunea video: Cinema/televiziune
2010 „Portland Souvenir” videoclip. Regizat de Fabio Rao
2012 Film „FIABESCHI COME HOME”. Regizat de Max Mazzotta
2013 Scurtmetraj „L’ATTESA” de Davide Imbrogno. Regizat de Marco Caputo (scurtmetrajul trece prima selecție lui DAVID lui DONATELLO)
2014 Film „Scale Model” Open Fields Production. Regizat de Frabrizio Nucci și Nicola Rovito
Serial web „FENG DU TALES” Episodul 1 „Taraka”, episodul 9 „În afara cercului” regizat de Andrea Belcastro
Scurtmetraj „Dincolo de amintire” 404NEGĂSIT pentru festivalul de film 48H 2014 Roma – Regia: Emanuele Gregori
2015 Scurtmetraj „Here’s smiling” regizat de Andrea Belcastro
Film pentru Rai1 „Nunta Laurei” Regizat de Pupi Avati
2016 Scurtmetraj „THE LIMIT OF ICE” regizat de Francesca Manna. Câștigător al premiului „MY GIFFONI” 2016 (atribuit de publicul online)
2016 Film „Povestea Calabrese” Regizat de Renato Pagliuso
Film 2017 „The horror of Acherontia” Regizat de Francesco Fazio
Film 2017 „Toată lumea este o țară” Rai 1 – Regia Giulio Manfredonia
2017 Scurtmetraj „Bellafronte” Regizat de Andrea Valentino și Rosario D’angelo
Filmul 2018 „Suspensia” regizat de Massimo Scaglione
2018 Film „Aspromonte – Țara celor din urmă” regizat de Mimmo Calopresti
2019 Scurtmetraj „Breathe” Regizat de Lele Nucera
Filmul 2019 „Regina” Regizat de Alessandro Grande
2020 Ficțiune „L’ispettore Coliandro” RAI 2 Regizat de Manetti Bros
Telenovela 2021 „Un loc la soare” RAI 3 Regizat de Stefano Amatucci Episoade: 5828, 5829, 5830
2022 Film „Even” Regizat de Giulio Ancora

Presentatori del festival

YASSMIN PUCCI – Italia
Yassmin Pucci, actress of Persian origin born in Rome,
studied Acting in New York, where she lived for a long time.
She starts her career as a theater actress, and then moves on to screen acting.
She soon develops a keen interest in writing that leads her to write numerous scripts and direct social feature short films, one of them addressing violence against women, competing in the “Action for Woman” Festival.
She mainly works with foreign film production companies, making films in English, as leading actress, in countries such as Germany, the USA and Italy.
In Rome, she meets film director Emilio Ferrera, with whom a new artistic collaboration starts, not only as an actress, but also as co-screenwriter.
In 2019, they write and produce a Western called “Oro & Piombo”, after creating the “Old Type Production” film production company, with her colleagues Tiziano Carnevale and Piero Olivieri.
Though her biggest commitment involves the cinema industry, she is now in the process of writing a book about the Princess Ashraf Pahlavi, her maternal grandmother, twin sister of the Persian Shah.
Due to her family history, many articles were written on how the actress perceives the situation in her country of origin, the suffering caused by her inability to go back, as well as her relationship with the Princess, with whom she has lived closely for 5 years, in New York.

Her film “Oro E Piombo” wins the “Best Debut Film” award at the AlmeriaWestern Film
“Vincenzo Crocitti Award ” as Successful International Actress Festival.
“Most watched and voted filmin 2020 at the Valdarno Film Festival, in collaboration withthe MyMovies platform”
“Best Actress 2020” and the “Costume Design” awards at the Vesuvious International Film Festival
She hosts the first edition of the“Primo Premio Cinema degli Annid’Oro”, with the artistic direction of CarlottaBolognini
“Best Movie” award atthe IntercontinentalFilm Festival 2021.

PAOLO MAURO – Italia

nasce a Cosenza il 13 giugno del 1967. Inizia la sua attività artistica/teatrale nel 1987 fondando un gruppo teatrale chiamato “Teatro dell’Oasi”. Nel 1996, vince il premio ETI “Vetrine” con lo spettacolo “S.I.D.A. e l’uomo dal fiore”, per la regia di Lindo Nudo. Nel 1995 inizia la collaborazione – tuttora in corso – con il Centro R.A.T. Teatro della’Acquario. Nel 1998 è socio fondatore della compagnia “Rossosimona”. Dal 1996 al 1999 lavora con diversi registi, tra cui Riccardo Caporossi, Lello Serao, Francesco Gigliotti e Gianfranco Quero e nel 2000, con Max Mazzotta (che cura anche la regia), partecipa a uno spettacolo dal titolo “Prove Aperte. Nello stesso anno inizia a occuparsi anche di regia, realizzando diversi spettacoli, come “l’Orso” di Cecov, “Zufrin” (una favola di Giuseppe Fanciulli), “Boccaperta” (commedia musicale), “NDExperience” di Ciro Lenti (vincitore premio Fersen), “Spari e Dispari”, quest’ultimo insieme a Francesco Aiello. Dal 2012 al 2013 è nella produzione del teatro ragazzi del teatro Quirino di Roma con “Cuore” (tratto dal romanzo di De Amicis), “Le Avventure di Giamburrasca” e “I Promessi Sposi”. Nel 2014 con la compagnia Teatro Rossosimona mette in scena“La Lezione di Tennis”, monologo con la regia di Paolo Mauro e Francesco Aiello e nello stesso anno “Però le voglio bene”, di e con Paolo Mauro. Nel 2015 con la Compagnia Teatro L’Arciere – “Mio cognato Mastrovaknich” – di Ciro Lenti; regia A. Toman – “ Francesco e il re” regia A. Toman. Nel 2018 con la compagnia Libero Teatro“Commedia all’italiana” regia di Max Mazzotta. Nel 2019 vincitore del premio “Se ridi viene meglio” al teatro Antigone di Roma con “Doppia Coppia”. Nel 2020 “Felici Matrimoni” tre atti unici di Aldo Nicolaj con la regia di Lindo Nudo. Nel 2021 “Però le voglio bene” regia di Paolo Mauro. Nel 2022 “Follia di Shakespeare” regia di Max Mazzotta.

Sezione video: Cinema/televisione
2010 Videoclip “Portland Souvenir”. Regia Fabio Rao
2012 Film “FIABESCHI TORNA A CASA”. Regia di Max Mazzotta
2013 Cortometraggio “L’ATTESA” di Davide Imbrogno. Regia di Marco Caputo (il cortometraggio passa la prima selezione ai DAVID di DONATELLO)
2014 Film “Scale Model” Open Fields Production. Regia Frabrizio Nucci e Nicola Rovito
Web serie “FENG DU TALES” 1° episodio “Taraka”, 9° episodio “Fuori dal cerchio” regia di Andrea Belcastro
Cortometraggio “Beyond Remembrance” 404NOTFOUND per il 48H film festival 2014 Roma – Regia: Emanuele Gregori
2015 Cortometraggio “Ecco sorride” regia di Andrea Belcastro
Film per Rai1 “Le nozze di Laura” Regia Pupi Avati
2016 Cortometraggio “IL LIMITE DEL GHIACCIO” regia di Francesca Manna. Vincitore Premio “MY GIFFONI” 2016 (assegnato dal pubblico on line)
2016 Film “Racconto Calabrese” Regia di Renato Pagliuso
2017 Film “L’orrore di Acherontia” Regia di Francesco Fazio
2017 Film “Tutto il mondo è paese” Rai 1 – Regia di Giulio Manfredonia
2017 Cortometraggio “Bellafronte” Regia Andrea Valentino e Rosario D’angelo
2018 Film “La Sospensione” Regia Massimo Scaglione
2018 Film “Aspromonte – La terra degli ultimi” regia Mimmo Calopresti
2019 Cortometraggio “Respira” Regia Lele Nucera
2019 Film “Regina” Regia di Alessandro Grande
2020 Fiction “L’ispettore Coliandro” RAI 2 Regia Manetti Bros
2021 Soap Opera “Un posto al sole” RAI 3 Regia di Stefano Amatucci Episodi: 5828, 5829, 5830
2022 Film “Even” Regia di Giulio Ancora

Presenters of the festival

YASSMIN PUCCI – Italia
Yassmin Pucci, actress of Persian origin born in Rome,
studied Acting in New York, where she lived for a long time.
She starts her career as a theater actress, and then moves on to screen acting.
She soon develops a keen interest in writing that leads her to write numerous scripts and direct social feature short films, one of them addressing violence against women, competing in the “Action for Woman” Festival.
She mainly works with foreign film production companies, making films in English, as leading actress, in countries such as Germany, the USA and Italy.
In Rome, she meets film director Emilio Ferrera, with whom a new artistic collaboration starts, not only as an actress, but also as co-screenwriter.
In 2019, they write and produce a Western called “Oro & Piombo”, after creating the “Old Type Production” film production company, with her colleagues Tiziano Carnevale and Piero Olivieri.
Though her biggest commitment involves the cinema industry, she is now in the process of writing a book about the Princess Ashraf Pahlavi, her maternal grandmother, twin sister of the Persian Shah.
Due to her family history, many articles were written on how the actress perceives the situation in her country of origin, the suffering caused by her inability to go back, as well as her relationship with the Princess, with whom she has lived closely for 5 years, in New York.

Her film “Oro E Piombo” wins the “Best Debut Film” award at the AlmeriaWestern Film
“Vincenzo Crocitti Award ” as Successful International Actress Festival.
“Most watched and voted filmin 2020 at the Valdarno Film Festival, in collaboration withthe MyMovies platform”
“Best Actress 2020” and the “Costume Design” awards at the Vesuvious International Film Festival
She hosts the first edition of the“Primo Premio Cinema degli Annid’Oro”, with the artistic direction of CarlottaBolognini
“Best Movie” award atthe IntercontinentalFilm Festival 2021.

