Juriul Festivalului

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

TONY MARTIN – ITALIA – presedinte juriu
Director artistic, coregraf și showman, Dancer a absolvit Teatro dell’Opera di Roma.
Maturitatea clasică obținută la Liceul clasic „Plinio Seniore”. Diplomă la Institutul Național de Educație Fizică – Napoli.Laureato la Academia Națională de Dans – Roma. Formată cu maeștrii Operei din Roma și a Academiei Naționale de Dans, cu Giuliana Penzi și Școala lui Renato Greco, sa specializat în dans clasic, modern, jazz, folclor, personaj, muzicale. A participat la concursurile naționale de dans, organizate de RAI 3, debutând în 1984 în emisiunea de televiziune prezentată de surorile Kessler. A dansat o coregrafie creată special pentru el de Maria Teresa Dal Medico intitulată „Meditango”. A colaborat cu Tullio De Piscopo, cu Enzo Paolo Turchi și Carmen Russo pentru evenimente și turnee. A fost prima dansatoare a show-urilor Carmen Russo și Pamela Prati. A prezentat sezonul artistic ’97 la „Negombo” din Ischia. A fost director artistic, dansator și director de croazieră pentru Achille Lauro, a produs balete pentru navele MSC: Rhapsody, Melody, Symphony, Monterey. El a fost invitat la spectacolul de la Cazino din Barcelona, Nova Corica, Kranjska Gora, Ibiza și Rusia. În ianuarie 1999 a participat la turneul American Ballet in America. În 2008 a fost unul dintre protagoniștii evenimentului de vară „Girovela”. În ultimii ani a fost director artistic al teatrelor locale. Din 1984 până în 2003 a fost coregraf și Primo Dancer din 22 de spectacole, Rai și Mediaset.
El a prezentat două serii de programe pe rețeaua de 5 stele: „Cum se naște stelele”, „Odeon Variety”. Primul dansator și coregraf al programului de televiziune „Napoli Parole e Musica”. Între 2001 și 2002 a prezentat evenimente importante cu Mara Venier și Maria Grazia Cucinotta. În 2003 a lucrat în Spania, participând la programele TV spaniole T.V.E. Aprilie 2003 participă la DOMENICA IN și CASA RAI 1, iulie 2003 prezintă cu Emanuela Folliero „Festivalul Napoli” la RETE 4. Iulie 2004 prezintă și dansuri la Festivalul di Napoli cu Angela Melillo, Denny Mendez, Caterina Balivo, Elisabetta Ferracini .June 2006 participă la „Uno Mattina” pe RAI 1.
