Juriul Festivalului

detalii despre persoanele care alcatuiesc Juriul

Gabriel Cotabiță

Gabriel Cotabiță este un cântăreț rock român. În 2002 s-a alăturat unui grup de muzicieni rock și împreună formează trupa VH2, a cărei cântăreț este Gabriel. A fost, de asemenea, invitat al unui Festival Callatis și, de asemenea, o parte importantă a scenei rock tradiționale românești

GABRIELA SERBAN

Descoperitor de talente și proprietar al casei de discuri Divas Music Production împreună cu partenerul său de muncă și de viață, maestrul Danilo Riccardi, se laudă cu prezența la cea de-a 70-a ediție a Festivalului Cantecului Italian, reprezentând artistul său pe locul al treilea în noile propuneri.
În plus, în 2021 reprezintă un artist italian câștigător al concursului internațional XFactor România și un altul dintre artiștii săi care concurează pentru a reprezenta România la Eurovision Torino 2022. Labelul său public, distribuie și promovează artiști emergenti, dar și consacrați, organizează concerte și festivaluri la țări străine printre care Bucharest in Music, Festivalul Internațional de Cant Pop, concurs care recompensează și lansează artiști de nivel înalt. „

Pianist, compozitor, aranjator si dirijor născut la Torino și rezident la Roma, a absolvit pianul și compoziția la Universitatea „A. Casella ”din Aquila.Assolvent în compoziții de pian și jazz la Berklee School din Boston și a studiat în privat cu profesori de jazz distinși: E. Pieranunzi, Lyle Mays, Jerry Bergonzi, F. D’Andrea, A. Beneventano, David Kikosky et al. A colaborat în studioul de înregistrare cu nume importante în scena muzicală (Renato Zero, Massimo Ranieri, Milva, Iva Zanicchi, Enzo Jannacci etc.) Activ în turneu în Italia și în străinătate cu Renato Zero, Milva, Alice, Enzo Jannacci, Grazia Di Michele, pe lângă colaborarea în diferite grupuri de Jazz și Funk-Fusion, în special la Milano și Roma. În calitate de compozitor, împreună cu Renato Zero, a scris muzică pentru treisprezece piese ale aceluiași artist, printre care „Nei giardini che nessuno sa” (înregistrat și de Laura Pausini), „Dimmi chi dorme accanto a me”, „Felici e perdenti” , „La grande assente”, prezentat în cinci albume, colaborează cu Maestro Natale Massara și Pino Donaggio ca coloane sonore pentru cinema și televiziune, cu numeroase orchestre în diferite emisiuni Rai, Mediaset cu maeștrii R. Serio, P. Vessicchio, V. Tempera, D. Morselli, P. Pirazzoli, D. Vaona și cu Orchestra Festivalului Sanremo.

JOHANNA PEZONE – antrenor vocal ACADEMY HEART IN MUSIC – afiliat DIVAS MUSIC ACCADEMY de la DIVAS MUSIC PRODUCTION

Diplomă în canto (2003) cu nota 100/100 la Școala de muzică David din Torino. Certificat de participare (1999/2003) al Școlii David din Torino Certificat de participare (2004-2009) al Academiei de Cant, Muzică și Divertisment CMS din Torino Certificate de participare la numeroase cursuri și stagii urmate la Academia de Cant, Muzică și Divertisment CMS din Torino Calificare pentru a preda canto (2009) Master în America la colegiul Collectica din New York cu antrenorul vocal Susan Didrichsen, profesor de Alicia Keys Istorie: și-a început studiile la Conservatorul Santa Cecilia ca cântăreață de operă și apoi, mulțumiri la întâlnirea profesoarei sale Marcella Amoruso, trece la studiul cântului Evanghelie prin intrarea la școala David din 1999 până în 2003 și apoi continuând din 2004 până în 2009 la Academia CMS de Cânt, Muzică și Divertisment din Torino. În acești ani Giovanna a urmat numeroase cursuri și stagii până la obținerea Diplomei de Cant și apoi obținerea calificării de a preda canto. În perioada 1999-2007, Giovanna a făcut parte, în calitate de solist și corist, a Corului David Gospel, cântând în teatrele și piețele celor mai importante orașe italiene precum Napoli (Teatrul Cilea, Baza Nato din Lago Patria, Piazza plebiscito). , Roma (Biserica Evanghelică Internațională), Milano, Torino (Teatrul Vadocco cu Neja), Veneția (Piazza San Marco), Catanzaro (Teatrul și auditoriu Politeama) împreună cu numeroase spectacole în străinătate în patria cântării spirituale gospel (Statele Unite și Canada unde a putut să cânte cu cântăreți de calibrul lui Cece Winans și Kirk Franklin). În 1999 la Palatenda di Fiuggi pentru evenimentul Hosanna Music participă la înregistrarea live a videoclipului și a CD-ului „Oferim laude” cu o piesă în italiană pentru a deschide mileniul trei într-o producție din SUA și în același an primul CD intitulat „O singură voce”.