PAOLO MAURO – Italy

was born in Cosenza on 13 June 1967. He began his artistic/theatrical activity in 1987 by founding a theater group called “Teatro dell’Oasi”. In 1996, he won the ETI “Vetrine” award with the show “S.I.D.A. and the man with the flower”, directed by Lindo Nudo. In 1995 began the collaboration – still ongoing – with the Centro R.A.T. Theater of the Aquarium. In 1998 he was a founding member of the “Rossosimona” company. From 1996 to 1999 he worked with various directors, including Riccardo Caporossi, Lello Serao, Francesco Gigliotti and Gianfranco Quero and in 2000, with Max Mazzotta (who also directed), he participated in a show entitled “Prove Aperte. In the same year he also began to deal with directing, creating various shows, such as “l’Orso” by Cecov, “Zufrin” (a fable by Giuseppe Fanciulli), “Boccaperta” (musical comedy), “NDExperience” by Ciro Lenti (winner Fersen award), “Spari and Dispari”, the latter together with Francesco Aiello. From 2012 to 2013 he was in the production of the children’s theater of the Quirino theater in Rome with “Cuore” (based on the novel by De Amicis), “Le Avventure di Giamburrasca” and “I Promessi Sposi”. In 2014, with the Teatro Rossosimona company, he staged “La Lezione di Tennis”, a monologue directed by Paolo Mauro and Francesco Aiello and in the same year “But I love them”, by and with Paolo Mauro. In 2015 with the L’Arciere Theater Company – “My brother-in-law Mastrovaknich” – by Ciro Lenti; directed by A. Toman – “Francis and the king” directed by A. Toman. In 2018 with the Libero Teatro company “Commedia all’Italiana” directed by Max Mazzotta. In 2019 winner of the “If you laugh comes better” award at the Antigone theater in Rome with “Double Couple”. In 2020 “Happy Weddings” three unique acts by Aldo Nicolaj directed by Lindo Nudo. In 2021 “But I love her” directed by Paolo Mauro. In 2022 “Shakespeare’s Folly” directed by Max Mazzotta
Video section: Cinema/television
2010 “Portland Souvenir” video clip. Directed by Fabio Rao
2012 Movie “FIABESCHI COME HOME”. Directed by Max Mazzotta
2013 Short film “L’ATTESA” by Davide Imbrogno. Directed by Marco Caputo (the short film passes the first selection to the DAVID of DONATELLO)
2014 Movie “Scale Model” Open Fields Production. Directed by Frabrizio Nucci and Nicola Rovito
Web series “FENG DU TALES” 1st episode “Taraka”, 9th episode “Out of the circle” directed by Andrea Belcastro
Short film “Beyond Remembrance” 404NOTFOUND for the 48H film festival 2014 Rome – Director: Emanuele Gregori
2015 Short film “Here’s smiling” directed by Andrea Belcastro
Film for Rai1 “The wedding of Laura” Directed by Pupi Avati
2016 Short film “THE LIMIT OF ICE” directed by Francesca Manna. Winner of the “MY GIFFONI” Award 2016 (assigned by the online public)
2016 Film “Calabrese tale” Directed by Renato Pagliuso
2017 Film “The horror of Acherontia” Directed by Francesco Fazio
2017 Film “The whole world is a country” Rai 1 – Directed by Giulio Manfredonia
2017 Short film “Bellafronte” Directed by Andrea Valentino and Rosario D’angelo
2018 Film “The Suspension” Directed by Massimo Scaglione
2018 Film “Aspromonte – The land of the last” directed by Mimmo Calopresti
2019 Short film “Breathe” Directed by Lele Nucera
2019 Film “Regina” Directed by Alessandro Grande
2020 Fiction “L’ispettore Coliandro” RAI 2 Directed by Manetti Bros
2021 Soap Opera “A place in the sun” RAI 3 Directed by Stefano Amatucci Episodes: 5828, 5829, 5830
2022 Film “Even” Directed by Giulio Ancora

Juriu Premii Speciale

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

RUMIANA NACHEVA  –  JURNALIST & PR – BULGARIA

Directorul, creatorul si producatorul Concursului Internasional de Muzica Pop pentru Tinerele Talente “Silver Yantra”.
Creator si director al Pop Studio “Rumina”.
Producator, autor si prezentator al programului “Merry Zodiac” pentru copii.
Scriitor, autor si prezentator de programe muzicale, artistice si sportive.
Jurnalist cu experiensa îndelungata în domeniul mijloacelor electronice si tiparite.
Iubeste muzica, arta si sportul. Ex-baschetbalist, capitan al echipei “Etar” – Veliko Tarnovo, participant la diviziile A si B din Bulgaria.
Membru juriu internasional în:
– ITALIA – “EuroKids”, “EuroTalent” si “Euro Pop Music Vision – ITALIA”,
– MALTA – “Festivalul Euro Stars”,
– FINLANDIA – Turku “Bravo, Turku!”,
– RUSIA – Sankt Petersburg “Drumul catre stele”,
– MOLDOVA – Chisinau – “Doua inimi gemene” si Cahul “Faces of Friends”,
– MACEDONIA – Bitola “Tra La La” si Skopje “Ylberi”,
– ROMANIA – Braila – “George Grigoriu”, Constanta – “Liga Campionilor”, Yasi – “Muzica pentru copii”,
– Galati – Ceata lui Pitigoi, Giurgiu – Stele Dunari, “,” Martisor “si” Flori de Geata “,
– Vaslui -” Constelasia Necunoscuta “, Ploiesti -” Festivalul de muzica din noiembrie “, Bacau -” Neghinita “;

LITUANIA – Kaunas, “talentul Kaunas”,
SLOVENIA – Bled, “Microfonul de Aur”,
BULGARIA – “Luminile nordice”, “Sa fie vara” si altele.

SOPRANO, VOCAL COACH LIRICA – ITALIA

Susy Muselli Fiind născută la Napoli ,capitala Operei și fiind fiica unui profesor de Conservator care, de asemenea a fost clarinetul principal al Teatrului San Carlo din Napoli, i-a fost natural să faca muzică de cand s-a nascut. La vârsta de trei ani isi petrecea după-amiaza studiind pianul in loc să se joace cu papusi.
La vârsta de 7 ani a avut prima înregistrare in studio.Pasiunea mea pentru muzică a fost atât de puternică încât a ales să studieze Conservatorul din Avellino “D.Cimarosa” unde a absolvit ca solistă de Opera in 2004.Nu după mult timp, cu dorința de îmbunătățire și explora noi domenii termina a doua diplomă în Conservatorul “G.Martucci” din Salerno în 2013 ca jazz interpret. Acest amestec din mediul meu academic i-a permis să dezvolte o tehnică puternică și să dea o culoare unică vocii ei. Ea povesteste: “Prima abordare la Opera a fost destul de casuală și amuzantă. Îl așteptam pe unul din profesorii mei sa vina la clasă și, fiindca era devreme, am intrat la o conferință de Operă doar din curiozitate. La un moment dat în care am fost întrebat de un lector daca vreau sa cant am început să cânt si cei doi lectori din clasă, Ludovico Malvasi și Carlo Desideri,au ramas fără cuvinte.”
Din modul în care am cantat am simțit în timp ca făceam spectacol, mi-am dat seama că opera va fi ceea ce doream să fac in viata.
În cariera ei a avut ocazia să întâlneasca niște regizori extrem de profesioniști, cum ar fi DiegoBasso și Francesco Sartori și să cânte cu artiști precum Lucio Dalla.
Vocea și abilitățile ei au fost recunoscute pe plan mondial: în special în Canada, Argentina, Braziliași Japonia.
În 2005, după un an de la absolvire, am câștigat un concurs internațional numit “Renata”Tebaldi “acesta confirmand faptul că alegerea mea de a studia opera a fost cea potrivită și câștigand aceasta competiție mi-a permis să creez o rețea datorită căreia mi s-au oferit multe alte locuri de muncă atât la nivel național, cât și la nivel internațional.
A fi pe scena este acea parte a slujbei pe care o iubesc cel mai mult, deoarece aici pot ajunge la sufletul publicului cu vocea mea.

RODICA ROSIORU – VOCAL COACH – MOLDOVA
Rodica Rosioru (n. 06.10.1974 in loc. Durlesti, mun. Chisinàu ) este fondator si profesor de canto, al “Studioului artistic Rodica Rosioru”, din R. Moldova.
La vârsta de 4 ani se ìnscrie la Studioul Coral “Lia-Ciocârlia”, ìn paralel fiind coprezentatoare a emisiunii “Curcubeul fermecat” la Televiziunea Nationalà.
Ìn aceastà perioadà, ìnregistreazà si primele piese din coloana sonorà a filmului muzical pentru copii “Coarda coloratà”, muzica si textul fiind semnate de Grigore Vieru.
A absolvit Liceul Republican de Muzicà “C.Porumbescu”, din Chisinàu, sectia vioarà. Pe parcursul anilor de studii a participat la numeroase concursuri de specialitate, toate ìncoronate cu mult suces.
Si-a fàcut studiile la Universitatea Nationalà de muzicà din Bucuresti. Este doctor ìn muzicà.
Rodica Rosioru este protagonista filmului muzical pentru copii “Cântecul viorii”, a càrui muzicà a fost semnatà de Ion Aldea-Teodorovici, iar textele de Grigore Vieru si Anatol Ciocanu.
A colaborat cu compozitorii Eugen Doga si Anatol Chiriac.
A fost Presedintele juriului, celui mai popular proiect TV pentru copii din R. Moldova, “Ring Star”.
Activitatea prodigioasà in domeniul muzical este in continuà crestere, astfel Rodica Rosioru este onoratà cu invitatìi de a fi membru a juriilor internationale la festivaluri prestigioase, din România, Rusia, Ucraina, Slovenia,Bulgaria si altele.
Debuteazà ìn activitatea didacticà ìn anul 1999. Iar in 2013, ìnfiinteazà „Studioul Artistic, Rodica Rosioru”. Elevii acestui studio, fiind ìncadrati ìn diferite proiecte muzicale, participând si câstigând la diferite concursuri cu renume, Grand-priex-uri si alte premii importante, ìn ?àri precum, România, Ucraina, Rusia, Italia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si reprezentând la cel mai ìnalt nivel R. Moldova, ìn finalele grandioaselor concursuri „New Wave Junior” si „Slavianski Bazar”.

ROCCO PALAZZO – ITALIA
Director artistic și muzical “Un microfon pentru Sanremo”.
Director artistic și muzical “Microfon de Aur” Formiae International Sing
Președinte Vocal antrenor Academia de cântare și muzică Roxyl Music Arts & Show.
Manager Divas Music Production
Formia – București
Agenția de evenimente

Născut în Formia, a absolvit în anul 1987 la Conservatorul “Licino Refice” din Frosinone, în:
Clarinet, sub îndrumarea lui Maestro Vincenzo Buonomo; Absolvit cu onoruri.
Saxofon; Absolvit cu onoruri.
Pianul complementar, sub îndrumarea Maestrului Maria Teresa Conte, a absolvit cu onoare.
Diplomă postuniversitară la Academia de Muzică “Amadeus Mozart” din Geneva (Elveția), sub îndrumarea Maestro Richard Stolzman și primul clarinet al Maestrului de la Viena Karl Leister; absolvit cu onoruri (10/10)
Studii post-universitare în cântând POP, R & B, Jazz, Rock.
Director artistic al Sfântului Scaun VATICANA
CONCERTUL ARTISTELOR URMĂTORI, la Sărbătoarea Sfinției Sale Papa Benedict al XVI-lea.