Dansator de balet si coregraf din 1989: INFERNO, HAPPY CHRISTMAS, HOLLYWOOD ACUM, DANCING DANCING, CLEOPATRA, NAPOLI, FANTAGHIRO, VESPRI SICILIANI, UN ALTE DANCE.
DANCING & MUSICIANS COREOGRAPH din 1994: COPACABANA, OKLAHOMA, CATS, FAIR LADY, STORY WEST, SCULE, RUGANTINO, GHOSTUL LUI WORLD, PRINCE DE EGIPT, ELISABETH, GIULIETTA SI ROMEO, DANCE OF VAMPIRES, MOM ME!
Din anul 1986 este directorul artistic al C.I.D „Giuliana Pensi”, din anul 1988 Directorul Societății de Balet „ASTER BALLET”, ÎN 1996 RECUNOȘTE ÎNALT RECUNOAȘTEREA PREMII „POSITANO” CA REVISITOR SHOWMAN, ORGANIZATOR TEATRU ȘI MUSIC.
PREMIUL RECUPERAT: ’94 PREMIUL DE DANS DE PREMII ROMÂNIA, ’95 MARIA TAGLIONI, ’99 RECUNOAȘTEREA CROSSULUI ROSU, ANUNȚA 2000 de la orașul Neptun A LIFE FOR ART, 2001 PREMIUL „NAPOLI este … DANCE” BEST ARTIST DIRECTOR , 2003 CASTELLI STAR PREMIUL JURNAL, 2003 RECUNOAȘTEREA ARMELOR CARABINIERI, 2004 CITY OF CASTELLAMMARE DI STABIA LA RIBALTA NAȚIONALĂ, 2004 PREMIUL ROMÂNIEI este … ART, 2006 PREMIUL INTERNAȚIONAL LITERAR 2006 „CÂȘTIGUL INTERNAȚIONAL”, 2008 PREMIUL STABIESE, PREMIUL INTERNATIONAL ROTARY 2008, AWARD 2008 KAPSA MUNDI, 2010 BRONZE la cel de-al 7-lea FESTIVAL DANS INTERNAȚIONAL BERLIN, 2010 PREMIUL SPECIAL: BEST ARTIST DIRECTOR, 2011 BRONZE LA AL DOILEA FESTIVAL DANS INTERNAȚIONAL TANZOLYMP BERLIN, 2013 GUEST LA GALA ” AT 10-A FESTIVAL DANS INTERNAȚIONAL TANZOLYMP BERLIN.
ÎN MAIUL 2013 SEMNEAZĂ CHOROGRAFELE „STRAVINSKIJ PULCINELLA PENTRU TEATRUL OPERA DE KAZAKISTAN.
SEPTEMBRIE 2013 DEBUT CU „CAROSELLO NAPOLETANO” ÎN MAROC LA FUNDAȚIA DUCCI.
ÎN MAI 2014, CU COREOGRAFIA MARIA GRAZIA GAROFOLI, DIRECTOR GIA BALETULUI FUNDAȚIEI ARENA DI VERONA, debutează cu compania BALET ASTER ÎN „AIDA IL BALLETTO”. IN SEPTEMBRIE 2014, Orasul sau ORGANIZEAZA UN TRIBUTE IN CINE A FOST NECESAR CU TOTI ARTISTESTI STABIESISTI TITLU „TONY MARTIN & FRIENDS”.
IN NOIEMBRIE 2014 PENSIUNEA LA GRAN GALA LA CASA OPERA DE VIENA. ÎN IANUARIE 2015 se găsește în GALĂ LA OPERAREA PARISULUI. ÎN FEBRUARIE 2015 PARTICIPĂ LA TANZOLYMP ÎN BERLIN.