CLARISSA VICHI
(cântăreț / compozitor / interpret / antrenor vocal)

Pasionată de muzică încă din copilărie, vocea Clarissei cântă soul / funk / blues / gospel natural și într-un mod personal, încrucișând pop, muzical, rock și new jazz. Are o experiență considerabilă live și, de asemenea, în muzicale: Diploma de specialitate în „Musical” în școala LIM, LaureaMusicale la CET (CENTRO TUSCOLANO EUROPEO regia Mogol) ca interpret și autor, Profesor format inclus în registrul VOICEtoTEACH® (nivel 1 & didactic). studiu).
(Mezzo soprană, gama vocală C2-A5)
Apare la TV ca vocalist și colaborează cu muzicieni precum Popi / Maurizio Fabrizio pentru producții de discuri. Obține recunoaștere ca compozitoare-compozitoare (Premiul Giovagnini, Premiul D’Aponte, Bim Music Nework, New York Italian Song Festival, Bucharest in Music) în Italia și în străinătate. Experiența ei în domeniu este completă de ani de zile, lucrează pe nave de croazieră în calitate de Female Performer, iar din 2015 până în 2017 este Back vocals în show-ul „Sergio Cortes” (Mj Impersonator).
Din 2016 este vocalistă a Orchestrei Simfonice Rossini, din 2019 cu Orchestra Filarmonicii din Moscova și cu Orchestra Simfonică din Sanremo. În paralel cu activitatea sa de cântăreț predă canto și este antrenor vocal (școli și concursuri naționale de canto inclusiv Tour Music Fest).
Participă cu trio-ul ei vocal feminin „THREAL” la ediția 2021 a Xfactor România (bootcamp / vizită acasă).
AN 2022: nou record cu lansarea noului său EP „There is ONLY ONE TODAY” și a proiectului său live POP/SIMFONIC „FREEDOM” dedicat lui Prince și G.Michael regizat și aranjat de M. Pasquale Corrado

LUCA SALA

Director artistic multifațetat și pasionat cu 20 de ani de experiență la casele de discuri, unde a fost implicat în proiectarea și implementarea spectacolelor și activităților colaterale. Abilități consolidate de administrare și management de personal, rețea profesională semnificativă și capacitatea de a interacționa cu organisme publice și private, organisme politice și personalități din lumea artei și divertismentului. Deschis la noi colaborări. Profesionist cu mulți ani de experiență în industria înregistrărilor, pregătire solidă în domeniul muzical și aptitudine puternică pentru învățare continuă. Capabil atât să colaboreze profitabil cu echipa, cât și să opereze independent atunci când este necesar, se remarcă prin excelentele sale abilități organizatorice. Muzician cu experiență, capabil să facă selecții muzicale adecvate, să respecte cu sârguință programul de practică și să pregătească echipamentul pentru spectacole. Se poate adapta cu ușurință la diferite stiluri și piese muzicale.