ACTOR CABARETTIST COMIC
A absolvit în anul 1994, în urma unui curs direct de trei ani al profesorului “Fioretta Maggi”, a acționat cu Compania “Noveav Rideav” din Napoli în:
“Misery and nobility” de către E. Scarpetta, în 1991;
. “Na skein pătate” în 1994
“Biletele Lorzilor” din Rescigno, în 1994
“Cel de-al șaptelea sa odihnit” de Sammy Fayard
Termen limită 4 plătibil 5 de G.Di Maio
“Madama Sangenella” de E. Scarpetta (de asemenea regizat) 1998,2001.
Care este scopul acestor bani “al lui A.Cuncio 1997
“Nepoții primarului” de E. Scarpetta 1995, 1999.
Din 1996, el face cuplu cu Antonio Fiorillo în arta “Rocco și gemeni” cu cabaretul reprezentat în toate teatrele din Italia

ACTIVITATE TELEVIZIUNE
Figurativ pentru “Domenica in”, ediția 1992 -93
Finalist în ediția din 1997 “Știi ultimul” Canalul 5
“Un loc în soare” pe Rai 3 iunie 98
“Cheat” cu Teo Teocoli Rai 1
“Șapte după unu” cu Gigi Sabani, spot și difuzat
“Dumnezeu ne-a creat gratuit” de A.Antonacci Canale 5
“Hi Darwin” cu Paolo Bonolis Canale5 prima ediție
“Cum să călătorești în spatele Vezuviului” Rai 3 în anul 2000
“Fericit printre femei”, Canalul 5 în 2000
“Duminică în” 2007 Cabaret
“Director artistic și Festivalul de prezentatori de voci noi 50 și în jurul valorii de” episoade SKY 10
“Celebrity” 2008 SKY
“Cage of Matti” Bagaglino Teatrul Margherita Canale 5 (5 episoade) 2008
“La Botola” Rai 1 2008
ACTIVITATEA CINEMATOGRAFICĂ
“Windsurfing, vântul în mâini” de Claudio Risi (actor)
“Judecătorul” cu Anthony Delon 1987
“Toamna” din Maia, iulie 1998
“Ca un zmeu” cu Fabio Testi

NICOLA CONVERTINO – ITALIA

Experiența artistică a formei fine a bambusului seguendo la madre Modella dell’Accademia delle Belle Arti di Roma este un pionier al artei internaționale, care a fost concepută în domeniul artei la fel de importantă ca și trecutul, este la scourtura di questo quarto di secolo; parliamo di Emilio Greco, Renato Guttuso, Purificato, Remo Brindisi, Trubbiani, Montanarini, Ivo Pannaggi etc. și așa mai departe. Tutti personaggi che erano a contto contatto con la poliedrica madre e amica, con matura pian pian la passione per le arti, dans, pictograme, piese de teatru, pictograme, piese de teatru, piese de teatru, piese de teatru, piese de teatru, piese Nicola contemporanemente coltivava una passione grozave per musica che 1973 prende forma e cocina nelo studio della batteria per percussioni, prende lezioni private e insieme alle scuole superiori frecenta anche il Conservatorio. Continuând în frenezia de a combina pasiunea și muzica este o anche quella per l’arte, iniziano le turneè con artitisti diver tournista, turneu în porumbelul de studio suona la batteria e le percussioni in moltissimi dischi . Organizarea de concerte, spetacole, evente de arte plastice ale riviera de la riviera, dans admiración de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes, de los que das Nicola și mette in proprio fondo l ‘ Agenția Insoniei cu organizația de turism; Aniversarea neglijată a apariției lui James Brown, a lui Lisa Stansfield, a lui Matt Bianco, a lui Gloria Gaynor, a lui Grace Jones, a lui Barry White, a lui Santa Esmeralda, a lui Ray Charles, a lui B.B. King, e moltissimi altri. În perioada anterioară de colaborare cu “Clan” din Claudio Cecchetto și colaborarea cu grupul de produse “Via Verdi” la lunga turneu italiana

Acesta a fost un turneu periodic al concertelor din Italia și a fost singura sursă de inspirație pentru Europa în inspirația Insonne a Francesco Sanavio și Spingono în Europa, Insonnia și turul organizatoric al turneului și introducerea anche nelle produzioni televisive e nell “arco dei trentanni di attività company oltre 30 produziioni televisive con le 3 reti RAI ed oltre un centinaio per delle reti private. Nell’attività frenetica Nicola Convertino este o giornălă muzicală: “Raportul l Insonnie”. meta și espresso-urile franceze de peste mări ale “Ciao 2001”, care au fost testate, la vremea instanței italiene în mod devastator, și în colaborare cu colegii lor. Nello stesso anno unitamente all’Insonnia Raport Nicola Convertino a creat “Insonnia Dance Festival”, inspirat de Clay Montana, manifestazione dedicată tuturor “Dance” muzicale, prima în assoluto în Italia ed ancora adesso non imitata. La manifestare, un program televizat în 13 locații este un ante punto di riferimento pe tutte discografiche indipendenti în Italia e all’estero. Nel 2000 l’Insonnia și în maniera violentă pe care o poartă dell’estero, organizarea “Sanremo al Cremlino”, manifestația che porterà Nicola Convertino, are o divinare a punto di riferimento per gli organizers all’estero. L’evento del Cremlino a fost primul de acest gen în primul an de Russo timp de 2 ani și ritmurile lui Serrati, cei 300 de artiști ai cărora au fost desemnați în parodia della manifestazione italiană, în “Quelli che il Calcio “ha dedicat la 4 ore de televiziune, portando și mezzo techno en lio Enzo Iachetti. “Striscia la notissa”, cu Ballantini invitând o varietate de registratori și alți specialiști italieni să participe la campanie. Gli musicali erano 35 de artiști din Italia sunt acreditați de Lucio Dalla, Antonello Venditti, Enrico Ruggeri, Masini, Baccini, Matia Bazar, Siria, Amedeo Minghi, Toto Cutugno, Pupo, Riccardo Fogli, Blessing, Tony Esposito, Modugno, Albano. altri. “Sanremo in Romania” se datoreaza editiilor “Sanremo Music Awards” din Uzbekistan, nella sua capitale Tashkent. Contestarea manifestației precede Sanremo al Cremlino Nicolae a noilor țări asiatice, comprimarea în Rusia a unuia dintre discursurile productive: L’artista “Binecuvântarea” de 1 an în clasificarea din Asia centrală, pe 6 mese, con lei seguiranno tournèe e promozioni televisive. Întrebările anterioare Nicola Convertino colaborează intens cu discografia Roberto Danè il Gota della din Italia, cu Insonnia company l’Advertising de către artiștii italieni de punta quali Antonello Venditti, Francesco De Gregori și Paolo Belli. Per Venditti l’Insonnia și promovarea și promovarea celor 3 albume și a concertelor “Circo Massimo” Felicitări celor de la Roma, Per De Gregori și tratatul “Fuoco Amico” albumul pentru consola Sony nu contează. Nell’anno succesivo alla promozione di de Gregori inisia la colaborazione de la casa de discuri “Universal” este compania unui contracte editorială în eticheta “Insonnia Records” an dell’inizio della colaborazione con Osvaldo Pugliese, puteți vezi piesa “Holiday On Ice”. Nicola încheie contratul editorial de trei console la Universal, care face parte din colaborarea cu colaborarea spittacoli sul ghiaccio. Nicola a creat formula vincente dell’abbinamento de patrule artistice cu concerte live și “artiști” vii și a făcut “Courmayer On Ice” pe RAI 1 e l’ultimo, semper per RAI 1 “Ice Gala World” de Massimo Giletti, Cesare Lanza , și Gigli alla regia, care au fost la RAI pentru prima dată. “Premio Anna Convertino”, dedicată tuturor madrelor, cu propriul format TV original, dove l’artista-pittore a creat o opera d ‘arte sulle note “Live” de un cântăreț-compozitor. Ea a format mandatul în da da RAI 2 e Sky. Agenția Insonnia, creată de Nicola Convertino, a creat premiile “Sanremo Music Awards”, care a avut loc în Messico, S.Paolo di Brasile, Mosca e Bruxelles, Tenerife, Tunisia și Uzbekistan. și așa mai departe Nel Novembre 2004 Nicola Convertino are un contrat cont la “Tonino Lamborghini Calzature” pentru managementul publicului larg. În plus față de programul RAI, “Big Gala World”, în care RAI 1, înregistrată la Marele Teatru Grec din Taormina cu marii campioni ai pattinaggio artistio sul ghiaccio alcuni, a avut loc în Marea Muzică Italiană (Amedeo Minghi, Matia Bazar, Spagna, Stadio, Mario Venuti), cu conducerea lui Massimo Giletti. Altro Programma di grande spessore culturale este un anche di grande en médiatico è stato “Siamo tutti latini” realizat în colaborare cu Giorgio Verdelli, un program în și pe RAI 2 cu altissimi indici d’ascolto. Programul “Vita da Rally” a fost implementat în două curse, dintre care unul face parte din program

Giuria dei premi speciali

dettagli sulle persone che compongono la giuria

RUMIANA NACHEVA – GIORNALISTA & PR -BULGARIA

Regista, creatore e produttore del Concorso Internazionale di Musica Pop per Giovani Talenti “Silver Yantra”.
Creatore e regista di Children Pop Studio “Rumina”.
Produttore, autore e conduttore del programma per bambini “Merry Zodiac”.
Scrittore, autore e conduttore di programmi musicali, artistici e sportivi.
Giornalista con una lunga esperienza in elettronica e stampa.
Ama la musica, l’arte e lo sport. Ex giocatore di basket, capitano della squadra di “Etar” – Veliko Tarnovo, partecipante alla divisione A e B della Bulgaria.
Membro della giuria internazionale in:
– ITALIA – “EuroKid”, “EuroTalent” e “Euro Pop Music Vision – ITALIA”,
– MALTA – “Euro Stars Festival”,
– FINLANDIA – Turku “Bravo, Turku!”,
– RUSSIA – San Pietroburgo “Strada per le stelle”,
– MOLDAVIA – Chisinau – “Doua inimi gemene” e Cahul “Facce di amici”,
– MACEDONIA – Bitola “Tra La La” e Skopje “Ylberi”,
– ROMANIA – Braila – “George Grigoriu”, Constanta – “Liga Campionilor”, Iasi – “Musica per bambini”, Galati – “Ceata lui Pitigoi”, Giurgiu – “Stele Dunari”, Bucuresti – “Stella della primavera”, “Gala Star Melody “, ” Martisor “e” Flori de Geata “, Vaslui -” Constelatia Necunoscuta “, Ploiesti -“November Music Fest “, Bacau -” Neghinita “;
– LITUANIA – Kaunas, “talento Kaunas”,
– SLOVENIA – Bled, “Golden Microphone”,
– BULGARIA – “Northern Lights”, “Let it be summer” e altri.