ANDREI TUDOR – COMPOZITOR, DIRIJOR, PROFESOR DOCTOR DOCENT UNIVERSITATEA NATIONALA DE MUSICA – ROMANIA

Andrei Tudor este nascut pe 2 decembrie 1983, la București studiaza pian la varsta de 4 ani
Este membru al Consiliului Artelor CREDIDAM si membru al UCMR-ADA
De asemenea, în 2008 a devenit membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din România (U.C.M.R) – Doctorat la Departamentul de compoziție lector al UNMB (Universitatea Națională de Muzică București)

Colaborarea ca compozitor, aranjor, pianist și bandelist cu:
Angela Gheorghiu, Dulce Pontes, Brad Vee Johnson, Corul Evangheliilor B & B, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, ANDRA, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita Vlad Mirita, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Pinky, Berti Barbera, Cristina amuzant, George Miron & Acapella, Irina Sarbu.
Peste 30 de premii naționale sau internaționale în compoziție sau interpretare muzicală:

– Premiul al II-lea la Festivalul Internațional de Cântece din Cairo (Egipt) secțiunea de creare 2003 (cu „Te întreabă de ce” interpretat de Luminita Anghel)
– Premiul II, Festivalul Mamaia 2004, („Spune da, spune nu” – Nico)
– Primul Premiu, Festivalul Mamaia 2004
– Jazz Award 2003 pentru debut, alături de cântăreața de jazz Irina Sarbu
– Trophy 2004 „Festivalul Cantecului de Dragoste” („Cat de frumoasa esti” – Mihai Traistariu)
– Premiul 2004, Festivalul Cantecului de Dragoste („Cat de frumoasa esti”)
– premiul Young Composer, acordat de revista Music News, 2004 (Revista „Actualitatea Muzicala”)
– Premiul al II-lea, Festivalul Mamaia 2005 – Secțiunea de creație – („De dragul tau” – Marcel Pavel)
– Premiul I la Festivalul Mamaia 2005 – secțiunea „Hits” („Cat de frumoasa esti – Mihai Traistariu”)
– U.C.M.R. Premiul anual în Compositon, 2007, 2010, 2013
– Câștigătorul selecției naționale Eurovision 2008 („Pe-o margine de lume” -Nico și Vlad Mirita)
– VIP Magazine – Premiul – februarie 2008 („Pe-o margine de lume”)
– Cel mai bun premiu Eurovision Composer la Belgrad – Eurovision 2008 – (Premiul Marcel Bezencon)
– Premiul „Cel mai bun compozitor” – 2008, Gala Premiilor Radio România Music (ediția a 7-a, 15 martie 2009)
– Premiul „Cea mai bună cântec pop din 2008” Gala Radio Music Awards
– Premiul I la Festivalul Mamaia 2009 (Tu nu vezi cerul – Pasha Parfeni)
– Premiul „Matei Brancoveanu”, secțiunea pop-jazz, 2015

Discografie
Cântecele sau aranjamentele apar pe peste 20 de albume și compilații lansate

– Angela Gheorghiu – „Îngerul păzitor”,

– Mihai Traistariu- „Altceva” (Record de aur)

– Andra – „Vis de iarna”,

– Marcel Pavel – „De Dragul Tau,

– Marcel Pavel – „Nu te mai am”

– Marcel Pavel – „Foarte clasic”

– Monica Anghel – XXI

și multe alte compilații

RUMIANA NACHEVA  –  JURNALIST & PR – BULGARIA

Directorul, creatorul si producatorul Concursului Internasional de Muzica Pop pentru Tinerele Talente „Silver Yantra”.
Creator si director al Pop Studio „Rumina”.
Producator, autor si prezentator al programului „Merry Zodiac” pentru copii.
Scriitor, autor si prezentator de programe muzicale, artistice si sportive.
Jurnalist cu experiensa îndelungata în domeniul mijloacelor electronice si tiparite.
Iubeste muzica, arta si sportul. Ex-baschetbalist, capitan al echipei „Etar” – Veliko Tarnovo, participant la diviziile A si B din Bulgaria.
Membru juriu internasional în:
– ITALIA – „EuroKids”, „EuroTalent” si „Euro Pop Music Vision – ITALIA”,
– MALTA – „Festivalul Euro Stars”,
– FINLANDIA – Turku „Bravo, Turku!”,
– RUSIA – Sankt Petersburg „Drumul catre stele”,
– MOLDOVA – Chisinau – „Doua inimi gemene” si Cahul „Faces of Friends”,
– MACEDONIA – Bitola „Tra La La” si Skopje „Ylberi”,
– ROMANIA – Braila – „George Grigoriu”, Constanta – „Liga Campionilor”, Yasi – „Muzica pentru copii”,
– Galati – Ceata lui Pitigoi, Giurgiu – Stele Dunari, „,” Martisor „si” Flori de Geata „,
– Vaslui -” Constelasia Necunoscuta „, Ploiesti -” Festivalul de muzica din noiembrie „, Bacau -” Neghinita „;

LITUANIA – Kaunas, „talentul Kaunas”,
SLOVENIA – Bled, „Microfonul de Aur”,
BULGARIA – „Luminile nordice”, „Sa fie vara” si altele.