Autor, 03/2021 – 08/2021 SongMakers, Școala de compoziție din Milano, Profesor Președinte, 01/2020 – 08/2021 DALTRO CANTO RECORDS SRL, Cologno Monzese, Milano Președinte al casei de discuri cu sediul la Kiev, Ucraina Director artistic Scouting Artiști Autor emergent Compozitor Aranjament Sunet Cântăreț de operă, 12/2017 – 08/2021 The Italian Tenors, Torino Cântăreț cu trioul de tenori „The Italian Tenors” aflat în prezent într-un turneu mondial Australia, Germania, Elveția, Finlanda, Austria, Coreea de Sud, Estonia. Autor, 01/2000 – 08/2021 Siae, Milano Autor și compozitor înregistrat la SIAE cu peste 1000 de piese depuse regulat și 200 de hituri în Italia și în lume. Câștigător al Festivalului de la Sanremo 2012 cu piesa „Non è l’ferno” interpretată de Emma Marrone. Certificare FIMI pentru 3 discuri de aur și 1 multiplatină. Autor la Eros Ramazzotti, Mogol, Emma Marrone, Tiromancino, Sal Da Vinci, Clementino, Dodi Battaglia, Ivana Spagna. Autor pentru DISNEY CHANNEL, NETFLIX, IO CANTO, Premiul MIA MARTINI, ZONA SANREMO, CANTAGIRO, Premiul LUNEZIA, Xfactor ROMANIA, Câștigătorul este. Autor, 02/2016 – 01/2019 VIAMEDA SRL, MILAN Autor Compozitor cu contract editorial la casa de discuri a EROS RAMAZZOTTI Director Artistic, 02/2014 – 01/2016 LA MIA SONG SRL, MILAN Director Artistic Scuoting Artiști Emergenți Autor Compozitor Aranjament Sunet Director Artistic, 01/2013 – 01/2014 UP MUSIC, MILAN Director Artistic Cercetare Artiști Emergenți Autor Compozitor Sound Arranger.

Licență, Master în muzică, 07/1998 Liceo Musicale al Conservatorului G. Verdi – Milano Master în muzică cu o diplomă în Flaut transversal, armonie, compoziție, istoria muzicii, canto coral, pian.

EMANUELA BONGIORNI – ITALIA

Cântăreață, antrenor vocal, manager de evenimente, producător de muzică și discuri. Proprietar al casei de discuri Ebim Records și al agenției de divertisment Onda Sonora Eventi. În 2013 a fost cântăreața și corista Fiordaliso. Aproximativ 150 de evenimente și concerte pe an. De-a lungul anilor a colaborat pentru diverse proiecte muzicale și cu artiști de pe scena italiană.

CHIARA DE CARLO – ITALIA

A început să studieze dicția în 1990 cu Gianni Gaude (http://it.wikipedia.org/wiki/Gianni_Gaude) alături de care a început abordarea fundamentală a tehnicii vocale. Și-a perfecționat tehnica timp de patru ani cu trei profesori diferiți care dau lecții private. Cântă ca a doua voce într-o orchestră lină din 1991 până în 1993. Cântă ca solist în grupul de blues „Pizzi & Blues” unde stă timp de trei ani, alternând seri la pian bar, consolidându-și prezența pe scenă și sporind experiența și repertoriul. . Este angajată de artiști minori ca corist pentru producția de CD-uri muzicale. În 2007 a fost angajată la prima ediție a X Factor ca asistent vocal coach.
Predă tehnică vocală și interpretare (cânt modern) din 1999 până astăzi elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 70 de ani și organizează evenimente medii-mari de natură muzicală. Din 2011 până în 214 profesor de canto și muzică pentru copii la școlile și grădinițele din Giaveno – Saluzzo – Moretta – Polonghera. Corist în crearea de cântece ale unor artiști necunoscuți. Specializată așadar în predarea copiilor cu metoda Ritmia. Astăzi cântă ca corist într-un tribut adus lui Vasco Rossi, iar ca solist în grupul de fusion latină „No More Noise” unde improviză și aranjează piese cunoscute și în tributul de 10 CP lui Lucio Battisti. Profesorul Pregătitor de canto, profesor de tehnică vocală, interpretare, citire și analiză de texte. Asistent de studio pentru înregistrări și realizarea proiectelor muzicale.
Din iulie 2014 până în septembrie 2016 găzduiește o emisiune săptămânală de două ore la radioul web Crossover. Spectacolul tratează argumente de diferite feluri: de la ciudățeniile rock-ului până la știrile amuzante ale lumii pentru a se încheia cu o panoramă muzicală între melodii de neratat și altele, din păcate, evitabile. Pentru a-l asculta, trebuie doar să descărcați aplicația „Spreaker” (aici dacă aveți iOS, aici dacă aveți Android) și faceți clic pe linkul episodului care vă interesează. În prezent, co-găzduiește un spectacol de seară, bisăptămânal, „Dar în seara asta?” la ToRadio, Radio FM și pe două canale digitale terestre. Scrie pentru o revistă web „il Torinese” unde curatoriază rubrica „Povești muzicale” dedicată în întregime muzicii.