SUSY MUSELLI – SOPRANO,VOCAL COACH LIRICO – ITALIA

Susy Muselli nascendo a Napoli, figlia di docente al conservatorio, Susy non poteva che incontrare la musica sin da bambina. Suo padre, Mario Muselli, è stato per molti anni la voce concertista di clarinetto al Teatro San Carlo di Napoli. A soli tre anni preferiva trascorrere i suoi pomeriggi al pianoforte del salone di casa piuttosto che in compagnia delle bambole così che a soli sette anni, con la dolcezza e la semplicità che ancor oggi la caratterizzano, registrò il suo primo disco. Di questa passione è stato naturale farne una scelta di vita studiando pianoforte al Conservatorio “D. Cimarosa” di Avellino dove si è successivamente diplomata in canto lirico nel 2004.
La sua infinita passione per la musica, unita alla voglia di perfezionarsi, la hanno spinta lontano ad estendere la sua conoscenza nell’arte canora dai confini della lirica sino ad esplorare nuovi e discosti orizzonti musicali tanto da laurearsi in canto jazz presso il Conservatorio “G. Martucci” di Salerno nel 2013. La melodia della sua voce, inizialmente consegnata al pop, ha così attraversato ogni spartito, impressionando gli esperti per estensione e timbro di coloratura.

A testimonianza di un destino risulta singolare il suo primo incontro con la lirica avvenuto, quasi per gioco, in conservatorio quando in attesa di una lezione del suo corso entrò per curiosità nella classe di canto lirico. Questa sua intromissione la portò ad essere chiamata ad eseguire un brano lasciando increduli i docenti presenti Ludovico Malavasi e Carlo Desideri dell’opera di Roma. Lei stessa fu sorpresa per le incredibili emozioni provate nell’eseguire un genere che sino a quel momento aveva ritenuto discorde al suo modo di concepire la musica.

A solo un anno dal diploma la successiva partecipazione al V° concorso internazionale “Renata Tebaldi” nel 2005 confermò la giustezza di questa sua scelta vedendola vincitrice al concorso e permettendole così di essere richiesta da quel momento quale soprano in numerose produzioni nazionali ed internazionali.

Particolare ammirazione e riconoscimenti le sono stati attribuiti all’estero in paesi del Nord e Sud America (Canada, Argentina, Brasile) ed in Giappone anche in qualità di ambasciatrice della canzone classica partenopea. Ha avuto la possibilità di essere diretta da Maestri come Diego Basso e Francesco Sartori, e di duettare con grandi artisti del calibro di Lucio Dalla partecipando altresì a numerose trasmissioni ed eventi di rilevanza. Da allora, catturata da questo mondo, ha vissuto per la lirica ed i palchi le sono apparsi la più naturale porta per raggiungere con la sua voce l’anima delle persone.

RODICA ROSIORU – VOCAL COACH – MOLDOVA

Il fondatore e Rodica Rosioru (nato il 06.10.1974 a Loc. Durlesti, a Chisinau) insegnante di canto, dello “studio artistico Rodica Rosioru” della Moldavia.
All’età di 4 anni entra in Coral Studio “Lia-Ciocârlia”, in parallelo co-presentando lo spettacolo “The Magic Rainbow” alla National Television.
Durante questo periodo, ha anche registrato i primi brani nella colonna sonora del film musica per bambini “Corda colorata”, musica e testo firmati da Grigore Vieru.
Si è diplomato al liceo repubblicano di musica “C.Porumbescu” di Chisinau violino. Durante gli anni dei suoi studi ha partecipato a numerosi concorsi specialità, tutte con le spalle al muro con grande successo.
Ha studiato alla National Music University di Bucarest. È dottore in musica.
Rodica Rosioru è la protagonista del film per bambini “Song of the Violin” la cui musica era firmata da Ion Aldea-Teodorovici e dai testi di Grigore Vieru e Anatol Ciocanu.
Ha collaborato con i compositori Eugen Doga e Anatol Chiriac.
Era il presidente della giuria, il più popolare progetto televisivo per bambini in R.Moldavia, “Ring Star”.
La prodigiosa attività nel campo musicale è in costante aumento, quindi Rodica Rosioru è onorata di far parte delle giurie internazionali in festival prestigiosi, da Romania, Russia, Ucraina, Slovenia, Bulgaria e Romania altri.
Ha debuttato nell’insegnamento nel 1999. E nel 2013, stabilisce “Studio artistico, Rodica Rosioru”. Studenti in questo studio, incastrati vari progetti musicali, partecipando e vincendo diverse competizioni con rinomato Grand Prix e altri importanti riconoscimenti in paesi come la Romania, Ucraina, Russia, Italia, Repubblica Ceca, Slovacchia, Slovenia, Bulgaria e rappresentanti a Livello più alto di R. Moldova, nella finale dei grandi concorsi “New Wave Junior “e” Slavianski Bazar “

ROCCO PALAZZO – ITALIA

Discografico Roxyl Music
Direttore Artisico e Musicale” Un Microfono per Sanremo”.
Direttore Artistico e Musicale ” Microfono D’Oro” Formiae International Sing
Presidente Vocal Coach Accademia di Canto e Musica Roxyl Music Arts & Show.
Manager Divas Music Production
Formia – Bucarest
Agenzia Eventi

Nato a Formia diplomato, fin dal 1987, presso il Conservatorio di Frosinone “Licino Refice”, in:
Clarinetto, sotto la guida del Maestro Vincenzo Buonomo ; diplomato con il massimo dei voti.
Sassofono ; diplomato con il massimo dei voti.
Pianoforte complementare, sotto la guida del Maestro Maria Teresa Conte, diplomato con il massimo dei voti.
Diploma di perfezionamento, all’esito di corso di studi triennale, presso l’Accademia Musicale “ Amadeus Mozart” di Ginevra ( Svizzera ), sotto la guida del Maestro Richard Stolzman e del primo clarinetto dell’orchestra di Vienna Maestro Karl Leister; diplomato con il massimo dei voti ( 10/10)
Laurea Intenazionale di Canto POP, R & B, Jazz, Rock.
President presso WAPA World Association of Performing Arts ITALY
Art director & production manager presso DIVAS Music Production
Presidente W.A.P.A. ITALIA International Festival
Fondatore (Founder), Chairman and Artistic Director presso Un Microfono per Sanremo. Festival Nazionale per la Nuova Generazione
Produttore discografico presso Roxyl Music Label
Producer/Vocal Coach/Recording Artist presso Roxyl Music – Accademia di Canto e Musica
Produttore Discografico Roxyl Music -Vocal Coach –
Compositore e Direttore D’Orchestra pop –
Direttore e Fondatore del Festival Un Microfono per Sanremo .
Musicista, autore,compositore, produttore presso RAI ,Mediaset, Sky
Professor presso Ministero dell’istruzione università e ricerca (MIUR)
Vocal coach presso Rocco Palazzo Music Accademy
Compositore,arrangiatore, Direttore d Orchestra presso Musicista

Incarichi ricoperti:
Direttore musicale presso Santa Sede – Vaticano
Music Artist presso Banda musicale dell’Esercito Italiano
Clarinettista presso Orchestra dell’Accademia di Santa Cecilia
Lureato in Clarinetto e Canto POP presso Conservatorio Licinio Refice Frosinone

ATTIVITA’ MUSICALE:
Nel 1987 suona nell’Orchestra dell’Accademia di S. Cecilia come Clarinetto aggiunto con la direzione del Maestro Leonard Bernstein .
Si esibisce come solista, nel 1989, in Città del Vaticano , al cospetto di Sua Santità Giovanni Paolo II, in occasione della visita del Premier Russo Gorbaciov.
Nel 1988 suona a Roma, come clarinetto aggiunto, nell“Aida”di Verdi, con l’Orchestra dell’Opera , con la direzione del Maestro Riccardo Muti .
Presta servizio militare come primo clarinetto nella Banda Nazionale dell’Esercito e, successivamente, come primo Clarinetto nella Banda Nazionale della Polizia di Stato.
Concerto come solista nella Repubblica di Malta, in occasione dei festeggiamenti per i 25 anni di indipendenza.
Diplomato in molteplici corsi di interpretazione musicale e Canto jazz, pop. R&B.
Direttore Artistico Presso La Santa Sede VATICANA
CONCERTO DI ARTISTI EMERGENTI, al Cospetto di Sua Santità Papa Benedetto XVI.
ATTORE COMICO CABARETTISTA

Diplomato in recitazione nel 1994, all’esito di corso triennale diretto della Maestra “Fioretta Maggi”, ha recitato –con la Compagnia “Noveav Rideav” – di Napoli in:
”Miseria e nobiltà”di E. Scarpetta , nel 1991;
.”Na matassa imbrugliata” nel 1994
”Signori biglietti”di Rescigno ,nel 1994
”Il settimo si riposò”di Sammy Fayard
”Scadenza 4 pagabile 5 “di G.Di Maio
”Madama Sangenella”di E.Scarpetta (anche regia) 1998,2001.
A che servono questi quattrini”di A.Cuncio 1997
”I nipoti del sindaco”di E. Scarpetta 1995,1999.
Dal 1996 è in coppia con Antonio Fiorillo in arte “Rocco e il suo gemello” con il cabaret rappresentato in tutti i teatri d’ Italia

ATTIVITA’ TELEVISIVA
Figurante a “ Domenica in”, edizione 1992 –93
Finalista nell’edizione 1997 “La sai l’ultima” Canale 5
”Un posto al sole” su Rai 3 Giugno 98
”Faccia tosta” con Teo Teocoli Rai 1
”Sette per uno” con Gigi Sabani spot e trasmissione
”Dio c’ha creato gratis” di A.Antonacci Canale 5
”Ciao Darwin” con Paolo Bonolis Canale5 prima edizione
“Come si ride dietro il Vesuvio” Rai 3 nel 2000
”Beato tra le donne” Canale 5 nel 2000
“Domenica in” 2007 Cabaret
“Direttore Artistico e Presentatore Festival di voci nuove 50 e d’intorni” SKY 10 puntate
“Celebrity” 2008 SKY
“Gabbia di Matti” Bagaglino Teatro Margherita Canale 5 (5 Puntate) 2008
“La Botola” Rai 1 2008