RODICA ROSIORU – VOCAL COACH – MOLDOVA
Rodica Rosioru (n. 06.10.1974 in loc. Durlesti, mun. Chisinàu ) este fondator si profesor de canto, al “Studioului artistic Rodica Rosioru”, din R. Moldova.
La vârsta de 4 ani se ìnscrie la Studioul Coral “Lia-Ciocârlia”, ìn paralel fiind coprezentatoare a emisiunii “Curcubeul fermecat” la Televiziunea Nationalà.
Ìn aceastà perioadà, ìnregistreazà si primele piese din coloana sonorà a filmului muzical pentru copii “Coarda coloratà”, muzica si textul fiind semnate de Grigore Vieru.
A absolvit Liceul Republican de Muzicà “C.Porumbescu”, din Chisinàu, sectia vioarà. Pe parcursul anilor de studii a participat la numeroase concursuri de specialitate, toate ìncoronate cu mult suces.
Si-a fàcut studiile la Universitatea Nationalà de muzicà din Bucuresti. Este doctor ìn muzicà.
Rodica Rosioru este protagonista filmului muzical pentru copii “Cântecul viorii”, a càrui muzicà a fost semnatà de Ion Aldea-Teodorovici, iar textele de Grigore Vieru si Anatol Ciocanu.
A colaborat cu compozitorii Eugen Doga si Anatol Chiriac.
A fost Presedintele juriului, celui mai popular proiect TV pentru copii din R. Moldova, “Ring Star”.
Activitatea prodigioasà in domeniul muzical este in continuà crestere, astfel Rodica Rosioru este onoratà cu invitatìi de a fi membru a juriilor internationale la festivaluri prestigioase, din România, Rusia, Ucraina, Slovenia,Bulgaria si altele.
Debuteazà ìn activitatea didacticà ìn anul 1999. Iar in 2013, ìnfiinteazà „Studioul Artistic, Rodica Rosioru”. Elevii acestui studio, fiind ìncadrati ìn diferite proiecte muzicale, participând si câstigând la diferite concursuri cu renume, Grand-priex-uri si alte premii importante, ìn ?àri precum, România, Ucraina, Rusia, Italia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si reprezentând la cel mai ìnalt nivel R. Moldova, ìn finalele grandioaselor concursuri „New Wave Junior” si „Slavianski Bazar”.

ROCCO PALAZZO – ITALIA
Director artistic și muzical „Un microfon pentru Sanremo”.
Director artistic și muzical „Microfon de Aur” Formiae International Sing
Președinte Vocal antrenor Academia de cântare și muzică Roxyl Music Arts & Show.
Manager Divas Music Production
Formia – București
Agenția de evenimente

Născut în Formia, a absolvit în anul 1987 la Conservatorul „Licino Refice” din Frosinone, în:
Clarinet, sub îndrumarea lui Maestro Vincenzo Buonomo; Absolvit cu onoruri.
Saxofon; Absolvit cu onoruri.
Pianul complementar, sub îndrumarea Maestrului Maria Teresa Conte, a absolvit cu onoare.
Diplomă postuniversitară la Academia de Muzică „Amadeus Mozart” din Geneva (Elveția), sub îndrumarea Maestro Richard Stolzman și primul clarinet al Maestrului de la Viena Karl Leister; absolvit cu onoruri (10/10)
Studii post-universitare în cântând POP, R & B, Jazz, Rock.
Director artistic al Sfântului Scaun VATICANA
CONCERTUL ARTISTELOR URMĂTORI, la Sărbătoarea Sfinției Sale Papa Benedict al XVI-lea.

ACTOR CABARETTIST COMIC
A absolvit în anul 1994, în urma unui curs direct de trei ani al profesorului „Fioretta Maggi”, a acționat cu Compania „Noveav Rideav” din Napoli în:
„Misery and nobility” de către E. Scarpetta, în 1991;
. „Na skein pătate” în 1994
„Biletele Lorzilor” din Rescigno, în 1994
„Cel de-al șaptelea sa odihnit” de Sammy Fayard
Termen limită 4 plătibil 5 de G.Di Maio
„Madama Sangenella” de E. Scarpetta (de asemenea regizat) 1998,2001.
Care este scopul acestor bani „al lui A.Cuncio 1997
„Nepoții primarului” de E. Scarpetta 1995, 1999.
Din 1996, el face cuplu cu Antonio Fiorillo în arta „Rocco și gemeni” cu cabaretul reprezentat în toate teatrele din Italia