Beatrice Lianda

Beatrice Lianda Dinu este un profesionist cu o experiență de 30 de ani în fashion,un creator de modă ,scenograf și jurnalist. Cunoscută atât în România cât și în Italia, Beatrice spune povesti alături de copii, juniori și artiști, completând activitatea sa, fiind în slujba copiilor dar și orfanilor. Pentru că deviza ei este să creeze povești frumoase, Beatrice menține un standard ridicat în materie de design vestimentar, fiind totodată un fashion designer inovator prin creațiile sale avangardiste dedicate teatrului și showbizz-ului. Beatrice Lianda Dinu este jurnalist, prezintă și realizează o emisiune de divertisment, Fashion și lifestyle care dorește să fie o fereastra de promovare pentru arta, cultura, copii și tineri talentați, frumusețe și moda dar și artiști consacrați. Mai mult decât atât este o emisiune care se dorește a fi o susținere pentru artiștii artizani. Scrie în mai multe reviste și ziare, este vicepreședinte The Council of Fashion, director artistic pentru mai multe concursuri naționale și internaționale, Vetrina dei talenti , Bellezza in cita, Top Child Performance.

Stefan J. Doyle

Stefan J. Doyle este Starul X-Factor irlandez/român.Stefan este un muzician profesionist de peste 18 ani, care a lucrat cu mulți artiști cunoscuți și a făcut turnee în multe țări din Europa cu muzica sa. DAR, mai recent, Stefan Rose a primit o mare recunoaștere a publicului anul trecut, când și-a luat locul pe o scenă X-Factor și a uimit lumea cu Audiția lui Elton Johns „Tiny Dancer” fiind primul din întreg sezonul Xfactor care a primit patru da. și ovație în picioare. Ștefan a ajuns în poziția de semifinalist. Acum Stefan tocmai si-a lansat single-ul „Superman”, care se dovedeste deja un mare succes