ATTIVITA’ CINEMATOGRAFICA
”Windsurf, il vento nelle mani” di Claudio Risi (attore)
”Il giudice” con Anthony Delon 1987
”Autunno” di Maia Luglio 1998
”Come un Aquilone” con Fabio Testi

NICOLA CONVERTINO – ITALIA

La sua vicenda artistica prende forma fin da bambino seguendo la madre Modella dell’Accademia delle Belle Arti di Roma e pittrice di fama internazionale, con lei viene a contatto con tutte le realtà artistiche più importanti dei passati anni settanta, che hanno poi caratterizzato la pittura e la scultura di questo quarto di secolo; parliamo di Emilio Greco, Renato Guttuso, Purificato, Remo Brindisi, Trubbiani, Montanarini, Ivo Pannaggi etc. etc. tutti personaggi che erano a stretto contatto con la poliedrica madre e amica, e con lei matura pian pian la passione per le arti, dalla pittura, alla ceramica, la scultura, pittura sui tessuti e tutte le tecniche pittoriche possibili, ma Nicola contemporaneamente coltivava una grossa passione per la musica che nel 1973 prende forma e sfocia nelo studio della batteria e le percussioni, prende lezioni private e insieme alle scuole superiori frequenta anche il Conservatorio. Continua in maniera frenetica a coltivare la passione per la musica e anche quella per l’arte, iniziano le tourneè con artisti vari come tournista (Milk and Coffee, Little Tony e tanti altri), turni in studio dove suona la batteria e le percussioni in moltissimi dischi. Il passo successivo fu l’organizzazione di concerti, spettacoli, eventi e la direzione artistica in moltissime discoteche della riviera, fino ad arrivare alla collaborazione con agenzie di management importanti, fino a quando Nicola si mette in proprio e fonda l’Insonnia Agency con l’organizzazione di tournèè importanti; negli anni a venire si parla di James Brown, Lisa Stansfield, Matt Bianco, Gloria Gaynor, Grace Jones, Barry White, Santa Esmeralda, Ray Charles, B.B. King e moltissimi altri. In questo periodo inizia anche la collaborazione con il “Clan” di Claudio Cecchetto e la collaborazione con il gruppo da lui prodotto i “Via Verdi” e la lunga tournèe italiana. Questo era il periodo giusto per i concerti in Italia e il loro sviluppo in Europa dove l’Insonnia insieme a Francesco Sanavio si spingono in Europa, ma l’Insonnia non si ferma all’organizzazione dei tour ma si inserisce anche nelle produzioni televisive e nell’arco dei trentanni di attività firma oltre 30 produzioni televisive con le 3 reti RAI ed oltre un centinaio per delle reti private. Nell’attività frenetica Nicola Convertino fonda anche un giornale musicale: “l’Insonnia Report”,. mettendo a frutto le sue passate esperienze da giornalista con la storica rivista “Ciao 2001” e con altre testate, la rivista si inserisce nell’ambito dell’editoria italiana in maniera devastante, rompendo tutti i canoni, dalla grafica estremamente avanti all’impostazione degli articoli e le molteplici collaborazioni con le strutture. Nello stesso anno unitamente all’Insonnia Report Nicola Convertino crea “Insonnia Dance Festival”, insieme a Clay Montana, manifestazione dedicata alla musica “Dance”, prima in assoluto in Italia ed ancora adesso non imitata. La manifestazione diventa un programma televisivo in 13 puntate e diventa anche un punto di riferimento per tutte le case discografiche indipendenti in Italia e all’estero. Nel 2000 l’Insonnia si apre in maniera violenta le porte dell’estero, organizzando il “Sanremo al Cremlino”, manifestazione che porterà Nicola Convertino a diventare un punto di riferimento per gli organizzatori all’estero. L’evento del Cremlino è stato ripreso e mandato in onda dalla 1° canale Russo per 2 anni a ritmi serrati, oltre 300 articoli giornalistici sono stati scritti in tutto il mondo parlando della manifestazione, in Italia la nota trasmissione “Quelli che il Calcio” ha dedicato 4 ore di diretta televisiva, portando i mezzi tecnici e l’inviato Enzo Iachetti. “Striscia la notizia” con l’inviato Ballantini realizzò diverse settimane di registrazioni e tutti i Tg italiani fecero degli speciali nell’arco della settimana. Gli ospiti musicali erano 35 degli artisti italiani più conosciuti e più accreditati: Lucio Dalla, Antonello Venditti, Enrico Ruggeri, Masini, Baccini, Matia Bazar, Syria, Amedeo Minghi, Toto Cutugno, Pupo, Riccardo Fogli, Blessing, Tony Esposito, Modugno, Albano, e tantissimi altri. Sulla scia e l’entusiasmo dell’evento ne seguirono altri come il “Sanremo in Romania” e due edizioni del “Sanremo Music Awards” in Uzbekistan, nella sua capitale Tashkent. Con questa manifestazione e con il precedente Sanremo al Cremlino Nicola riesce a lanciare nei paesi asiatici, compresa la Russia una delle sue produzioni discografiche: L’artista “Blessing” dove rimane 1° in classifica in Asia centrale per ben 6 mesi, con lei seguiranno tournèe e promozioni televisive. In questi anni Nicola Convertino collabora in maniera intensa con Roberto Danè il Gota della discografia in Italia e con lui l’Insonnia firma l’Advertising per alcuni artisti italiani di punta quali Antonello Venditti, Francesco De Gregori e Paolo Belli. Per Venditti l’Insonnia andrà a firmare la promozione per 3 album a partire dal quel fortunato concerto del “Circo Massimo” con la vincita dell’ultimo scudetto della squadra di calcio “Roma”, Per De Gregori si tratta di “Fuoco Amico”, il primo album dopo la firma del nuovo contratto con la Sony. Nell’anno succesivo alla promozione di De Gregori inizia la collaborazione con la casa discografica “Universal” e la firma di un contratto editoriale in esclusiva per l’etichetta “Insonnia Records” ed è anche l’anno dell’inizio della collaborazione con Osvaldo Pugliese, colui che per trent’anni ha scritto le musiche per “Holiday On Ice”. Con lui Nicola firma un contratto editoriale a 3 con la Universal e sempre con lui inizia la collaborazione con gli spettacoli sul ghiaccio. Nicola crea la formula vincente dell’abbinamento dei pattinatori artistici sul ghiaccio con gli artisti “live” e da qui la realizzazione di alcuni format televisivi vincenti: si realizza “Courmayer On Ice” per RAI 1 e l’ultimo, sempre per RAI 1 “Ice Gala World” con la conduzione di Massimo Giletti, Cesare Lanza come autore e Gigli alla regia, ossia il meglio che la RAI può offrire in questo momento. Parlando sempre di format televisivi nell’anno 2004 Nicola realizza uno dei sogni della sua vita: il “Premio Anna Convertino”, dedicato alla madre , con il quale realizza sempre un format televisivo originale, dove l’artista-pittore crea un opera d’arte sulle note “Live” di un artista-cantante. Il format viene mandato in onda da RAI 2 e Sky. l’Insonnia Agency, nella persona di Nicola Convertino crea la manifestazione “Sanremo Music Awards” che nel corso degli anni è stata realizzata in Messico, S.Paolo di Brasile, Mosca e Bruxelles, Tenerife, Tunisi, Uzbekistan ety. etc. Nel Novembre 2004 Nicola Convertino firma un contratto con la “Tonino Lamborghini Calzature” per la gestione della pubblicità a livello mondiale. A seguire riprendono le produzioni televisive con la RAI e nascono programmi come “Ice Gala World” in onda su RAI 1, registrato al Teatro Greco di Taormina con i più grandi campioni del pattinaggio artistico sul ghiaccio e alcuni Big della musica italiana (Amedeo Minghi, Matia Bazar, Spagna, Stadio, Mario Venuti) con la conduzione di Massimo Giletti. Altro programma di grande spessore culturale ma anche di grande impatto mediatico è stato “Siamo tutti latini” realizzato in collaborazione con Giorgio Verdelli, programma andato in onda su RAI 2 con altissimi indici d’ascolto. “Vita da Rally” programma realizzato sempre per Rai 2 invece fece una pausa nell’ambito dei programmi sportivi parlando di tutto il mondo che gira intorno alle gare sportive di Rally, nello specifico si trattava del Rally dell’Oltrepò Pavese. L’anno successivo l’Insonnia firma 2 importanti tournèe italiane: “Aventura” e “Carlos Vivies” caratterizzate dalle tappe al Fiesta di Roma e al Latinoamericando di Milano. Nel 2012 l’Insonnia organizza in collaborazione con Francesco Sanavio la tournèe italiana di “Anastacia” e nel 2013 quella di “Michael Bolton”, poi l’evento straordinario realizzato a Bangkok, nel Luglio.2013 con la grande Sarah Brightman, considerato uno degli aventi più straordinari dell’anno 2013 a livello mondiale. Nicola Convertino firmerà la produzione, sempre in collaborazione con Francesco Sanavio.

Jury Special Prizes

details about the people who make up the Jury

RUMIANA NACHEVA – JOURNALIST & PR – BULGARIA

Director, creator and producer of International Pop Music Contest for Young Talents “Silver Yantra”.
Creator and director of Children Pop Studio “Rumina”.
Producer, author and presenter of Children program “Merry Zodiac”.
Writer, author and presenter of musical, artistic and sport programs.
Journalist with long experience in electronic and print media.
She loves music, art and sports. Ex basketball player, team captain of “Etar” – Veliko Tarnovo, participant in A and B division of Bulgaria.

Member of international jury in:
– ITALIA – “EuroKids”, “EuroTalent” and “Euro Pop Music Vision – ITALY”,
– MALTA – “Euro Stars Festival”,
– FINLANDIA – Turku “Bravo, Turku!”,
– RUSSIA – Saint Petersburg „Road to the stars“,
– MOLDOVA – Chisinau – “Doua inimi gemene” and Cahul “Faces of Friends”,
– MACEDONIA – Bitola “Tra La La” and Skopje “Ylberi”,
– ROMANIA – Braila – “George Grigoriu”, Constanta – “Liga Campionilor”, Yasi – “Music For Kids”, Galati – “Ceata lui Pitigoi”, Giurgiu – “Stele Dunari”, Bucuresti – “Spring Star”, “Gala Star Melody”, “Martisor” and “Flori de Geata”, Vaslui – “Constelatia Necunoscuta”, Ploiesti – “November Music Fest”, Bacau – “Neghinita”;
– LITHUANIA – Kaunas, “Kaunas talent”,
– SLOVENIA – Bled, “Golden Microphone”,
– BULGARIA – „Northern Lights“, „Let it be summer“ and others.