ACTIVITATE TELEVIZIUNE
Figurativ pentru „Domenica in”, ediția 1992 -93
Finalist în ediția din 1997 „Știi ultimul” Canalul 5
„Un loc în soare” pe Rai 3 iunie 98
„Cheat” cu Teo Teocoli Rai 1
„Șapte după unu” cu Gigi Sabani, spot și difuzat
„Dumnezeu ne-a creat gratuit” de A.Antonacci Canale 5
„Hi Darwin” cu Paolo Bonolis Canale5 prima ediție
„Cum să călătorești în spatele Vezuviului” Rai 3 în anul 2000
„Fericit printre femei”, Canalul 5 în 2000
„Duminică în” 2007 Cabaret
„Director artistic și Festivalul de prezentatori de voci noi 50 și în jurul valorii de” episoade SKY 10
„Celebrity” 2008 SKY
„Cage of Matti” Bagaglino Teatrul Margherita Canale 5 (5 episoade) 2008
„La Botola” Rai 1 2008
ACTIVITATEA CINEMATOGRAFICĂ
„Windsurfing, vântul în mâini” de Claudio Risi (actor)
„Judecătorul” cu Anthony Delon 1987
„Toamna” din Maia, iulie 1998
„Ca un zmeu” cu Fabio Testi

NICOLA CONVERTINO – ITALIA

Experiența artistică a formei fine a bambusului seguendo la madre Modella dell’Accademia delle Belle Arti di Roma este un pionier al artei internaționale, care a fost concepută în domeniul artei la fel de importantă ca și trecutul, este la scourtura di questo quarto di secolo; parliamo di Emilio Greco, Renato Guttuso, Purificato, Remo Brindisi, Trubbiani, Montanarini, Ivo Pannaggi etc. și așa mai departe. Tutti personaggi che erano a contto contatto con la poliedrica madre e amica, con matura pian pian la passione per le arti, dans, pictograme, piese de teatru, pictograme, piese de teatru, piese de teatru, piese de teatru, piese de teatru, piese Nicola contemporanemente coltivava una passione grozave per musica che 1973 prende forma e cocina nelo studio della batteria per percussioni, prende lezioni private e insieme alle scuole superiori frecenta anche il Conservatorio. Continuând în frenezia de a combina pasiunea și muzica este o anche quella per l’arte, iniziano le turneè con artitisti diver tournista, turneu în porumbelul de studio suona la batteria e le percussioni in moltissimi dischi . Organizarea de concerte, spetacole, evente de arte plastice ale riviera de la riviera, dans admiración de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes de los ancientes, de los que das Nicola și mette in proprio fondo l ‘ Agenția Insoniei cu organizația de turism; Aniversarea neglijată a apariției lui James Brown, a lui Lisa Stansfield, a lui Matt Bianco, a lui Gloria Gaynor, a lui Grace Jones, a lui Barry White, a lui Santa Esmeralda, a lui Ray Charles, a lui B.B. King, e moltissimi altri. În perioada anterioară de colaborare cu „Clan” din Claudio Cecchetto și colaborarea cu grupul de produse „Via Verdi” la lunga turneu italiana