Loredana D’Anghera

Loredana D’Anghera născută în La Spezia a absolvit canto operă.
A obținut titlul de Vocolog Artistic la Universitatea din Bologna și a susținut prelegeri pentru aceeași universitate (Polo di Ravenna) cu Seminarii despre Cântecul Autorului
A predat canto jazz la Conservatorul „Benedetto Marcello” din Veneția și canto pop/rock la Conservatorul „G.F.Ghedini” din Cuneo.
Are la credit o activitate intensă în toată Italia și, îmbrățișând complet gândirea gasliniană (compozitor, dirijor și pianist italian) a Total Music, se mândrește cu colaborări, spectacole și duete cu artiști de prestigiu, de la Jazz, la Pop, de la clasic la proză.
Apoi a colaborat și a împărtășit experiențe cu un univers eterogen de artiști printre care actorii Ugo Pagliai și Paola Gassman, Lia Tanzi și Giuseppe Pambieri, pentru jazz Stefano Di Battista, „Gerardo Di Lella Big Band”, „Marco Tamburini Quintet”, Marcello Tonolo, Gianluca Petrella, Stefano Paolini, Paolo Ghetti. Riccardo Zegna, Daniele Gorgone, „Merulo Big Band”, Gerardo di Lella Big Band, Mauro Grossi Vittorio Alinari, Luigi Pieri, Milko Ambrogini, Filippo Todaro, Marco Bartalini., Seby Burgio, „Jazz Art Orchestra”, „Jhonny O’Neal Trio”, Dado Moroni, Aldo Zunino, Andrea Pozza, iar pentru pop Alberto Fortis, New Trolls, Mauro Ermanno Giovanardi (ex La Crus), Bungaro, Mario Lavezzi, Red Canzian (Pooh) Gaetano Curreri (Stadion) Grazia Di Michele, Andrea Mingardi și mulți alții.
Massimiliano Damerini pentru clasic.
Din 2001 este Director Artistic al „Premiului Lunezia Nuove Proposte” (autentică pepinieră națională a noilor talente ale cântecului de artă), s-a ocupat de contacte cu structuri din sectorul înregistrărilor precum Rai Trade, Warner Music, Rai Radio1, Carosello Records, Target Music , Insula Artiștilor.
A fost critic muzical la Festivalul de la Sanremo 2013 pentru Rai News 24.
Cu ocazia Festivalului de la Sanremo, din 2017 până astăzi, presa italiană și portalurile muzicale au anunțat artista pe care a ales-o dintre cei care concurează în secțiunea de noi propuneri, această notificare fiind publicată pe site-ul Festivalului de la Sanremo.
A lansat mai multe CD-uri în numele său și este, de asemenea, participant la unele compilații.
Printre CD-urile cu melodii inedite găsim „Fiori di loto”, un album de profil incontestabil scris de autori stimați ai scenei muzicale italiene precum Mario Lavezzi și Alberto Fortis (cu care face duet), Max Manfredi, Bungaro și mulți alții.
În plus, single-ul „Cuvinte fără muzică” scris de Gaetano Curreri (liderul Stadionului) a evoluat în duet live cu însuși Curreri în cadrul celei de-a XX-a ediții a Premiului Lunezia.
De asemenea, activă este prezența în diverse emisiuni de radio și televiziune, inclusiv Rai Radio Uno, Rai Radio Due, și pentru TV Rai Cultura (Rai Scuola, Rai Uno, Rai Tre) și Rai 5.
Tg 2 Storie (RAI) îi dedică un special în cadrul „STORIE” condus de jurnalista Maria Concetta Mattei dedicat vieții sale artistice și profesionale.
În septembrie 2019 este pe Rai 3 în formatul Boez – Andiamo via ca interpret vocal al piesei Reverse love este un program de televiziune italian docu-reality difuzat de Rai.
Cele mai recente proiecte artistice ale concepției sale sunt „Mașina timpului” cu pianistul Massimiliano Damerini, unde compară vocea lirică și cea naturală prin numeroase stiluri muzicale și vocale, și „Double Face” un cd cu piese inedite (din care ea este autorul textelor) înregistrată cu pianistul Massimiliano Damerini și pianistul de jazz Andrea Pozza. Cu această ocazie, Giorgio Gaslini a dorit să participe la proiect scriind o piesă inedită, o compoziție realizată cu câteva luni înainte de moartea neașteptată.
În 2018 a fost invitată la New York în calitate de jurat expert pentru a evalua pop-urile emergente la „Master Theatre din Brooklyn”, ea va fi în juriu împreună cu Arisa în același an, Jazz Music Magazine o menționează pentru unul dintre ei live. inclusă în programul Festivalului Internațional de Jazz de la La Spezia pentru aniversarea a 50 de ani de la naștere.
În 2021, revistele I’m Italian și Stars Illustrated îi dedică coperta și câteva pagini de interviuri despre cariera ei și proiectele artistice.
Susține cursuri de master despre arta cântecului, de la scriere la interpretare, cu cântărețul și autorul de versuri Niccolò Agliardi, câștigător al Globului de Aur 2021 și nominalizat la Oscar.
În februarie 2019, este singura interpretă femeie invitată la Săptămâna Chinei de Anul Nou Chinezesc, reprezentând Italia la Teatrul Dal Verme din MILAN.
În noiembrie 2019 a primit Premiul Național „Virgo Fidelis” în Puglia pentru angajamentul său ca profesor și cântăreț profesionist sponsorizat de Ministerul de Interne.
Tot în noiembrie, Premiul pentru întreaga viață „Il Canto di Dafne” i-a fost acordat în orașul Aulla (doamna).
În 2019 a fost interpretul omagiului muzical adus lui Manuel De Sica în cadrul Festivalului de muzică pentru imaginea „Mercurio D’Argento” desfășurat la Massa împreună cu violonistul Alessandro Quarta. Tot în 2019 este invitat al concertului pianistului internațional Jhonny O’Neal al său „The Legendary Trio” va fi acompaniat în interpretarea sa, precum și de O’Neal însuși de doi muzicieni de o profunzime excepțională Mark Lewandowski la contrabas. și Itay Morchi la tobe.
În decembrie 2019 a fost lansat manualul său „Il Salvavoce” publicat de muzicienii și producătorii M&P, odată cu introducerea criticului muzical Dario Salvatori