SUSY MUSELLI – SOPRANO, LIRIC VOCAL COACH – ITALIA

Susy Muselli being born is Naples (Capital of the Opera) and being the Daughter of a conservatoire teacher who has also been the main clarinet player of the San Carlo Theatre of Naples it was totally natural for me to do music ever since I was born. At the age of three I rather spent my afternoons plying with the piano in the leaving room than plying with my dolls.
In fact at the young age of 7 I had my first record. My passion for music was so strong that I’ve chosen to go study music in the conservatoire of Avellino “D. Cimarosa” where I graduated as an Opera singer in 2004.
No long after, with the willingness of improving and explore new fields I completed a second degree in the conservatoire “G.Martucci” of Salerno in 2013 as a Jazz singer.
This mixture in my academic background enabled me to develop a strong technique and give a unique colour to my voice.
My first approach to the opera was rather casual and funny. I was waiting for one of my lecturer to come to class and as I was a bit early that day I popped to the opera lecture just out of curiosity. At some point I was asked by one of the lecturer to perform just for fun but as soon as I started singing the two lecturers in the class, Ludovico Malvasi and Carlo Desideri, went speechless.
From the way I felt while I was performing I realised opera was going to be what I wanted to do in life.
In my career I had the opportunity to meet some extremely professional directors such as Diego Basso and Francesco Sartori and to sing with artists such as Lucio Dalla My voice and abilities have been recognised worldwide: specifically in Canada, Argentina Brazil and Japan.
In 2005, after a year from the graduation I won an international competition called “Renata Tebaldi” confirmed that my choice of studying opera was the right one for me and winning that competition enabled me to create a network thanks to which I have been offered many different jobs both nationally and internationally.
Being on stage is the part of my job I love the most as this is where I can really reach the soul of my audience with my voice.

RODICA ROSIORU – VOCAL COACH – MOLDOVA

Rodica Rosioru (born 06.10.1974 in loc. Durlesti, Chisinau) is founder and canto teacher, of the “Rodica Rosioru artistic studio” from Moldova.
At the age of 4 he enters the Coral Studio “Lia-Ciocârlia”, in parallel co-presenting the “The Magic Rainbow” show at National Television.
During this time, he also recorded the first tracks in the movie soundtrack music for children “Colorful rope”, music and text being signed by Grigore Vieru.
He graduated the “C.Porumbescu” Republican Music Highschool from Chisinau violin. During the years of his studies he participated in numerous contests specialty, all cornered with great success.
He has studied at the National Music University in Bucharest. It is doctor in music.
Rodica Rosioru is the protagonist of the children’s musical film “Song of the Violin” whose music was signed by Ion Aldea-Teodorovici, and the texts of Grigore Vieru and Anatol Ciocanu.
He collaborated with composers Eugen Doga and Anatol Chiriac.
He was the president of the jury, the most popular TV project for children in R.Moldova, “Ring Star”.
The prodigious activity in the music field is steadily increasing, thus Rodica Rosioru is honored to be a member of international juries at prestigious festivals, from Romania, Russia, Ukraine, Slovenia, Bulgaria and Romania others.
He debuted in teaching activity in 1999. And in 2013, he establishes “Artistic Studio, Rodica Rosioru”. Students in this studio, being framed in various musical projects, participating and winning different competitions with renowned Grand Prix and other important awards in countries such as Romania, Ukraine, Russia, Italy, Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Bulgaria and representing at Higher level of R. Moldova, in the finals of the grand contests “New Wave Junior “and” Slavianski Bazar”

ROCCO PALAZZO – ITALIA

Artistic and Musical Director “A Microphone for Sanremo”.
Artistic and Music Director “Golden Microphone” Formiae International Sing
President Vocal Coach Academy of Singing and Music Roxyl Music Arts & Show.
Manager of Divas Music Production
Formia – Bucharest
Events Agency

Born in Formia, graduated since 1987 at the “Licino Refice” Conservatory of Frosinone, in:
Clarinet, under the guidance of Maestro Vincenzo Buonomo; graduated with honors.
Saxophone; graduated with honors.
Complementary piano, under the guidance of Maestro Maria Teresa Conte, graduated with honors.
Postgraduate Diploma at the “Amadeus Mozart” Music Academy in Geneva (Switzerland), under the guidance of Maestro Richard Stolzman and the first clarinet of the Vienna Maestro Karl Leister; graduated with honors (10/10)
Post-graduate Degree in Singing POP, R & B, Jazz, Rock.
President at WAPA World Association of Performing Arts ITALY
Art director & production manager at DIVAS Music Production
President W.A.P.A. ITALY International Festival
Founder (Founder), Chairman and Artistic Director at A Microphone for Sanremo. National Festival for the New Generation
Record producer at Roxyl Music Label
Producer / Vocal Coach / Recording Artist at Roxyl Music – Academy of Singing and Music
Record producer Roxyl Music -Vocal Coach –
Composer and Orchestra Conductor pop –
Director and Founder of the Festival A Microphone for Sanremo.
Musician, author, composer, producer at RAI, Mediaset, Sky
Professor at the Ministry of Education, University and Research (MIUR)
Vocal coach at Rocco Palazzo Music Academy
Composer, arranger, Orchestra Conductor at Musician

Covered appointments:
Musical director at the Holy See – Vatican
Music Artist at the Band of the Italian Army
Clarinetist at the Orchestra of the Academy of Santa Cecilia
Lureate in Clarinet and Canto POP at the Licinio Refice Frosinone Conservatory

MUSICAL ACTIVITY:
In 1987 he played in the Orchestra of the Accademia di S. Cecilia as a Clarinet with the direction of Maestro Leonard Bernstein.
He performed as a soloist, in 1989, in Vatican City, in the presence of His Holiness John Paul II, on the occasion of the visit of Premier Russo Gorbachev.
In 1988 he played in Rome, as an added clarinet, in Verdi’s Aida, with the Orchestra of the Opera, under the direction of Maestro Riccardo Muti.
He served as a clarinet in the National Army Band and later as first clarinet in the National Band of the State Police.
Concert as a soloist in the Republic of Malta, on the occasion of the celebrations for the 25 years of independence.
Graduated in multiple courses of musical interpretation and Jazz Singing, pop. R & B.
Artistic Director of the Holy See VATICANA
CONCERT OF EMERGING ARTISTS, to the Feast of His Holiness Pope Benedict XVI.
ACTOR COMIC CABARETTIST

Graduated in acting in 1994, at the outcome of a direct three-year course of the “Fioretta Maggi” teacher, he acted with the “Noveav Rideav” Company of Naples in:
“Misery and nobility” by E. Scarpetta, in 1991;
. “Na skein mottled” in 1994
“Lords tickets” of Rescigno, in 1994
“The seventh rested” by Sammy Fayard
“Deadline 4 payable 5” by G.Di Maio
“Madama Sangenella” by E. Scarpetta (also directed) 1998,2001.
What is the purpose of these money “of A.Cuncio 1997
“The grandchildren of the mayor” by E. Scarpetta 1995,1999.
Since 1996 he has paired with Antonio Fiorillo in art “Rocco and his twin” with the cabaret represented in all the theaters of Italy
TELEVISION ACTIVITY
Figurative to “Domenica in”, edition 1992 -93
Finalist in the 1997 edition “You know the last” Channel 5
“A place in the sun” on Rai 3 June 98
“Cheat” with Teo Teocoli Rai 1
“Seven by one” with Gigi Sabani spot and broadcast
“God created us for free” by A.Antonacci Canale 5
“Hi Darwin” with Paolo Bonolis Canale5 first edition
“How to ride behind the Vesuvius” Rai 3 in 2000
“Blessed among women” Channel 5 in 2000
“Sunday in” 2007 Cabaret
“Artistic Director and Presenter Festival of new voices 50 and around” SKY 10 episodes
“Celebrity” 2008 SKY
“Cage of Matti” Bagaglino Teatro Margherita Canale 5 (5 Episodes) 2008
“La Botola” Rai 1 2008
CINEMATOGRAPHIC ACTIVITY
“Windsurfing, the wind in the hands” by Claudio Risi (actor)
“The judge” with Anthony Delon 1987
“Autumn” of Maia July 1998
“Like a kite” with Fabio Testi