Acesta a fost un turneu periodic al concertelor din Italia și a fost singura sursă de inspirație pentru Europa în inspirația Insonne a Francesco Sanavio și Spingono în Europa, Insonnia și turul organizatoric al turneului și introducerea anche nelle produzioni televisive e nell „arco dei trentanni di attività company oltre 30 produziioni televisive con le 3 reti RAI ed oltre un centinaio per delle reti private. Nell’attività frenetica Nicola Convertino este o giornălă muzicală: „Raportul l Insonnie”. meta și espresso-urile franceze de peste mări ale „Ciao 2001”, care au fost testate, la vremea instanței italiene în mod devastator, și în colaborare cu colegii lor. Nello stesso anno unitamente all’Insonnia Raport Nicola Convertino a creat „Insonnia Dance Festival”, inspirat de Clay Montana, manifestazione dedicată tuturor „Dance” muzicale, prima în assoluto în Italia ed ancora adesso non imitata. La manifestare, un program televizat în 13 locații este un ante punto di riferimento pe tutte discografiche indipendenti în Italia e all’estero. Nel 2000 l’Insonnia și în maniera violentă pe care o poartă dell’estero, organizarea „Sanremo al Cremlino”, manifestația che porterà Nicola Convertino, are o divinare a punto di riferimento per gli organizers all’estero. L’evento del Cremlino a fost primul de acest gen în primul an de Russo timp de 2 ani și ritmurile lui Serrati, cei 300 de artiști ai cărora au fost desemnați în parodia della manifestazione italiană, în „Quelli che il Calcio „ha dedicat la 4 ore de televiziune, portando și mezzo techno en lio Enzo Iachetti. „Striscia la notissa”, cu Ballantini invitând o varietate de registratori și alți specialiști italieni să participe la campanie. Gli musicali erano 35 de artiști din Italia sunt acreditați de Lucio Dalla, Antonello Venditti, Enrico Ruggeri, Masini, Baccini, Matia Bazar, Siria, Amedeo Minghi, Toto Cutugno, Pupo, Riccardo Fogli, Blessing, Tony Esposito, Modugno, Albano. altri. „Sanremo in Romania” se datoreaza editiilor „Sanremo Music Awards” din Uzbekistan, nella sua capitale Tashkent. Contestarea manifestației precede Sanremo al Cremlino Nicolae a noilor țări asiatice, comprimarea în Rusia a unuia dintre discursurile productive: L’artista „Binecuvântarea” de 1 an în clasificarea din Asia centrală, pe 6 mese, con lei seguiranno tournèe e promozioni televisive. Întrebările anterioare Nicola Convertino colaborează intens cu discografia Roberto Danè il Gota della din Italia, cu Insonnia company l’Advertising de către artiștii italieni de punta quali Antonello Venditti, Francesco De Gregori și Paolo Belli. Per Venditti l’Insonnia și promovarea și promovarea celor 3 albume și a concertelor „Circo Massimo” Felicitări celor de la Roma, Per De Gregori și tratatul „Fuoco Amico” albumul pentru consola Sony nu contează. Nell’anno succesivo alla promozione di de Gregori inisia la colaborazione de la casa de discuri „Universal” este compania unui contracte editorială în eticheta „Insonnia Records” an dell’inizio della colaborazione con Osvaldo Pugliese, puteți vezi piesa „Holiday On Ice”. Nicola încheie contratul editorial de trei console la Universal, care face parte din colaborarea cu colaborarea spittacoli sul ghiaccio. Nicola a creat formula vincente dell’abbinamento de patrule artistice cu concerte live și „artiști” vii și a făcut „Courmayer On Ice” pe RAI 1 e l’ultimo, semper per RAI 1 „Ice Gala World” de Massimo Giletti, Cesare Lanza , și Gigli alla regia, care au fost la RAI pentru prima dată. „Premio Anna Convertino”, dedicată tuturor madrelor, cu propriul format TV original, dove l’artista-pittore a creat o opera d ‘arte sulle note „Live” de un cântăreț-compozitor. Ea a format mandatul în da da RAI 2 e Sky. Agenția Insonnia, creată de Nicola Convertino, a creat premiile „Sanremo Music Awards”, care a avut loc în Messico, S.Paolo di Brasile, Mosca e Bruxelles, Tenerife, Tunisia și Uzbekistan. și așa mai departe Nel Novembre 2004 Nicola Convertino are un contrat cont la „Tonino Lamborghini Calzature” pentru managementul publicului larg. În plus față de programul RAI, „Big Gala World”, în care RAI 1, înregistrată la Marele Teatru Grec din Taormina cu marii campioni ai pattinaggio artistio sul ghiaccio alcuni, a avut loc în Marea Muzică Italiană (Amedeo Minghi, Matia Bazar, Spagna, Stadio, Mario Venuti), cu conducerea lui Massimo Giletti. Altro Programma di grande spessore culturale este un anche di grande en médiatico è stato „Siamo tutti latini” realizat în colaborare cu Giorgio Verdelli, un program în și pe RAI 2 cu altissimi indici d’ascolto. Programul „Vita da Rally” a fost implementat în două curse, dintre care unul face parte din program

3-7 Mai 2018