Stefano De Martino Patronul evenimentului

Stefano De Martino este autor de evenimente pentru muzică și cinema, a scris și cartea Gaudenti d’italia, publicată de Luna Editore, care adună diverse jocuri de societate pe care le-a creat.
Iubitor de muzică și savant pasionat al „valorii emoționale” a cântecelor italiene (inventat ca tribut muzical-literar), își găsește recunoaștere națională cu Premiul Lunezia (și formula lui a spectacolului) care îi conferă, pentru prima dată în Italia. și poate în lume , un tribut atent adus valorii muzical-literare a cântecelor. Prima ediție a Festivalului Lunezia este înregistrată în 1996, se desfășoară la Aulla timp de 15 ani și apoi se mută la Marina di Carrara.
Peste 200 de nume mari din muzica pop italiană și-au găsit merite și au evoluat pe scena Premiului Lunezia.
Din 2006 este și autorul Festivalului de Film Agave di Cristallo – Premiul pentru cele mai bune dialoguri – Filme. Agave de cristal este o recenzie singulară pentru tema de premiere. Printre realizatorii premiați în diferitele ediții: Ettore Scola, Pupi Avati, Mario Monicelli, Dino Risi, Lina Wertmuller, Nanni Moretti, Francesco Bruni, Carlo Delle Piane și mulți alții.
Printre „creaturile” sale și alte evenimente care ar putea fi oferite în Italia și în străinătate, precum Stele d’Argento, un Festival dedicat muzicii din filme antologice și noii generații de compoziție de coloane sonore. Originalul BBA, un festival care recompensează arta publicitară a afișelor de perete pentru teme. CityAward este varianta internațională a Premiului Lunezia, menită să răsplătească calitatea muzical-literară a cântecelor străine și a autorilor acestora. În 2005, Stele d’Argento a avut loc la Villafranca în Lunigiana (MS).
Și din nou popularul Astrotour, eveniment care îmbină cele 12 zodii diferite în 12 orașe, atât de mult încât să creeze un tur care sărbătorește și tematizează, pas cu pas, toate zodiile, cu dezbateri, dar și premii. și surprize pentru membrii semnului de serviciu.
De Martino, în legătură cu Premiul Lunezia, a creat și termenul „Repican”, cuvânt compus din inițialele „recita”, „pian” și „canto”. Este acum o tradiție, în serile Luneziei, ca unele cântece să fie reinterpretate după acest stil, sau prin cântare tradițională, alternând cu recitarea textului pe fundal de pian.
O formulă interpretativă care, potrivit autoarei Luneziei, transmite mai clar mesajul literar. În unele cazuri, „Repicanul” este înfrumusețat de prezența unei orchestre.
Din 2017 este și autorul „Festivalului Special”, un nou spectacol incluziv, unic în lume, care determină cupluri concurente formate din muzică pop Big și dizabilități intelectuale cu abilități de cântat.
Evenimentul este dedicat lui Anffas, prima ediție a avut loc la La Spezia pe 13 ianuarie 2017, cu participarea lui Fausto Leali, Mario Biondi, Enrico Ruggeri, Alexia, Tazenda, Moreno, Omar Pedrini, Massimo Di Cataldo și mulți alții. „Festivalul Special” a fost urmat de reportajele „Uno Mattina” (Rai Uno).
Din 2019 a creat un festival unic dedicat muzicii pentru imagine pentru Municipiul Massa, eveniment care s-a desfășurat și ca premiu sectorial și se numește Silver Mercury.