NICOLA CONVERTINO – ITALIA

The artistic experience of the fine form of the bamboo seguendo la madre The Modella dell’Accademia delle Belle Arti di Roma is a pioneer of the international art, which has been conceived in the realm of art as important as the past, is at the scourtura di questo quarto di secolo; parliamo di Emilio Greco, Renato Guttuso, Purificato, Remo Brindisi, Trubbiani, Montanarini, Ivo Pannaggi, etc. and so on Tutti personaggi che erano a stretto contatto con la poliedrica madre e amica, con con matura pian pian la passione per le arti, dalla pittura, alla ceramica, la scultura, pittura sui tessuti e tutte tecniche pittoriche possibili, ma Nicola contemporanemente coltivava una gross passione per musica che nel 1973 prende forma e cocina nelo studio della batteria e le percussioni, prende lezioni private e insieme alle scuole superiori frecenta anche il Conservatorio. Continuing in the frenzy of collating passion and music is an anche quella per l’arte, iniziano le turneè con artitisti diver tournista (Milk and Coffee, Little Tony e tanti altri), touring in studio dove suona la batteria e le percussioni in moltissimi dischi. Il passo della organización de concerti, spettacoli, eventi di artetika di riviera de la riviera, dans l’admiración de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes, de los que das Nicola and mette in proprio fondo l’Insonnia Agency con l ‘organizzazione di tournèè importanti; Neglected anniversary of the advent of James Brown, Lisa Stansfield, Matt Bianco, Gloria Gaynor, Grace Jones, Barry White, Santa Esmeralda, Ray Charles, B.B. King e moltissimi altri. In the questo periodo inicia de la colaborazione con il “Clan” di Claudio Cecchetto e la colaborazione con il gruppo da prodotto i “Via Verdi” la lunga turneu italiana. Questo was a periodic tour of concerts in Italy, and was the only inspiration for Europe in the Insonne inspiration of Francesco Sanavio and Spingono in Europe, the Insonnia and the all-organizing tour of the tour and the insertion of anche nelle produzioni televisive e nell ‘arco dei trentanni di attività company oltre 30 produziioni televisive con le 3 reti RAI ed oltre un centinaio per delle reti private. Nell’attività frenetica Nicola Convertino is a musical giornale: “l’Insonnia Report”. meta and the French overseas espressoes of the “Ciao 2001”, which were also tested, at the time of the Italian court in the devastating manner, articoli e le molteplici colaborazioni con le strutture. Nello stesso anno unitamente all’Insonnia Report Nicola Convertino created “Insonnia Dance Festival”, inspiration of Clay Montana, manifestazione dedicated to all musical “Dance”, the first in assoluto in Italy ed ancora adesso non imitata. At the manifesto, a televisive program in 13 locations is an anche a punto di riferimento per tutte discografiche indipendenti in Italy e all’estero. Nel 2000 l’Insonnia and in the violent manner they carry dell’estero, organizzando il “Sanremo al Cremlino”, manifestazione che porterà Nicola Convertino has divinare a punto di riferimento per gli organizers all’estero. L’evento del Cremlino was the first of its kind in the first year of Russo for 2 years and the rhythms of Serrati, the 300 artists of which have been singled out in the Italian parodia della manifestazione, in Italy at the “Quelli che il Calcio” ha dedicated to 4 hours of television, portando and mezzo techno en lio Enzo Iachetti. “Striscia la notissa”, with Ballantini inviting a variety of registrars and other Italian specialists to take part in the campaign. Gli musicali erano 35 artists from Italy are accredited by Lucio Dalla, Antonello Venditti, Enrico Ruggeri, Masini, Baccini, Matia Bazar, Syria, Amedeo Minghi, Toto Cutugno, Pupo, Riccardo Fogli, Blessing, Tony Esposito, Modugno, Albano, it’s tantissimi altri. Sulla scia e l’entusiasmo dell’evento ne seguirono altri come il “Sanremo in Romania” is due for editions of “Sanremo Music Awards” in Uzbekistan, nella sua capitale Tashkent. Con questa manifestazione e precede Sanremo al Cremlino Nicola riesce of the new Asian countries, compression to Russia one of the productive discourses: L’artista “Blessing” dove rimane 1 ° in classifia in central Asia per ben 6 mesi, con lei seguiranno tournèe e promozioni televisive. In questi anni Nicola Convertino collaborates in the intense manner with Roberto Danè il Gota della discography in Italy, with Insonnia company l’Advertising by Italian artists of punta quali Antonello Venditti, Francesco De Gregori and Paolo Belli. Per Venditti l’Insonnia and the promotion and promotion of the 3 albums and the concerto of “Circo Massimo” Congratulations to the dell’ultimo scudetto della squadra di calcio “Roma”, Per De Gregori and the “Fuoco Amico” treaty, the first album to the del nuovo contratto con con Sony. Nell’anno successivo alla promozione di De Gregori inisia la colaborazione de la casa de discuri “Universal” is the company of an editorial contratto in esclusiva per l’etichete “Insonnia Records” ed anne dell’inizio della colaborazione con Osvaldo Pugliese , you can see the song “Holiday On Ice”. Nicola concludes an editorial contratto of three consoles at Universal, which is part of the collaboration with the collaboration of the spittacoli sul ghiaccio. Nicola created the vincente dell’abbinamento formula of artistic patrollers with live gigs and live “artists”, and made “Courmayer On Ice” per RAI 1 e l’ultimo, sempre per RAI 1 ” Ice Gala World “by Massimo Giletti, Cesare Lanza, and Gigli alla regia, who have been at RAI for the first time. The “Premio Anna Convertino”, dedicated to all the madre, with its own original TV format, dove l’artista-pittore created a opera d ‘ arte sulle notes “Live” by a singer-songwriter. It formed the mandato in the da da RAI 2 e Sky. The Insonnia Agency, created by Nicola Convertino, created the “Sanremo Music Awards”, which was held in Messico, S.Paolo di Brasile, Mosca e Bruxelles, Tenerife, Tunisia, Uzbekistan. and so on Nel Novembre 2004 Nicola Convertino has a contratto con to “Tonino Lamborghini Calzature” for the management of the world wide public. In addition to the RAI program, the “Ice Gala World”, in which RAI 1, registered with the Greater Greek Theater of Taormina with the great champions of the pattinaggio artistio sul ghiaccio alcuni, was held in the Big Italian Music (Amedeo Minghi, Matia Bazar, Spagna, Stadio, Mario Venuti) with the conduction of Massimo Giletti. The Altro Programma di grande spessore culturale is an anche di grande en médiatico è stato “Siamo tutti latini” realized in collaboration with Giorgio Verdelli, a program in and on RAI 2 with altissimi indici d’ascolto. The “Vita da Rally” program has been implemented in two races, one of which is part of the program of the Paralympic Games, which includes all the sporting events of the Rally, the Rally dell’Oltrepò Pavese. L’anno succesivo l’insonnia company 2 major tournèe italiane: “Aventura” is “Carlos Vivies” caratterizate dalle tappe of Fiesta di Roma and Latinoamericando di Milano. Nel 2012 l’Insonnia organized in co-operation with Francesco Sanavio at the Italian tour of “Anastacia” in 2013 as “Michael Bolton”, a successful event in Bangkok, in Luglio.2013 with a view to Sarah Brightman, considered uno degli as well as the world’s livelihoods. Nicola Convertino is firmly in business, co-operating with Francesco Sanavio.

INFO TAXE

Pentru toate celelalte natiuni
. REVOLUT BANK
Iban: LT753250042295067605
Bic: REVOLT21
DORINA GABRIELA SERBAN
@dorina0miu
Cell. 00393668312022
Mail divas2009@hotmail.it

ORGANIZATORUL ISI REZERVA DREPTUL DE A NU RAMBURSA COTA DE INSCRIERE IN CAZUL IN CARE CONCURENTII DECID SA NU SE MAI PREZINTE LA FESTIVAL.

INFO PAGAMENTO

Per tutte le altre nazioni
. BANCA REVOLUT
Iban: LT753250042295067605
Bic: REVOLT21
DORINA GABRIELA SERBAN
@dorina0miu
Cellula. 00393668312022
Mail divas2009@hotmail.it

L‘ORGANIZZATORE SI RISERVA IL DIRITTO DI NON RIMBORSARE LA QUOTA DI ISCRIZIONE NEL CASO DI RITIRO DALLA COMPETIZIONE DEL CONCORRENTE.

TAX INFO

For all other nations
. REVOLUT BANK
Iban: LT753250042295067605
Bic: REVOLT21
DORINA GABRIELA SERBAN
@dorina0miu
Cell. 00393668312022
Mail divas2009@hotmail.it

THE ORGANIZER RESERVES THE RIGHT NOT TO REFUND THE REGISTRATION FEE IN THE CASE OF WITHDRAWAL FROM COMPETITOR’S COMPETITION.

Scarica il modulo di registrazione del festival qui sotto

leggi sotto i dettagli di utilizzo

Premendo il pulsante in alto verrà scaricato un modulo di iscrizione. Si prega di stampare, compilare e quindi inviare via e-mail a divas2009@hotmail.it

Download the festival registration form below

read below the usage details

Pressing the button above will download a Romanian enrollment form. Please print it, compute it and then send it by email, scanned to divas2009@hotmail.it

Descarca de mai jos fisa de inscriere la Festival

cititi mai jos detaliile utilizarii

Apasand butonul de mai sus veti descarca o fisa de inscriere in limba Romana. Va rugam s-o printati, completati iar apoi sa ne-o trimiteti pe email, scanata, catre divas2009@hotmail.it

Regulamentul festivalului

detalii despre participare

PARTICIPAREA

Festivalul Bucharest in Music va avea loc în 2 secțiuni:
1. INTERPRETI
2. CANTAUTORI

Categorii de varsta:

 • BABY       6 – 10 ani
 • JUNIOR 11-15 ani
 • TEEN      16-21 ani
 • SENIOR 22 +
 • CANTAUTORI – fără limită de vârstă

CERINTE

INTERPRETI

 • Fiecare concurent va interpreta două cântece cover, una obligatoriu in limba materna a concurentului iar a doua la alegere (intr-o limba de circulatie internationala,de preferat in limba engleza).
 • Cântecele vor fi interpretate cu vocea live a concurentului pe negativ instrumental.
 • Negativul va fi trimis prin e-mail divas2009@hotmail.it
 • Pentru orice eventualitate va fi predat organizatorului pe suport USB la data sosirii.
 • Durata cântecelor nu poate depăşi 3:40

COMPOZITORI

Fiecare concurent va cânta doua melodii inedite în concurs interpretate live cu negativ.sau cu acompaniament instrumental

JURIUL

Performanțele concurenților vor fi evaluate de un juriu internațional, format din personalități din industria muzicală internațională, producători de discuri, muzicieni. Niciun juriu nu va putea reprezenta și vota concurenții școlii sau agenției lor. Retragerea din competiție nu implică rambursarea taxei de participare a participantului, semnarea formularului de înscriere reprezintă acceptarea și acordul de a fi citit și înțeles toate articolele regulamentului festivalului.
Deciziile juriului sunt definitive, iar organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricând acest regulament.

 

CONDITII DE PARTICIPARE
VOR FI TRIMISE LA ADRESA DE E-MAIL:  divas2009@hotmail.it

1. chitanța/dovada plății taxei de participare de 550 euro pentru concurent și 250 euro pentru însoțitor.
Acest tarif se aplică concurenților și însoțitorilor care necesită cazare la hotel
Tarif pentru concurenții din România care nu au nevoie de hotel, suma de plătit este de 250€
2. fotocopia actului de identitate
3. formularul de înregistrare completat
4. formularul de confidențialitate semnat
5.două fotografii de înaltă rezoluție
6. negativele melodiilor alese în format mp3, maxim 3:40 min, cel târziu până la 15 mai 2023

aceasta cuprinde:

 • gala de inaugurare a festivalului
 • studio de înregistrare mix&mastering
 • tricou cu logoul festivalului
 • 4 nopti hotel cu mic dejun inclus
 • trei cursuri de master
 • taxă de înregistrare
 • gală de final de festival
 • transferuri la si de la aeroport
 • spectacol live cu corul festivalului la televizor

PREMII

TROFEU OVERALL
– contract discografic
– showcase Casa Sanremo 2024
– producție piesa pentru selecțiile Festival della Canzone Italiana di Sanremo 2024
– recital la Bucharest în Music Pop Festival 2024

TROFEUL INTERPRETI – contract discografic
TROFEUL COMPOZITIE – contract discografic

PREMIUL I Interpreți
PREMIUL II Interpreți
PREMIUL AL III-lea Interpreți

PREMIUL I Compozitori
PREMIUL II Compozitori
PREMIUL AL III-lea Compozitori

PREMIUL SPECIAL
PREMIUL PREȘEDINTELUI JURIULUI
PREMIUL BEST INTERNATIONAL VOICE
PREMIUL BEST VOICE ROMANIA
PREMIUL CEL MAI CEL MAI BUN TEXTIER

BURSE DE STUDIU ÎN ACADEMII DE CANTO ROMA, LONDRA 2023/2024
INVITAȚII GRATUITE LA FESTIVALUL FECĂTORULUI DE LA ROMA Septembrie/Octombrie 2023
INVITAȚII GRATUITE LA BUCHAREST IN MUSIC POP FESTIVAL 2024

Regolamento

detagli partecipazione

Regolamento Festival

“Bucharest in Music” si svolgerà in 2 sezioni:
1. INTERPRETI
2. CANTAUTORI

Categorie di età:

 • BABY         6 – 10 anni
 • JUNIOR   11 – 15 anni
 • TEEN        16 – 21 anni
 • SENIOR   22 +
 • CANTAUTORI – senza limite di età

REQUISITI

INTERPRETI

 • Ogni concorrente eseguirà due cover, una obbligatoria nella lingua madre del concorrente e l’altra a scelta (in una lingua internazionale, preferibilmente in inglese).
 • I brani saranno eseguiti con la voce dal vivo del concorrente su negativo strumentale.
 • Il negativo verrà inviato via e-mail a divas2009@hotmail.it
 • Per ogni evenienza verrà consegnato all’organizzatore su chiavetta USB all’arrivo.
 • La durata delle canzoni non può superare le 3:40 divas2009@hotmail.it
CANTAUTORI
Ogni concorrente canterà due brani originali in concorso eseguiti dal vivo con negativo o con accompagnamento strumentale

GIURIA

Le performance dei concorrenti saranno valutate da una giuria internazionale, composta da personalità dell’industria musicale internazionale, produttori discografici, musicisti. Nessun giudice potrà rappresentare e votare i concorrenti della propria scuola o agenzia. Il ritiro dal concorso non comporta il rimborso della quota di iscrizione del partecipante, la firma del modulo di iscrizione rappresenta l’accettazione e l’accordo di aver letto e compreso tutti gli articoli del regolamento del festival.

Le decisioni della giuria sono insindacabili e l’organizzatore si riserva il diritto di modificare il presente regolamento in qualsiasi momento.

CONDIZIONI DI PARTECIPAZIONE
VERRANNO INVIATE ALL’INDIRIZZO E-MAIL:  divas2009@hotmail.it

1.ricevuta/prova di versamento della quota di partecipazione di 550 euro per il concorrente 250 per l’accompagnatore.
Questa tariffa si applica ai concorrenti e agli accompagnatori che richiedono la sistemazione in albergo
La tariffa per i concorrenti della Romania che non necessitano di albergo, la somma da pagare è di 250€
2.fotocopia del documento di identità
3.la scheda iscrizione compilata
4.il modulo privacy firmato
5.due foto in alta resoluzione
6.le basi delle canzoni scelte in formato mp3, massimo 3:40 minuti, non piu tardi del 15 maggio 2023

ciò comprende:

 • gala inaugurazione festival
 • studio di registrazione mix&mastering
 • t-shirt con logo del festival
 • albergo 4 notti incluso colazione
 • tre masterclass
 • tassa d’iscrizione
 • gala di fine festival
 • transfer da e per aeroporto
 • esibizione live con il coro del festival in televisione

PREMI

TROFEO OVERALL
– contratto discografico
– vetrina showcase Casa Sanremo 2024
– produzione brano per le selezioni Festival della Canzone Italiana di Sanremo 2024
– recital nel Bucharest in Music Pop Festival 2024

TROFEO INTERPRETI -contratto discografico
TROFEO CANTAUTORI -contratto discografico

PRIMO PREMIO Interpreti
SECONDO PREMIO Interpreti
TERZO PREMIO Interpreti

PRIMO PREMIO Cantautori
SECONDO PREMIO Cantautori
TERZO PREMIO Cantautori

PREMIO SPECIALE
PREMIO PRESIDENTE DI GIURIA
PREMIO MIGLIOR VOCE INTERNAZIONALE
PREMIO MIGLIOR VOCE RUMENA
PREMIO MIGLIOR PAROLIERE

BORSE DI STUDIO IN ACCADEMIE DI CANTO ROMA , LONDRA 2023
INVITI GRATUITI AL FESTIVAL ROMA INCANTEVOLE settembre/ottobre 2023
INVITI GRATUITI AL BUCHAREST IN MUSIC POP FESTIVAL 2024

Regulation

participation details

Festival rules

“Bucharest in Music” will take place in 2 sections:
1. INTERPRETERS
2. SONG WRITERS

Age categories:

 • BABY         6 – 10 y.o.
 • JUNIOR   11 to 15 y.o.
 • TEEN        16 – 21 y.o.
 • SENIOR   22 +
 • SONGWRITERS – without age limit

REQUIREMENTS

PERFORMERS

 • Each competitor will perform two cover songs, one mandatory in the competitor’s native language and the second of their choice (in an international language, preferably in English).
 • The songs will be performed with the contestant’s live voice on instrumental negative.
 • The negative will be sent by e-mail to divas2009@hotmail.it
 • For any eventuality, it will be handed over to the organizer on a USB stick upon arrival.
 • The duration of the songs cannot exceed 3:40

SONG WRITERS

Each competitor will sing two original songs in the competition performed live with negative or with instrumental accompaniment.

JURY

Competitors’ performances will be evaluated by an international jury, made up of personalities from the international music industry, record producers, musicians. No judges will be able to represent and vote for their school or agency contestants. Withdrawal from the competition does not involve refunding the participant’s entry fee, signing the entry form represents acceptance and agreement to have read and understood all articles of the festival regulations.

The jury’s decisions are final, and the organizer reserves the right to modify these regulations at any time.

CONDITIONS OF PARTICIPATION
THEY WILL BE SENT TO THE EMAIL ADDRESS: divas2009@hotmail.it

1. receipt/proof of payment of the participation fee of 550 euros for the competitor and 250 for the accompanying person.
This rate applies to competitors and companions requiring hotel accommodation
The rate for competitors from Romania who do not need a hotel, the sum to be paid is 250€
2. photocopy of the identity document
3. the completed registration form
4. the signed privacy form
5.two high resolution photos
6. the instrumentals of the chosen songs in mp3 format, max. 3:40 min, no later than May 15, 2023

this includes:

 • festival inauguration gala
 • mix&mastering recording studio
 • festival logo t-shirt
 • 4 nights hotel including breakfast
 • three masterclasses
 • enrollment fee
 • end of festival gala
 • transfers to and from the airport
 • live performance with the festival choir on television

AWARDS

 

OVERALL TROPHY
– record contract
– showcase Casa Sanremo 2024
– song production for the selections of the Italian Song Festival of Sanremo 2024
– recital in Bucharest in Music Pop Festival 2024

INTERPRETERS TROPHY – record contract
SONGWRITER TROPHY – record contract

FIRST PRIZE Performers
SECOND PRIZE Performers
THIRD PRIZE Performers

FIRST PRIZE Songwriters
SECOND PRIZE Songwriters
THIRD PRIZE Songwriters

SPECIAL AWARD
JURY PRESIDENT AWARD
BEST INTERNATIONAL VOICE AWARD
BEST ROMANIAN VOICE AWARD
BEST LYRICIST AWARD

SCHOLARSHIPS IN SINGING ACADEMIES ROME, LONDON 2023/2024
FREE INVITATIONS TO THE ENCHANTING ROME FESTIVAL September/October 2023
FREE INVITATIONS TO BUCHAREST IN MUSIC POP FESTIVAL 2024

 BUCHAREST in MUSIC, Festival International este un pop contest care  vine să pună capitala Romaniei pe harta marilor festivalurilor internaţionale ale cântecului.

Într-o Europa în care proliferează festivalurile de acest gen, existând, fireşte, cele cu proiecţie mai mare sau mai mică, să ne fie permisă ambiţia de a ne dori să începem cu liga superioară. Totuşi, să nu facem paşi mai mari decât ne ţin picioarele, înţelegem că efortul pe care îl impune ridicarea unei astfel de iniţiative cu siguranţă justifică dorinţa noastră de a conferi proiectului o mare rigoare profesională, în care se încapă în acelaşi timp, calitatea continutului artistic cat şi latura ludică ce nu poate lipsi dintr-un eveniment destinat în mod esenţial copiilor şi tinerilor.

       Spectacolele  vor avea loc la WORLD TRADE CENTER atribuind evenimentului o dimensiune artistica, turistică şi culturala de care se vor bucura toţi.

Suportul tehnic al WAPA – Asociaţia Mondiala a Promotorilor şi Artiştilor – responsabilă de punerea în aplicare şi monitorizarea celor mai importante festivaluri internaţionale – este complementul care ne permite să prevedem, cu certitudine, că totul va merge conform planului.

Festivalul este organizat cu scopul de a promova şi a stimula creativitatea artistică, într-o atmosfera de concurenţă sănătoasă; deasemenea pentru a crea posibilitatea de a descoperi şi lansa noi valori; pentru a stimula crearea repertoriului muzical destinat copiilor şi tinerilor; pentru a promova prietenia între copii de diferite naţionalităţi şi pentru a crea posibilitatea schimbului de experienţă inclusiv în materie de tehnica si interpretare muzicală.

Prima ediţie a BUCHAREST in MUSIC International Festival se realizeaza sub auspiciile WAPA – Asociaţia Mondială a Promotorilor şi Artiştilor &

Diva’s Music Production – Organizator

Presedinte WAPA Romania – Gabriela Serban

Director Festival – Gabriela Serban.

This is an example page. It’s different from a blog post because it will stay in one place and will show up in your site navigation (in most themes). Most people start with an About page that introduces them to potential site visitors. It might say something like this:

Hi there! I’m a bike messenger by day, aspiring actor by night, and this is my website. I live in Los Angeles, have a great dog named Jack, and I like piña coladas. (And gettin’ caught in the rain.)

…or something like this:

The XYZ Doohickey Company was founded in 1971, and has been providing quality doohickeys to the public ever since. Located in Gotham City, XYZ employs over 2,000 people and does all kinds of awesome things for the Gotham community.

As a new WordPress user, you should go to your dashboard to delete this page and create new pages for your content. Have fun!

1-4.06.2023