Arta cântecului, decalogul patronului Cântecul este o formă de artă încă subestimată Cântecul este terapie pentru starea de spirit Cântecul contemporan și cel al secolului trecut sunt expresii artistice a excelenței Din alegerea uneia sau mai multor cântece se percepe „vocația „Persoană emoțională și prin urmare alte intimități Cântecul poate crea empatie și poate îmbunătăți calitatea relațiilor dintre oameni prin împărtășirea emoțiilor Cântecul stabilește tendințe și vocabular, generează noi moduri de exprimare în dialog comun și poate influența comportamentele Cântecul, între formele de exprimare artistică, este foarte capabil să se repete și, în mod misterios, nu obosește niciodată poate fi citit și interpretat de oricine, profesionist sau amator, iar în ambele cazuri își păstrează particularitățile Cântecul, dacă este exploatat și adaptat, poate influența orientările politice și morale ale unui popor Cântecul este o formă de artă care vine din inimă iar la inimă se întoarce direct fără intermediari, este un mod universal de comunicare care se împacă prost cu evaluările elitiste sau ierarhice: cine vrea să aplice acești parametri „murdărește” cântecul, îl face fungibil cu orice alt lucru material.

Lunezia în două cuvinte
STEFANO DE MARTINO
Patron al Premiului Lunezia
Lunezia, după mulți ani de muncă asiduă și nume mari pe scenă, continuă să reitereze un concept încă nou în realitatea artistică și emoțională a cântecului italian: valoarea muzical-literară. Un concept nou pentru că, oricât de evident și firesc, nimeni altul decât Lunezia nu a dedicat încă un spectacol și un omagiu acestei caracteristici a cântecului, atât de intuit și analizat în cel mai alchimic sens de sine: relația dintre cuvinte și muzică, energie. că vorbirea capătă notele potrivite, puterea pe care o transmite melodia când cuvintele sunt frumoase, misterul care sublimează ambele lucruri și care, în unele cazuri speciale, ne oferă patru minute de emoție copleșitoare. Minutele unui cântec.
Lunezia, după mulți ani de muncă asiduă și nume mari pe scenă, continuă să reitereze un concept încă nou în realitatea artistică și emoțională a cântecului italian: valoarea muzical-literară. Un concept nou pentru că, oricât de evident și firesc, nimeni altul decât Lunezia nu a dedicat încă un spectacol și un omagiu acestei caracteristici a cântecului, atât de intuit și analizat în cel mai alchimic sens de sine: relația dintre cuvinte și muzică, energie. că vorbirea capătă notele potrivite, puterea pe care o transmite melodia când cuvintele sunt frumoase, misterul care sublimează ambele lucruri și care, în unele cazuri speciale, ne oferă patru minute de emoție copleșitoare. Minutele unui cântec.
… „Dând sens acestor ani de cuvinte și note și puterea specială a cântecelor de a anticipa sau opri timpul. Anticipați-o pentru că cuvintele și notele ne pot împinge mai departe decât acolo unde ne aflăm, și ne pot face să trăim, cu intensitatea prezentului, lucruri care nu sunt prezente; oprește-te pentru că ascultând din nou aceste melodii ne dăm seama că muzica este o mașină a timpului capabilă să ne proiecteze instantaneu în trecut, restabilindu-ne intacte, fapte, locuri, culori, mirosuri, voci, senzații.

5-8 MAI 2022